INETU SÕNASÕDA: Eksabikaasade Nigella Lawsoni ja Charles Saatchi läbisaamine on nagu kassil ja koeral, vastastikku pillutakse jõhkraid süüdistusi. Foto: REUTERS
Inimesed
5. detsember 2013, 07:00

Staarkokk Nigella kurdab: eksmees lubas mu hävitada

«Ta ähvardas, et kui ma tema juurde tagasi ei lähe ja tema nime puhtaks ei pese, siis ta hävitab mu,» lausus staarkokk Nigella Lawson kohtusaalis oma endise kaasa Charles Saatchi kohta. Teletäht eitas eksmehe levitatud kuuldusi, nagu oleks ta kokaiinisõltlane.

Briti telekokk Nigella Lawson (53) seisis kolmapäeval kohtu ees ja väitis, et kunstidiilerist eksabikaasa Charles Saatchi (70) hävitab sihilikult tema nime. «Ta hakkas levitama kokaiinikõlakaid,» ütles Nigella, kes oma sõnul olevat kogu möödunud suve kannatanud Saatchi kiusu ja ahistamist.

«On väga raske, kui inimene, keda oled armastanud ja usaldanud, niimoodi käitub,» kõlas tema tunnistuses meele­kibedus.

Nigella lisas, et võib-olla ärritas multimiljonärist Saatchit ka tema majanduslik iseseisvus. Iraagist pärit Saatchi olevat tema sõnul iganenud vaadetega patriarh, kel olnud kombeks tema peale ropusti karjuda.

Kohtualusteks on Lawsoni ja Saatchi itaallannadest assistendid Elisabetta ja Francesca Grillo, kes tühjendasid sadade tuhandete naelade ulatuses oma leivaandjate krediitkaarti ja ostsid võõra raha eest luksuskaupa ning reise. Charles Saatchi väidab, et kui laristamine ilmsiks tuli ja ta õdedelt aru päris, väitsid nood, et Nigella andis vargusele vaikiva heakskiidu – telekokk olnud asjast teadlik, aga ei söandanud mehele sõnagi poetada. Nigella olevat kartnud, et siis avaldavad Grillod Charlesile tema kokaiinisõltuvuse. Õdedega rääkinud, saatis mees abikaasale raevuka kirja, kus väitis, et usub iga Grillode sõna.

Nigella: võtsin kokaiini kuus korda

Nigella Lawson tunnistas kohtus, et kokaiini on ta elu jooksul pruukinud küll, kuid sõltlaseks end ei pea. Telekokk suutis meenutada, et on kokaiini võtnud kuus korda aastatel, kui tema eelmine abikaasa John Diamond põdes vähki. Abikaasa võttis Nigella sõnul droogi valude leevendamiseks ning mõnikord olevat ta mehega ühinenud. Ka 2010. aasta suvel olevat ta üheainsa korra kokaiini pruukinud, kui üks sõber seda talle pakkus. «Mul oli siis ääretult keeruline aeg, piinlesin Saatchi terrori all,» õigustas ta end.

Nigella tunnistas, et on ka marihuaanat suitsetanud – sellega olevat ta alustanud hiljuti, aga varsti jälle lõpetanud. Ta pidi tõdema, et on kanepit kimunud ka laste nähes.

Charles Saatchi ja Nigella Lawson lahutasid pärast mullusuvist intsidenti, kui Saatchi ühes Londoni restoranis naisel käega kõrist haaras ning nõnda paparatsokaamera ette jäi. Fotod jõudsid kõmulehtede esikülgedele ja kunstiärimees tembeldati naisepeksjaks. Saatchi pareeris, et tegelikult ta naist ei kägistanud, vaid fotodest jäi vale mulje. Nigella aga meest avalikult kaitsma ja kõmupressis ilmunud väiteid ümber lükkama ei tõtanud, mis Saatchit hingepõhjani haavas – ärimees on intervjuudes öelnud, et lootis naise sekkumist. Kohtu ees seistes ohkis Saatchi, et armastab oma endist naist ikka veel ja tema süda on lahutuse pärast murtud.

Miks Saatchi oma naist kägistas?

Nigella Lawson esitas viimaks ka omapoolse versiooni, mis toimus möödunud suvel restoranis, kus tehti kõmuajakirjanduse kaudu avalikkust šokeerinud kägistamisfotod. Nigella sõnul vallandas Charles Saatchi raevuhoo, kui naine mööda kõndinud last märgates õhkas, et ta sooviks lapselapsi. «Ainuke inimene, kellega sul mingit pistmist tohib olla, olen mina,» olevat Saatchi seepeale nähvanud.