TERE TULEMAST MEIE MAAILMA! Surrogaatema abil 18. septembril kaksikud saanud Alla Pugatšova ja Maksim Galkin lasid oma koju telekanali NTV ja näitasid, kuidas nad Liza ja Harry eest hoolitsevad. Saade läheb eetrisse 14. detsembril. Foto: ntv saatetreiler
Inimesed
11. detsember 2013, 07:00

Alla Pugatšova ja Maksim Galkin kasvatavad kaksikutest imelapsi (58)

Harry tahab isa sülle, tütar Liza aga ema kaissu.

"Tahan väga, et lapsed sirguksid headeks inimesteks ja et ma jõuaks nende kasvatamisest osa võtta," räägib Vene laulutäht Alla Pugatšova (64), kes koos abikaasa Maksim Galkiniga (37) said septembris surrogaatema abil kaksikute vanemateks.

Pärast laste sündi töötab isa Maksim Galkin palju vähem kui varem. Ta pühendab end kaksikute kasvatamisele ja teeb kõik selleks, et nende elu oleks võimalikult täiuslik.

Kahe ja poole kuu vanused Harry ja Liza kasvavad uhkes lossis Moskva külje all, nendega tehakse iga päev pikki jalutuskäike värskes õhus ning hommikuid veedavad nad koos isa ja emaga talveaias.

Paari tuttavad imestavad, kui kiiresti lapsed arenevad. Näiteks hoidis Liza juba poolteise kuu vanuselt kõristit käes, ehkki tavaliselt teevad imikud seda alles 3–4 kuu vanuselt. Võimalik, et tüdrukutirts on osav tänu hoolikalt valitud mänguasjadele. Nimelt eelistavad kuulsad lapsevanemad kareda pinnaga rõngakujulisi kõristeid ja retrohõngulised jonnipunne.

Lapsed tegid meid veel õnnelikumaks!

Pärast laste sündi keskendus ka Alla Pugatšova sajaprotsendiliselt perele. Vaatamata sellele, et kaksikute hooldamiseks palgati kaks lapsehoidjat, jumaldab Alla imikutega seotud argiseid tegemisi: toitmist, riietamist, pesemist ja jalutamist. Muide, kummalgi lapsel on oma vanker: tüdrukul hele ja poisil tume. Pererituaaliks on kujunenud õhtused vannitamised ja laste magamapanek, mida vanemad teevad alati ise.

Alla ja Maksimi vaated kasvatamisele lähevad lahku vaid ühes punktis: emale meeldib lapsi palju süles hoida, kussutada ja hellitada, issi aga usub, et titasid ei maksa ülearu kallistada, sest see piirab nende vabadust.

Põnnidel on juba ka omad eelistused: Harryle meeldib olla isa süles, Lizale aga ema kaisus.

"Tahan väga, et lapsed sirguksid headeks inimesteks ja et ma jõuaks nende kasvatamisest osa võtta," tunnistas Alla Pugatšova telekanalile Pervõi antud lühikeses usutluses.

"Tahan näha, et neist sirguvad head, targad, ilusad, kasvatatud ja haritud lapsed. Paljud ütlevad, et lapsi peab saama ikka vanaviisi. Peab küll! Kui see kukub kellelgi hästi välja, miks siis mitte. Aga kui ei õnnestu… Lapsi on vaja, sest see on hea, aus ja puhas elujätk, jälg, mida head inimesed saavad endast jätta."

Tuletame meelde, et Alla Pugatšova lasi sõbranna soovitusel 12 aastat tagasi oma munarakud külmutada. Alles pärast pulmi rääkis ta abikaasale, et nad võivad veel lapsi saada.

"Maksim oli seda teada saades väga õnnelik ja ma saan temast aru. Ma isegi ei tea, kas ma olen rohkem õnnelik iseenda või tema pärast," räägib Alla pisarsilmil.

"Maksim vangistas mind nüüd sellesse lossi, kus ma olen koos temaga väga õnnelik. Sellise mehega ei saagi teisiti olla. Ja lapsed tegid meid loomulikult veel õnnelikumaks!"

Kõik Alla sõbrad räägivad nagu ühest suust, et diiva näeb emana palju noorem välja. Ta särab õnnest ja loodab, et peres on alati kõik hästi: "Millest ma unistan? Ikka sellest, et minu lapsed oleksid terved, et mina oleks terve ja ka minu abikaasa, kallis Maksik!"

Tuginevad Montessori kasvatussüsteemile

Itaalia arst, psühholoog ja pedagoog Maria Montessori töötas haigete laste õpetamiseks välja oma süsteemi, mis on suunatud peenmotoorika arendamisele. Kui patsiendid hakkasid Montessori käe all kiiremini arenema kui terved lapsed, tunnustati tema meetodit ning võeti kasutusele ka tervete laste kasvatamisel.

Montessori kasvatussüsteem seisneb selles, et lapsel lubatakse iseseisvalt valida, millega ja kuidas ta tegelda tahab. Kasvataja ülesandeks on abistada last tegevuse organiseerimisel, toetada teda individuaalse tee leidmisel, oma loomuse realiseerimisel. Montessori kasvatussüsteem arendab loogikat ja analüütilist mõtlemisvõimet, õpetab lugema, kirjutama ja arvutama.

Pugatšova ja Galkini lähedaste sõnul on Maksim lugenud kümneid lastekasvatusalaseid raamatuid ning kõige rohkem meeldib talle nimelt Montessori lähenemisviis. Ka Allale tundub itaallanna kasvatusmeetod hingelähedane ja üheskoos otsustati seda järgima hakata, kirjutab Komsomolskaja Pravda.

Kaksikutele disainib moelegend Judaškin

Vene moelooja Valentin Judaškin loob Alla Pugatšova ja Maksim Galkini kaksikute Harry ja Liza tarbeks kõrgmoeväärilise rõivakollektsiooni.

"Tänapäeval on poodides väga palju imikutele mõeldud riideid. Kui lapsed kasvavad suuremaks, las nad siis valivad endale ise moelooja. Arvan, et Judaškin ei jäta neid riieteta!" rääkis Pugatšova telekanalile Rossija 24.

Lasteriiete kollektsiooni üksikasju ei soovinud disainer veel avalikustada.