SPORDIPOISS: Eile suuskadel, homme lumelaual – Jaak Mae hakkab teleekraanil tutvust sobitama tema jaoks eksootiliste talialadega. Foto: Aldo Luud
Inimesed
21. detsember 2013, 08:00

Jaak Mae katsetab bobisõitu ja lumelauda: "Rahval võib olla päris lõbus vaadata." (2)

Endine murdmaasuusataja Jaak Mae proovib teleekraanil läbi tervelt üksteist Sotši taliolümpial kavas olevat spordiala.

Kõige rohkem pelgab olümpiapronks Jaak Mae suusahüppeid ja bobikelgutamist. "Julgust mul jagub, aga keeramine jäägu küll professionaalide pärusmaaks," täpsustab Mae, et bobikelgule ei lähe ta igaks petteks päris üksi.

Teine kartus puudutab suusahüppeid. Kuigi eraldi alana õnnestus hüpped Mael programmist välja kaubelda, siis kahevõistluste käigus peab ta tõenäoliselt siiski oma hirmudega silmitsi seisma.

"Tänasel päeval ei julge ma kindlasti torni ronida, äkki peaksin kõigepealt katsetama laste hüppemäelt?" tunnistab olümpiamedalist kõhklevalt.

"Mingil määral ma ikka kardan kõrgust, aga kõik oleneb olukorrast. Kui näiteks seikluspargis olen köitega kinni, siis pole hullu."

Esimest korda elus katsetab Mae ka lumelauasõitu. "Rahval võib olla päris lõbus vaadata, milliseks kujuneb endise sportlase sooritus," säilitab Mae eneseiroonia.

"Ega mul ei antud tegevuste valikul suurt sõnaõigust."

Harjumatute talialadega aitavad Mael sõprust sobitada asjatundjad: iluuisutamises annab nõu Margus Hernits, jäähokis Olle Sildre.

Jaak Mae ja saatejuht Kalev Kruusi talispordiseiklusi saab jälgida alates 30. detsembrist kaks korda nädalas TV3 "Seitsmestes uudistes".

"Tahan julgustada inimesi sportima ja liikuma ning näidata neile, et kunagi pole liiga hilja alustada," tutvustab Mae oma missiooni.