Žüriiliige Maarja-LiisFoto: TEET MALSROOS
Saund
12. detsember 2013, 19:45

Eesti Laulu žürii liige Maarja: halbu lugusid oli ka päris palju (17)

Täna valiti võistlusele esitatud 188 loo hulgast 20 parimat, mis pääsevad lauluvõistluse Eesti Laul 2014 poolfinaalidesse.

Üheteistkümnest muusikaasjatundjast koosneva žürii päev oli pikk. Uus muusikavalik pakkus võistlusele nii tuntud tegijaid kui ka üllatajaid. Žürii jaoks tähendas see mitmeid vaidlusi ja arutelusid, kuid eelkõige avastamisrõõmu - populaarne aasta muusikasündmus toob alati palju uut head eesti muusikat.

"Arvasin, et 188 laulu hulgas leidub palju häid lugusid ja seetõttu on poolfinaliste keeruline valida. Kuid kuulates lugusid, tundus, et paljud muusikud saadavad oma loo lihtsalt ära. Muusikat ei ole loodud konkreetse eesmärgiga, mis kindlustaks läbilöögi lauluvõistlusel Eesti Laul või päädiks jõudmisega Eurovisiooni lavale," jutustas Maarja-Liis. "Palju kõlas laule, mis otseselt ei kõneta ja ei eristu. Lisaks oli läbivalt palju depressiivseid lugusid, nii meloodia kui sõnade osas."

Tema sõnul oli umbes 15 laulu, mille osas oli žürii edasipääsemise osas üksmeelel.

"Ei ole midagi niimoodi, et on palju lugusid ja järelikult palju häid lugusid. Ikka halbu lugusid oli ka päris palju," ütles Maarja-Liis "Ringvaatele". Ta lisas, et mõne loo puhul jäi mõistmatuks, miks see üldse esitati.

Tema enda jaoks eristuvat tugevat esikolmikut kõlama ei jäänud, kuid üks positiivne üllataja ja lemmik jõudis siiski poolfinaali.

Poolfinalistide valiku teinud žürii koosseis:

1. Maarja -Liis Ilus (laulja)
2. Janek Murd (muusik)
3. Erik Morna (Raadio 2 muusikajuht)
4. Siim Nestor (muusikakriitik)
5. Kaupo Karelson (teleproduktsioonifirma Ruut produtsent)
6. Valner Valme (muusikakriitik)
7. Tauno Aints (helilooja)
8. Ingrid Kohtla( muusikatoimetaja)
9. Owe Petersell (Raadio Elmar peatoimetaja)
10. Toomas Puna (Raadio Sky+ programmijuht)
11. Kostja Tsõbulevski (muusik)