KAKS VIIMAST: Näitlejanna Harriet Toompere meisterdamas küünlaalustele kauneid vitraaže. Harrieti küünlaalused osutusid laadal väga menukaks, tund enne Jõulusahvri sulgemist oli alles vaid kaks viimast. Foto: Mati Hiis
Inimesed
17. detsember 2013, 07:00

Draamateatri Jõulusahvrist sai osta näitlejate tehtud küpsetisi ja riideid

Eile päeval avas viieks tunniks uksed Eesti draamateater, et anda inimestele võimalus osta kingitusi nii endale kui oma lähedastele. Peale teatrirahva müüsid mitmesuguseid jõulumeeneid ka noored käsitöö- ja kokandushuvilised.

Juba mitmendat aastat avas uksed Eesti draamateatri Jõulusahver, kuid seda vaid eilseks pärastlõunaks. Kella ühest päeval kuni kuueni õhtul sai ringi uudistada teatrimaja kolmandal korrusel, kus müügiletid olid püsti pannud nii näitlejad kui ka noored disainerid.

Jõulusahvri eestvedaja Kersti Heinloo müüs laadal enda meisterdatud jõuluehteid, Viire Valdma omatehtud hoidiseid ning põllesid, Janek Joost enda küpsetatud leibu, Jan Uuspõld pakkus oma rikkalikust erakogust salle jne. Uuspõllu salli juurde võis samast osta ka disainer Anu Kaelassoo tehtud mütsi ja kindad või miks ka mitte Anu Konze prossi.

Lisaks pandi Jõulusahvri ajaks üles ka erakorraline näitus, kus oma maalidega astusid üles näitlejad Hilje Murel ja Harriet Toompere ning etendusteenistuse juht Johannes Tammsalu. Näha sai ka Mait Malmsteni väljavõtteid käsikirjadest, mis olid illustreeritud tema joonistustega. Jõulusahvriga samal ajal oli avatud ka teatrirahva kohvik. Nii hõrgutiste müügi kui õnneloosiga teenitud tulu läks seekord vähihaigetele lastele.