Tele

"Kartulid ja apelsinid" – tegelikkus või müüt? Vastab päris Vivian (37)

LISA KOMMENTAAR

kellele kuidas24. november 2014, 19:38
Igal inimesel on omad probleemid ja põhjused miks ta vajab psühholoogi abi, kuid kui abi andja ja aitaja vaatab pidevalt kella ... Minul vaid negatiivsed kogemused kahjuks ja jäi mulje, et aitamise asemel on antud daam on suunitletud vaid seansi lõpule ja saadavale rahale ja vestlus oleneb vaid psühholoogi tujust st kas viitsib sinuga kaasa rääkida mõelda või mitte (ei ole vaid ühekordne kogemus).
Lii12. detsember 2013, 18:50
Ma arvan,et tõesti on olemas häid psühholooge.Olen ise tundnud ühte,kuid ta läks noorelt manala- teele.Psühholoogide miinuseks on komertslikkus,neid ei huvita ja nad ei süvene su probleemi vaid vaadatakse kella,kas aeg täis ja raha taskus.Suurem osa psühholooge on saanud väga hea koolituse,kuid rakendatakse seda vähe ja töösse suhtumine on pinnapealne.
trikk12. detsember 2013, 18:13
'Kohutav ilu' tuleb varsti kinno, minge vaadake ja jätke psühholoogile rasked rahad viimata.
...12. detsember 2013, 11:36
No aga miks see halb on, et nad ise ka abi vajavad? Üldjuhul psühholoogid vist tundlikumad inimesed, kes ka enda hingesügavusega rohkem tegelevad kui "normaalsed" kodanikud. Artikliski öeldi, et kliendi saab viia ainult nii kaugetele radadele, kui ise käinud oled. Millegipärast on mulle jäänud mulje, et absoluutset tõde nad ei kuuluta. Psühholoog on selleks, et aidata inimesel need enda sees olevad küsimused ja vastused üles leida.
tutvusringkonnas12. detsember 2013, 10:27
mitu psühholoogi (praktiseerivat) - kõik vajavad ise abi. Nii psühholoogilist kui psühhiaatrilist. Ometi jagub neid, kes neid kuulavad, selle eest isegi maksavad. Paras õhumüümine. Küsimused ja vastused on inimese enda sees. Absoluutset tõde, et tee nii, siis on naa, ei ole. Tunnetamise ja tõlgendamise küsimus. Kõik siin elus.
kollastele roosidele11. detsember 2013, 23:24
Kallis naine, sa oled ennast raskelt petnud ja reetnud!
Lugu selles, et tean vähemalt 3 abielupaari, kel kooseluaastaid 50+ ning nende abieluõnn ei baseeru naise kannatustel ega ennastsalgamisel meeste "mõistmise" ja nende "lugupidamise" nimel, vaid tõesti armastusel ja TEINETEISE mõistmisel ning vastastikkusel austusel. Mehe austus ei teki naise vabatahtliku kannatuse peale, küll aga ei põhjusta mees kannatusi naisele, keda armastab ning austab.
Tean küll, et selliseid paare on vähe, aga tänu nendele vähestele, ei ole põhjust vähemaga leppida.
Oma hinge "hinna" määrame ise, kas oleme nõus elama halvasti, patja nuttes ja halades või elame õnnelikult ennast ja teisi austades.
Elu toob niigi kannatusi, peame sünnitama, tuleb muretseda, tuleb ehk sõda ja nälgagi taluda...õnnetustest-haigustest rääkimata, aga "armastava" inimese poolt kunstlikult loodud kannatusi me taluma ei pea, keegi tänama ei tule, pole endal ülevat tunnet ega panda ka mälestusmärki hauale. Järgmises elus saadetakse kordusõppustele: Kas sa naine ärkad ükskord enesehaletsuse nautlemisest ja hakkad elama, seisad ise enda eest ikka ka, et ise ja sinu lähikondsed õnnelikud olla saaks!
