ROBBIE FÄNNID: «Mulle läks kõige rohkem korda kaunis lugu väikesest mustanahalisest Elourast ja tema emast Katrinist, kes trotsides enda rasket haigust ja Eloura isa surma leidsid jõudu just Robbie muusikast, et eluga edasi minna,» räägib ärinaine Karmel Eikner. Pildil vasakult Robbie fännivõistluse võitjad Della ning ta tütar Suurbritanniast ja väike Eloura ning ta ema Katrin Eestist. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
16. detsember 2013, 07:00

Karmel Eikner: see pole tavaline lugu staari külaskäigust – filmiga Robbie Williamsist on vaeva nähtud

"Peeter Rebasel on oskus komplekteerida oma meeskond nii, et kõik osalised täiendavad teineteist ja sünnibki tervik, mis on tema nägu – lihtne, selge, trendikas ja suursugune," kommenteerib ärinaine Karmel Eikner äsja esilinastunud dokumentaalfilmi "Robbie Williams: Fans Journey to Tallinn".

Eikner tunnistab, et nii Robbie augustikuu kontsert kui ka Peeter Rebase tehtud dokumentaalfilm kümmekonna Robbie fänni külaskäigust Tallinna puudutasid teda.

"Ka äriliselt jätsid mõlemad väga hea ja detailideni läbimõeldud suurprojektide mulje," lausub naine Williamsi kontserdi ja sellest tehtud filmi kohta. "On ju selge, et vabast ajast keegi midagi sellist ette ei võta ja teisalt rahvusvaheline koostöö A-kategooria staariga nõuab nii tillukese riigi nagu Eesti esindajalt väga head müügitööd ja põhjendatud soove, et projekt üldse endale saada."

Ärinaine tõdeb, et režissöörina teatakse Peeter Rebast küll vähe, kuid tandem Mait Mäekiviga – ühe Eesti parema operaatoriga – töötas ja pildikeel oli kena. "Võtted looduskaunis Kaberneemes või ringkäigud vanalinnas sobisid rahvusvahelise fännideseltskonna ja igaühe looga hästi," arvab Eikner.

"Mulle läks kõige rohkem korda kaunis lugu väikesest mustanahalisest Elourast ja tema emast Katrinist, kes enda rasket haigust ja Eloura isa surma trotsides leidsid jõudu just Robbie muusikast, et eluga edasi minna," muljetab Eikner filmist. "Selleks, et Eestit maailmale tutvustada, ongi vaja leida lugu, mis puudutaks kõiki – rahvusest sõltumata ? ja näidata meid külalislahketena oma ilusa mereäärse loodusega väikesel maal."

Filmilavastaja ja -produtsendi Peeter Urbla sõnul on linateose "Robbie Williams: Fans Journey to Tallinn" puhul tegu väga professionaalse filmiga. "Nii palju Eesti tegijaid sellisel tasemel töö sees – see on suurepärane näide erakordsest tööviljast," lausub ta. "See on väga suur saavutus!"

Peeter Rebase ja filmirežissöör Russell Thomasi käe all valmis Robbie Williamsi Tallinna showst dokkfilm "Robbie Williams: Fans Journey to Tallinn", mida maailmas levitama BBC ning kontsertfilm "Robbie Williams: LIVE in Tallinn", mida saab ETV vahendusel näha juba aasta lõpus.