Tele

Annely Adermann arvas "Kartulid ja apelsinid" testi tehes, et on apelsin (11)

LISA KOMMENTAAR

Kajakas25. detsember 2013, 21:27
Annely on teravmeelne, hea väljendusoskusega tegus naine. Minu meelest pole ta ei apelsin ega kartul, pigem juba hea kodumaine ladvaõun.
Ainer16. detsember 2013, 11:38
Vabandust,Sa oled juba keskeas naine,ära ole endast nii heal arvamusel.Miks Sa alati suud kinni hoiad,kas on midagi hammastega?
Eneli Adrapõld 16. detsember 2013, 08:05
Vaatasin alguses, et ongi apelsin.
heh14. detsember 2013, 19:20
ja selle kartulid või apelsinid testi koostasid vististi kartulid ;-) ja kallid apeelsinid te teate isegi kes te olete,test on teile pigem lõbus ajaviide.
Vastus "Raha, raha, rahale"14. detsember 2013, 16:46
Armas inimene, õpi kasutama tühikuid ja kirjutama eesti keeles. Apelsin on apelsin, alati. Sõltumata sellest, kas on seest mädanenud või mitte. Zarmantne kui sõna, minu mäletamist mööda, ei eksisteeri, aga noh, alates keskkoolist on ka vett suhteliselt palju merre voolanud... Sõna kui ette koma ei panda, sõltumata lausetüübist.
Need mõtted tulid esimesena meelde su teksti lugedes, sisu üle ei vaidle. Pole põhjust. Ilmselt keeleteadlased oskakasid seda analüüsida, mina mitte.
Tervitades,
õpetatud agronoom
Tõnu Anton14. detsember 2013, 10:47
Jagada inimeste üks sugu kaheks osaks on mustvalge maailmakäsitlus. Igas ühiskonda kirjeldavas käsitluses on alati musta ja valge kõrval ka hallid toonid ja lisaks kõikvõimalikud värvitoonid.
Nõndasamuti ei ole naised omavahelistes võrdlustes ainult apelsinid ja kartulid, aga veel ka toored ja hapud ning valmis ja mahlased viinamarjad, ploomid, milledel on pehme pealispinna all kõva kivi, siledad ja karvased, kuid vesise maitsega kurgid, pealtnäha ilusad, kuid väljasülitamiseni kibedad piprad ja veel võrdluseks sobivad paljud puu- ja aedviljad.
Jagada naisi ainult kaheks tüübiks on meelevaldne ja tegelikkusest kaugele jääv, aga ka tegelikkust täiesti moonutav tegevus
Raha,raha,raha...14. detsember 2013, 06:36
Naine on siis "apelsiin",kui ka naised teda vaatama jäävad,mitte mehed.Vaatama jäävad põhjusel,et naine on tõesti zarmantne,maitsekalt meigitud. Mingid kallid hilbud,kulinad ja muud aksesuaarid ei tee ka kartulist"apelsiini".Arvan,et "apelsiine" on eestimaal vähe-vast kahekäe sõrmedel võib neid ülesse lugeda.Ja siin ei mängi vanus rolli.Kuid ka "kartul"il on palju sorte.Kuid kas keegi on vaadanud kartuli õisi?-väga ilus õisik!
Kartul, mis kartul!13. detsember 2013, 15:21
Proua, te meelitate ennast! Oleksite endast ilmselt parema mulje jätnud kui sellise oletuse enda teada oleksite jätnud...
Tavaline hall hiireke ja kujutab endast teab mida:D. Aga samas, kui oli naljana möeldud, siis vabandust!
vaino13. detsember 2013, 15:14
Sümpaatne naine saab olla nii apelsin kui kartul. Kellele kuidas!
Haha13. detsember 2013, 10:57
No tema on küll kõige hallim ja armetum kartul. Apelsinist lahutab teda lausa miljon valgusaastat.
kahtlemata13. detsember 2013, 10:00
kahtlemata tahaks igaüks ilus atraktiivne apelsin olla. Kahjuks seda saavad ainult need, kellel on nii palju raha, et ei pea selle numbrit vaatama. Siis võid ilutseda nii palju kui kulub. Tuleb lihtsalt ülirikas lõppematute rahatagavaradega mees leida ja siis olla tema apelsin. Küllap neid leidub, aga apelsin langeb ise ükskord rollist välja juhul kui tal juhtub olema normaalsel hulgal mõistust. Või siis, ei ole seda normaalsel hulgal. Ja talle tekivad kartulile omased tujud ja tahtmised
Kahjuks pakub reaalne elu naisele 80% ulatuses vajadust olla kartul . Ja ainult kõige targemad oskavad olla selle kõrval ka hoolitsetud,atraktiivne, viisakas, heatahtlik,alati rõõmsameelne toetav kaaslane oma abikaasale, see idealiseeritud apelsin.
Aga noh, see 20% kulub naisel ära , kui kõrval ei ole vähemalt sama suurusjärgus meesapelsin.