KARTUL VÕI APELSIN: Kas naine on kartul või apelsin, siis sellele küsimusele peaks ta saama vastuse samanimelist uut kodumaist sarja vaadates, mille esimene osa jõuab TV3 ekraanile täna õhtul.Foto: TV3
Tele
9. detsember 2013, 10:09

Elisabet Reinsalu: "Mulle meeldivad minust targemad inimesed." (13)

"Minu kehastatav Vivian on mõnes mõttes emotsionaalne vare, kes on läbi tulnud tulest ja veest ning kelle elus on juhtunud üks suur sündmus, mis nüüd teda mõjutab. Tema elumuutus oli mulle kuidagi lähedane, ma sain temast aru. Kui tehti pakkumine uues sarjas kaasa teha, pidanuks olema püstirumal sellele ei öelda," tunnistab Linnateatri näitleja Elisabet Reinsalu, kes uues, täna TV3 ekraanile jõudvas 12osalises telesarjas "Kartulid ja apelsinid" mängib naisi nõustavat psühholoog Viviani.

"Mis mind selle sarja juures paelus," küsib Elisabet retooriliselt. "Ma arvan, et ennekõike minu tegelaskuju, mul oli väga tore veeta temaga koos terve suvi ja pool sügist veel takkaotsa. Mulle meeldivad minust targemad inimesed ning Vivian on minust kindlasti targem, mul oli temaga väga lõbus ja huvitav," ütles Elisabet sarja tutvustamisel Kaubamajas kohvikus Amps, mis juba teist nädalat on "Kartulite ja apelsinide" nimeline kohvik. "Vivian õpetas mind, mu elu võttis ootamatult täiesti uue pöörde ja sügavuse. Seda juhtub ikka huvitava rolliga, kui roll hakkab su elu mõjutama ja vastupidi, elu rolli mõjutama. Aga midagi igatahes juhtus."

Sarja produtsendi Toomas Kirsi sõnul on tegemist puhtalt draamasarjaga. "Sarja kõige parem žanrimääratlus on telefilm, selles pole ühtegi stseeni, kus poleks Vivianit, kes kulgeb läbi kaheteistkümne osa ning põhimõtteliselt ongi selles sarjas vaid üks kangelane," lisas Kirss. Žanrile viidates täpsustas TV3 avalike suhete juht Annely Adermann, et "Kartulid ja apelsinid" on siiski ennekõike reality sugemetega draamaga, sest süžeeks on ainest andnud ka sotsiaalvõrgustikud ning perefoorumid.

"Kartulite ja apelsinide" stsenarist on Eleonora Berg, kes peitub näiteks ka teleseriaalidele "Kelgukoerad" ja "Pilvede all" stsenaariumite taha.

"Mida Vivian apelsinide ja kartulite all mõtleb, siis sellele küsimusele saab vaataja vastuse juba täna eetrisse jõudvas esimeses osas, aga miks ta üldse sellise kontrastse liigitusega välja tuli, selgub alles sarja viimases osas," märkis sarja toimetaja Kätlin Kontor.

Viviani kehastavale Elisabet Reinsalule sekundeerivad sarjas nukuteatri näitleja Kaisa Selde (Brita) ning laulja ja ennekõike muusikalidest tuttav Lauri Liiv (Uno), lisaks teeb sarjas kaasa veel tosinkond näitlejat. Sarja režissöör on Indrek Simm ning seda toodab Duubel 3 Grupp OÜ. Sarja kodulehel vivian.ee saab iga naisterahvas testida, kas ta on kartul või apelsin.