Nii et 45+ ei pruugi sust aru saada. Egas nad küsima tulegi MIKS, sinu valikud, sinu ohverdused, mis ei puuduta normaalset abielu elanud inimesi. Siu elu vaid.
ootaja11. detsember 2013, 18:59
Kas keegi tunneb Viviani jõhvist.
kollasedroosid11. detsember 2013, 13:51
Psühholoog ei ole imearst, vajutab nupule ja hingerahu saabub. Mind lohutas psühholoogi öeldud lause ja see osutus tõeks: " Ega te enne rahu ei saa, kui olete sellest nii palju rääkinud, et see tüütab teid ennast ära." Kui leiad kuulaja siis jääb vahejuhtm paari aasta pärast unustusehõlma.
Terve suhe on niikaua terve kui on lõhkumata. Vaadates Aunaste saateid, kus mehed räägivad armastusest, siin armastust ei olegi, emotsioonide ajendil vahetatakse naisi uute vastu, ikka apelsinide vastu, vanad haiged kartulid on möödanikud. Abielu on rajatud naise kannatuste rajale ja see toimib juba 45 aastat. Seda mõistavad ainult sama staaZiga abielunaised, nooremad küsivad, kus on su uhkus? Meestemaailmas on tähtis nende mõistmine, siis saad vastutasuks lugupidamise.
Saade on hea!
13:0611. detsember 2013, 13:45
Kahjuks nii ta on, ja moderaatori kriteeriumid on pehmelt õeldes arusaamatud, ju ta ise on puudulike funktsionaalse lugemisokusega, üldteadmistega. Saaks aru, kui ropendatakse, ei räägita teemast, aga antud juhul nii ei olenud.
Mis labiilsus asjasse puutub, pole arusaadav, mõisteid peab kasutama õigesti.
labiilne ‹-se 2› adj. ebapüsiv, kõikuv, mõjustatav; ant. stabiilne.
to funktsionaalne...11. detsember 2013, 13:16
Pärast moderaatori mõningaid kustutamistöid, jääb mulje, et pea iga kommentaator siin ei valda seda oskust:) Paljud vastavad kellelegi, keda pole ja veel enne, kui küsimus esitatud õigemini esitamata:)))
Pudru ja kapsad:)
Aru ma ei saa, mis see siht on, kui sellist segadust kommentaariumis tekitatakse?
Äkki mõni labiilse närvikavaga latse lõbustab siin end:)
To Piret11. detsember 2013, 13:02
Igati nõus sinuga.
Aga mina hakkan küll vaatama huvist, kas psühholoog jõuab selleni, et inimene-naine ise on tähtis, tähtis pole iga hinna eest üritada mehele meelepärane olla. Artiklit lugedes jääb küll mulje, et just sellele seriaal baseerubki. No ja huvitab seegi, kas on võimalik kanapeadele ka see informatsioon edastada, kui nad kõik kõigest väest vastu punnivad:)
Eino H11. detsember 2013, 12:07
Kes seda jama viitsib lugeda.Parem vaatan pilti
funktsionaalne lugemisoskus. kus sa oled?11. detsember 2013, 11:16
ja üldse, 00.13, jutu mõttest sina aru ei ole saanud
00:1311. detsember 2013, 11:11
Samas ei talu ma ka seda, kui antakse märku justkui naistele instinktidele allumine lubamatu, aga meestele kohustuslik. - Kust sa seda välja lugesid? Just nii ongi kuidas sa üteld- naistel on oma instinktid ja nad trügivad vahele, sest loodus nõuab oma, looduse vastu ei saa. Selles ju ongi iva - kui veel ei saa, siis peab saama, eriti ovulatsoiini ajal, ja mehed feromoonide vastu ei saaa!!
11. detsember 2013, 09:40
nimetus psühholoog on juba kahtlane,olen kahe juures käinud,esimene oli nii ,et kui teine kord nagu kohtusime vastuvõtul,tundus et ta ei mäletanudki mind,küsis mis mul mureks...head aega...ja teine kord oli nooruke just koolist tulnud psühholoog :) kui jutuga jõudsin vaimudeni,mida ma kuulnud ja näinud olen,lõikas ta vahele et sellest me ei räägi,,,hakkasin nutma,,ja head aega..enam ma selliseid kahtlasi isikuid ei külasta,olen ise palju lugenud ja ennast harinud,saan ise endaga kõige paremini hakkama,ja Jumala abiga...ja paljud asjad on muidugi ka ette määratud,sinna see kahtlase jutuga psühholoog ei saa paraku midagi teha...:)
kartoffel11. detsember 2013, 02:02
miu arust on ilmas vaid üks apelsin olnd, see oli Marlyn Monroe, teised kõik kartulad.
