TAAS HOOS: August Hunt pääses 2012. aastal «Eesti laulu» finaali. Sel aastal on poisid esialgu poolfinaalis ja lähevad sinna õnne proovima tantsulise looga. Peale selle pääses solist Norman Salumäe (keskel) poolfinaali veel soololauluga.Foto: Mati Hiis
Inimesed
13. detsember 2013, 07:00

Norman Salumäe kahe lauluga "Eesti laulu" poolfinaalis: mu sees on pidu! (4)

"No mu sees toimub praegu ikka pidu!" hõiskas superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud Norman Salumäe eile õhtul vahetult pärast seda, kui "Ringvaates" olid välja kuulutatud "Eesti laul 2014" poolfinalistid. Norman pääses poolfinaali koguni kahe lauluga.

Täpselt kaks lugu Norman Salumäe võistlusele ka esitas – omaenda soololaulu "Search" ja koos ansambliga August Hunt pala "Kus on EXIT?".

"Väga üllatav, et mõlemad lood pääsesid!" rõõmustas Norman, kellele "Eesti laulul" võistlemine pole vettehüpe tundmatus kohas.

Ansambel August Hunt osales konkursil ka 2012. aastal. Siis esitati žüriile kolm lugu, millest jäi sõelale "Tantsulõvi". Sellega teeniti koht finaalis, kus jäädi kaheksandaks.

August Hundi seekordne lugu "Kus on EXIT?" on Normani sõnul ansambli ühislooming ja sündis bändilaagris. Pala on väga tantsuline ja räägib väljapääsu otsimisest.

Normani soololaul "Search" on aga hoopis rahulik ballaad: "See räägib, nagu nimigi ütleb, otsingutest. Otsingutest enese sees."

Laulu "Search" sõnad ja viisi kirjutas Norman ise, inspiratsiooni ammutas ta küll elust enesest, kuid mitte otseselt oma praegusest eluhetkest.

""Search" on mul juba mõnda aega sahtlis olnud ja oodanud, et temast midagi vormitaks. See võistlus tundus olevat hea võimalus," räägib Norman.

Kuigi August Hunt on varem korra juba "Eesti laulu" finaali pääsenud, ei hakka bänd esialgu ootusi väga kõrgeks ajama.

"Kui see trall algab, on nagunii igasuguseid ootusi, aga praegu loodan ma lihtsalt, et need laulud lähevad inimestele peale," ütleb Norman ja lisab, et mõlema loo tihedast eelvoorusõelast läbi pääsemine seda justkui juba ka veidi näitab.

Kumba laulu ta ise meelsamini lõppvõistlusel esitaks?

"Ma ei saa niimoodi valida, nad on ikka mõlemad nagu minu beebid ja ühte teisele eelistada ei saaks," tunnistab muusik.

Ja muide, selle asemel et eile poolfinaali pääsemise puhul pidu püsti panna, läksid August Hundi kutid hoopiski proovi tegema!

Savisaare "Kaunist maad" ei valitud

Tallinna linnapea nõunik Meelis Pai kinnitas Õhtulehele, et Edgar Savisaare esitatud lugu "Kaunis maa" saadeti samuti "Eesti laulu" võistlusele. Edasipääsu korral poleks aga linnapea ise enam laulnud, tema asemel oleks teinud seda Merje Lilje.

"Ootused on kõrged," tunnistas kergemuusikapala "Kaunis maa" sõnade üks autor Meelis Pai eile veidi enne "Eesti laulu" poolfinalistide väljakuulutamist.

Seda, et Tallinna linnapea laulab, peab Pai ainult positiivseks. "Eks seda ole ju maailmas ikka juhtunud, et tipp-poliitik vahepeal laulab. Meil on igatahes hea meel, et Edgar Savisaar oli oma loo konkursile esitamisega nõus," ütles Pai.

Poolfinalistid valis nimekas žürii

Maarja -Liis Ilus (laulja), Janek Murd (muusik), Erik Morna (Raadio 2 muusikajuht), Siim Nestor (muusikakriitik), Kaupo Karelson (teleproduktsioonifirma Ruut produtsent), Valner Valme (muusikakriitik), Tauno Aints (helilooja), Ingrid Kohtla (muusikatoimetaja), Owe Petersell (Raadio Elmar peatoimetaja), Toomas Puna (Raadio Sky+ programmijuht), Kostja Tsõbulevski (muusik).

"Eesti laul 2014" poolfinalistid

Lugu / Esitaja / Autorid

1. "Amazing" / Tanja / Timo Vendt, Tatjana Mihhailova

2. "City Lights" / Sofia Rubina / Priit Juurmann, Sofia Rubina

3. "Elu" / Maltised / Jakko Maltis

4. "Fearful Heart" / MiaMee / Liina Saar, Liisi Koikson

5. "Flame" / The Titles/ Rasmus Lill, Markus Rafael Nylund

6. "Kui tuuled pöörduvad" / Sandra Nurmsalu / Sven Lõhmus

7. "Kus on EXIT?" / August Hunt / August Hunt

8. "Für Elise" / Traffic / Stig Rästa, Silver Laas

9. "Laule täis taevakaar" / Brigita Murutar / Rainer Michelson, Feliks Kütt

10. "Lootus" / Lauri Pihlap / Lauri Pihlap

11. "Maailm on hull" / VÖÖRAD/ Priit Uustulnd, Meiko Umal

12. "Maybe-Maybe" / Super Hot Cosmos Blues Band / Mati Sütt, Janno Reim

13. "Muud pole vaja" / Nion / Karl Kanter, Keit Triisa, Marilyn Jurman

14. "Resignal" / Wilhelm / Lauri Kadalipp

15. "Sandra" / Nimmerschmidt / Fredy

Schmidt, Andero Nimmer, Merilyn Merisalu

16. "Search" / Norman Salumäe / Norman Salumäe

17. "Siin- või sealpool maad" / Maiken / Kadri Koppel

18. "Solina" / State of Zoe / Anneliis Kits, Sander Mölder

19. "Supernoova" / Lenna / Mihkel Raud

20. "Tule ja jää" / Kõrsikud / Kõrsikud