KES KEDA AHISTAB: kuueaastane Hunter Yelton koerakutsikaga.Foto: Kuvatõmmis / YouTube
Müstika
12. detsember 2013, 14:16

Video!

"Mis on seks, emme!" küsis kuueaastane, kes "seksuaalse tülitamise" pärast koolist välja visati (33)

Ameerika Ühendriikides on tekitanud üldist poleemikat juhtum algklassi rüblikuga, kes klassiõe "seksuaalse tülitamise" pärast koolist välja heideti. Emal tuleb nüüd pojale selgitada, mis on seks.

Kuueaastase Hunter Yeltoni lugu ületas USA-s uudistekünnise, kui sel nädalal selgus, et Colorado Springsis asuv kool heitis ta koolist välja tüdruku seksuaalse tülitamise pärast, vahendas CNN.

Mida sündsusetut väikemees siis koolis korda saatis? Poisi ema Jennifer Saunders ütles, et kogu lugu sai alguse Hunteri süütust armumisest oma klassiõesse. Ühislugemise ajal andnud Hunter klassiõele käe peale musi. Selle tagajärjel ei tohtinud poiss kaks päeva kooli minna ning tema koolidokumentidesse sisestati märkus „seksuaalne tülitamine".

Ema tunnistas, et Hunter eemaldati koolist ka varem vägivaldsuse ning sama tüdrukut põsele suudlemise pärast. Samas on ema arvamusel, et kuueaastase puhul on „seksuaalne tülitamine" liig mis liig. „Nüüd mu poeg küsib: „Mis on seks, emme?" rääkis proua Saunders.

Aga Hunteri pealetükkiva tähelepanu objektiks olnud tüdruku ema arvab, et kool toimis õigesti, kui tema tütart kaitses. Jade Masters-Ownbey, kes ise on õpetaja, rääkis, et Hunter üritas tema tütrekest ilma viimase loata „ikka ja jälle" suudelda.

Tänu avalikule hukkamõistule lubasid Colorado osariigi haridusametnikud kuueaastasel ikkagi kooli tagasi tulla, märkides, et tüdruku käelesuudlemist ei saa pidada seksuaalseks tülitamiseks. Peamiselt huvitab ametnikke, kuidas distsiplineerida õpilast, kes teeb kaasõpilasele soovimatuid lähenemiskatseid.

Eile õhtul, kui Canoni linna koolide superintendent rübliku vanematega kohtus, oli kõne all juba „sündsusetu käitumine", mitte „seksuaalne tülitamine".