Alen Veziko tuuritab hetkel koos Luisa, Rosanna ja Koit Toomega mööda EestimaadFoto: MEELIS TOMSON
Inimesed
16. detsember 2013, 16:38

Alen Veziko: suvekuumas jõuluoste teha oleks imelik

Laulja Alen Veziko tunnistab, et on viimase hetke, kui mitte suisa sekundi, jõulukingituste ostja.

„Ma ostan oma kingid tavaliselt viimasel minutil, sekundil," tunnistab mees Õhtulehele.

„Jõulud on ühele lauljale nii kiire aeg, et vahel ei jõua nädalate kaupa koju magama, rääkimata kaubanduskeskuses kolamisest. Ja suvekuumas jõuluoste teha oleks ka kuidagi imelik," muigab ta. Hetkel näiteks tuuritab Alen koos Koit Toome, Luisa Värgi ja Rosanna Lintsiga mööda Eestimaad ja üheskoos antakse jõulukontserte.

Raha kulub Alenil jõulukinkidele päris palju, ütleb ta ise. „Selle kulutamisega on niimoodi, et nii vähe kui võimalik ja niipalju kui vaja. Ega ma otseselt ei vaata palju üks või teine asi maksab. Kui idee ja asi meeldib, siis ostan. Mõistlikkuse piirides muidugi. Ma ei tee endale kingituste tarbeks eelarvet."

Nagu paljud teisedki, hindab Alen ise üle kõige kingituste asemel hoopis koosveedetud aega. „Niiöelda vabatahtlikult kohustuslikud kingid perekonnale on ju olemas aga see on pigem meeldiv kohustus," ütleb ta, kuigi kipub kingituste ostmise viimasele minutile jätma.

„Mõned lähedasemad sõbrad, tuttavad saavad ka kingikotist midagi aga eelkõige hindan viimasel ajal koosveedetud aega. Kingituste sära jääb ilmselgelt tahaplaanile."

Mees tunnistab, et täisikka jõudes pole asjadel enam sellist tähtsust kui varem. „Mõnus äraolemine pereringis on parim kingitus."