Apelsin on särav naiivik keda söödetakse joodetakse ja poputatakse, ise küll apelsin olla ei viitsiks see juba ajaloos olnud, ise tahaks hoopis sidrun olla, sellist nagu pole kuulnud veel
11. detsember 2013, 00:42
Pole näinud aga nii see päris kui ka mängu vivian on ikka ilusad tüdrukud nii väljast kui hingelt. Tuleb ainult seda kõike osata lugeda.
to pilveke11. detsember 2013, 00:13
Tahtsin öelda seda, et ei taluks, kui minu kohta öeldaks, et keegi mind mu tahtevastaselt uude suhtesse tõmmata võib. No et praktiliselt näeks see välja nii, tuleb kuri tädi, minult luba ega arvamust ei küsi ning viib mu pere juurest ära. Lapsed nutavad, kaasa nutab, aga mina olen lihtsalt mömm ja kardan kurja tädi. No täitsa pooletoobine ju, mitte peremees ega pereisa. Tuhvel, noh!
Samas ei talu ma ka seda, kui antakse märku justkui naistele instinktidele allumine lubamatu, aga meestele kohustuslik. Naisel ka ihad ja soovid. Minu meelest naistel on seda isegi rohkem. No ei anna olla, ikka tuleb vajadus peale ja tihti väga ebasobival ajal ning ebasobivas kohas. Kui veel kirgiküttev mees vaatevälja satub, siis täita kellad kohe:) Sulad, mis kole, aga ei tee ju seda keset Raekoja platsi?
Mehed ka muuseas ei tee, kui sa ei teadnud! Nii et päris sarnased me meestega, ei seksi meie päevasel ajal raekoja platsil ega tee seda mehedki. Saavad ei öelda ikka kõll, kui aeg-koht-inimene vale. Ei lähe seemnetest lõhki ka, pole veel mindud. Vaat, kui ebahuvitavad ja ebaseksikad mehed meil, ütleksid sa:)
Aga muidu, mingu sul ikka nii nagu sina soovid! Kui sa tahad meest, kes võõrastega asjatab, siis saagu sinu tahtmine! Ei hakka mina siinkohal sinu õnnejoovastust rikkuma.
Uskumatu! Kas sa tõesti ei soovigi seksi ja taandad kõik vaid seemneraku tasandile???!!! Sul ei teki kehalisi vajadusi? Püha püss! Ei taha solvata, aga jube kurb oleks olla nõnda:(
Piret11. detsember 2013, 00:09
Reaalis hakkavad sellised meeleheitlikult meest otsivad mahajäetud naised abielumeestega ringi ajama. Siis on oma üleelamised hoobilt ununenud. Täielik džungliseadus.
Kulda on ju mõtet otsida ikka kohtadest, kust seda enne on leitud.
Piretile11. detsember 2013, 00:01
Saab elada, saab ,aga tema millegipärast mingil hetkel otsustab ,et ei taha ... aga vabu (korraliku) mehi enam ei ole. Mis saab edasi, pole raske arvata.
Piret10. detsember 2013, 23:52
Ei meeldi, et kogu asi on üles ehitatud mõttele, nagu naine ei saaks üldse elada kui tal poleks meest. Käib üks pidev jahumine, mida ikka teha, et meest kinni hoida, talle meeldida või mõni haruldane isend koguni kinni püüda!
Saan aru, et naisi, kes on sellisele mõtteviisile pühendunud on hordide viisi ja neile see sari ongi mõeldud. Need "teised" ilmselt järgmisi osi ei vaata.
njah10. detsember 2013, 23:39
kui testi tegid 37000 naist ja olid kartulid siis järelikult on 37000 meest tuhvlialust!
