SUPERVORM: Birgiti plaadiesitluskontserdile tulnud inimesed õhkasid vaikselt, et lauljatar näeb suaurepärane välja. Kahe kuu eest emaks saanud Birgit ütleb, et ei ole selleks otseselt midagi teinud. Foto: Meelis Tomson
Inimesed
5. detsember 2013, 07:00

Birgit on pärast lapse sündi supervormis: see on veidi ka geenides (22)

«Võtsin lõpuks rasedusega juurde natuke üle üheksa kilo ja tegelikult on seda ikka väga vähe. Liikusin piisavalt ja seetõttu nii vähe juurde võtsingi,» räägib pea kahe kuu eest poeg Simeoni emaks saanud lauljatar Birgit Õigemeel.

Teisipäeva õhtul esines Birgit esimest korda pärast poja sündi avalikult oma uue plaadi esitlusel. Kontserdile tulnud inimesed ei suutnud ära imestada, kui suurepärane Birgit välja näeb. Birgit muigab, et eks ta nägi selleks vaeva ka. «Mõtlen pigem seda, et käisin juuksuris ja lasin endale kleidi teha. Meigi tegin ise,» naerab ta.

«Ega ma palju ei ole teinud, trenni ma veel naasnud pole, kuid jaanuarist tahan siiski sinna ka minna,» ütleb ta, et beebikilode kaotamiseks ta vaeva näinud pole.

«Õnneks on mul nii tore laps, kes sööb palju ja tänu sellele ma selline välja näengi,» ütleb Birgit.

Naiste jaoks on rasedaks jäädes alati murekohaks lisanduvad kilod. Birgit ütleb, et temal läks nendegagi hästi – ta võttis juurde vaid pisut üle üheksa kilogrammi. «Liikusin piisavalt ja mingil määral on see ka geneetiliselt niimoodi. Mu mõlemal õel ja emal läksid rasedused väga kergelt. Eks see on paratamatult nii, et kuidas loodus ette on andnud, nii ka läheb,» ütleb ta ja lisab, et allavõtmisega on sama lugu.

«Ma ei ole selleks ju vaeva näinud, kilod on läinud iseenesest. Laps on ilusti rinnalaps ja eks saab temaga ju jalutamas käidud, see on ka korralik trenn.»

Lapsevanema rolliga juba harjunud

Väike Simeon sündis 8. oktoobril ning saab peagi kahekuuseks. Birgit ütleb, et nad on elukaaslase Indrek Sarrapiga lapsevanema rolliga juba väga hästi harjunud. «Peab ütlema, et me harjusime väga ruttu. Kui nädal aega oli tema sünnist möödas, oli meil mõlemal tunne, nagu oleks meil juba mitu aastat laps olnud,» naerab ta ja tunnistab: «Ma arvasin, et kogu see lapse eest hoolitsemine on palju hirmutavam, aga tegelikult on ta väike inimene, kes saab natuke juba ka ise hakkama.»

Birgit ütleb, et naudib lapsega koos olemist täiel rinnal. «Ta on siiani väga hea laps olnud.»

Seda, et laps ülikiiresti kasvaks, Birgit veel tundnud ei ole. «Tegelikult neil kordadel, kui arsti juures oleme käinud ja teda kaalutakse-mõõdetakse, siis küll natuke. Aga mul pole praegu seda mõtet, et ära enam kasva,» muigab ta.

«Mulle väga meeldib näha teda kasvamas ja arenemas.»

Birgit oli meedia terava tähelepanu all juba raseduse algusest alates ja seoses «Eesti Laulu» võidu ja Eurovisionile minekuga räägiti tema lapseootusest pea iga päev. Samuti ei möödunud Eurovisionilgi intervjuud, kus poleks peagi sündiva poja kohta päritud. Birgit ütleb, et ei kahetse karvavõrdki seda, et tema laps oli juba enne sündimist justkui kuulus.

«Me oleme Indrekuga kodus ka rääkinud, et see on uskumatu, et Simeon juba justkui kuulus laps on ning arutanud, et ega see talle kuidagi liiga ei tee. Aga ma olen avaliku elu tegelane ja muusik ning usun, et tal tuleb neid hetki veel palju, kus ta minuga igal pool kaasas peab käima.»

Birgit julgeb arvata, et kui ta oleks oma rasedust varjanud ja otsustanud lapseootuse ajaks ning sünnitamise järel avalikust elust eemale tõmbuda, ei oleks ta ehk seal, kus on praegu. «Eks see pidi nii minema. Praegu ma ei kahetse küll midagi. Nüüd võtan jälle natukeseks aja maha ja loodan, et inimesed kuulavad seni kodudes mu plaati, kuni lavale naasen.»

Birgiti neljas stuudioalbum kannab nime «Uus algus» ja just uusi algusi on see aasta tema jaoks täis olnud küll. Plaadil on 11 lugu ning laulu «Kolm kuud» pühendas ta plaadiesitluskontserdil oma elukaaslasele Indrekule, öeldes, et esimesed kolm kuud on suhtes tema jaoks see aeg, kus on selge, kas inimesed lähevad koos edasi või mitte. «See pole tüüpiline armastuslugu ja plaadil on veel lugusid, mida Indekule pühendada,» avaldab ta.

«Selle loo sõnu kirjutades Mihkel Mattisen lihtsalt mõtles meie kahe peale.»

Plaadiga väga rahul

Birgit ütleb, et tema sai Indreku puhul tõesti kolme kuuga aru, et neist saab asja. «Kohtusime veebruaris ja aprilli lõpuks juba praktiliselt elasime koos. Esimesed kolm kuud käisime kohtamas, nagu paarikesed ikka teevad,» naerab ta ja lisab, et Indrek oli tõeline džentelmen.

«Ju ta mind sellega ära võluski. Kolme kuuga oli minu jaoks mingil määral tõesti selge, et selle inimesega tahaksin oma elu veeta.»

Plaadiesitluskontsert toimus Solarise kino Kalevi saalis. Väga huvitav kohavalik. «Mõtlesime pikalt, kus seda teha. Tavaline restoran, kuhu minu muusika sobiks, tundus liiga igav,» tunnistab Birgit.

Kalevist telliti juurde Eurovisioniks tehtud Birgiti pildiga šokolaade, et neid koos plaadiga külalistele jagada ja sealt saadi ka idee esitlus just kinos Kalevi saalis teha. «Kohe, kui sellest kuulsime, saime aru, et see on väga lahe idee!»

Birgit ütleb, et on plaadiga väga rahul ja see kiirgab ka tema näost ja olekust. «See on õige plaat. Olen väga tänulik Mihklile, kes on suurema osa lugude autor, samuti Timo Vendtile ja teistele muusikutele, kes ööd-päevad stuudios olid ja sellele viimase lihvi andsid. Ja muidugi tänu Indrekule see plaat üldse sündiski.»