10. detsember 2013, 23:33
jah, nagu tavaliselt - isegi siin naine võtab sõna mehe asemel, mees olgu vait
to A10. detsember 2013, 23:27
Aga ehk lihtsalt leidis mehe kellel olid eelnevast suhtest lapsed.
rumal võrdlus10. detsember 2013, 23:14
Kui nii siis juba õunad ja apelsinid...
Must või valge!10. detsember 2013, 22:11
Mulle meeldib see lavastus. Kui vaja, küll siis psühholoogi üles leiad ja nii ongi. Loodan, et lavastus jääb elulähedaseks.
Kullakallis10. detsember 2013, 21:48
Ei ma väitnud,et mina see kõige õigem psühholoog olem, see oli vaid lause esimene pool.No vast oleks jah teine pool siis väikese tähega pidanud algama, see oli vaid minu mõte ja minu arvamus, ei soola ma miskit Sinu aiast ja see et MA VÕIN,ei tähenda ju ka ,et soolan. Mina arvan nii ja püüan teinekord kirjavigu vältida. See on vaid minu mõte ja minu arvamus. Ei, mina ei ole elukutselt psühholoog ja mina ei õpeta küll kedagi teist peale iseenda.
sest pole ju saladus10. detsember 2013, 21:34
... naabiraias marjad alati on magusam ja naabrinaine alati parem...
juhan10. detsember 2013, 21:20
yks medekyla mees tõi väljamaalt dekoratiivkardula
ja tõesti10. detsember 2013, 20:51
tuleb palju lugeda, lugeda, lugeda ja lugeda VÄÄRTKIRJANDUST. ja teist endist saavad head psühholoogid.
ning10. detsember 2013, 20:43
iga inimene peaks ise olema psühholoog, et mõista kaasinimsi ja nendega õigesti suhelda.
Kõige parem psühholoog10. detsember 2013, 20:37
Inimesele on ikka inimene ise, mitte mõni väljamaa koolis diplomi saanud tibi, kes räägib üleilma tuntud lugusid. Et aga endale psühholoog olla, peab olema tark ja palju õppima,omama analüüsivõimet ja palju teadmisi ja seda ei aita ükski teine inimene, kui sa seda ise ei tee. Oma kartulid ja apelsinid saan ise sisse soolata. Ilukirjandus annab väga palju, kahju,et meie naised on vaid tillu-lillu kodumaiste seriaalide vahtijad, selle asemel, et kasvõi oma TAMMSAARE kord korralikult läbi lugeda.
aga mina10. detsember 2013, 20:31
ei vaja mingit psühholoogi, kes oskab mind paremini tunda ja teada mida vajan, ainult mina ISE, oskan ma oma tegusid alati õigesti analüüsida, kui läheb nihu, eks siis õpin oma vigadest, kõrvaliste inimeste (olgu või psühholoog) manitsused on mulle nagu hane selga vesi.
väga hea:)10. detsember 2013, 20:21
Õige filosoofia tal. Vahelduseks on hea lugeda tõtt, mitte soovitusi, kuidas üks tubli-korralik naine peaks olema veelgi tublim ja veelgi korralikum, et mehe elu igavusttekitavalt mugav ning muretu oleks. Hea, kui ükskord ühiskonnas domineerivad valetamised (põhjuseta süütunde tekitamine valehäbi abil süütutes ning süüdiolevate julgustamine ja näitlemine, et kõik polegi nii nagu on) lõpevad.
Aitäh:)
tegelikult10. detsember 2013, 19:46
mis tähtsust sellel on kas müüt või tegelikkus....
Lia10. detsember 2013, 19:43
To a:
Tervet suhet ei ole väljast võimalik lõhkuda. Kui on mõlemapoolne armastus, siis sinna vahele niisama lihtsalt ei tule.
Kui on aga mingid muud suhte vormid (armastuse nime all omamine vms), siis on võimalik sinna vahele minna, samas siis ei ole tegu ka korraliku pere või suhtega.
coroner10. detsember 2013, 19:08
Ilus naine...silmad säravad...