Inimesed

Ivar Põllu: eestlus polegi jätkusuutlik, see pole piisavalt rentaabel (25)

LISA KOMMENTAAR

liivlane3. detsember 2013, 21:17
Aga ka selline seisukoht vastab igati Eesti Wabariigi järjepidevusele!
leplikus3. detsember 2013, 18:47
Kuidas sina, pii, tead3. detsember 2013, 17:27
kui õnnelik või õnnetu mina Soomes või Norras olen? Mille järgi sa seda järeldad? Elan, töötan Soomes. Puhkamas käin Norras. Sest olen harrastuskalamees ja Norras on vägev loodus koos veel vägema lõhega. Teistelegi: Kui arvate, et Soomes on näiteks üürid kallimad kui Eestis, siis teadke, et üüri sees on ka soojus ja soe vesi, trepikoja ja õue koristamisest rääkimata. Laksutage omad arved kokku ja kas ikka tuleb Eestis odavam? Peale selle on Soome täismaksumaksjal nii palju maksusoodustusi ja muid abisid, et siin ei jaksaks üles lugeda.
@pii3. detsember 2013, 15:09
Fantaseeri vähem ja mõtle pigem oma õnnele.
pii3. detsember 2013, 14:14
Äraminejad lähevad teise riiki ja alustavad seal samuti alama astme töötajatena.. kulub palju aega, et ennast ka sealses ühiskonnas üles töötada. Ilmselt on see raskemgi kui oleks olnud eestis oma keelekeskkonnas. Aga see on nende jaoks tagantjärele tarkus. Ja uhkus ei luba seda tunnistada.. Lihttööline elab igas riigis keskklassiga võrreldes kehvasti. See alampalga võrdlemine Eesti ja Soome (või muu riigi) vahel on subjektiivne. See ei ole normaalne mõtteviis, et alampalka teenid Soomes ja kulutad Eestis.. Selliselt mõtlevaid on ka Soomes ja nemad teenivad oma palka Norras ja kulutavad Soomes. See kahe riigi vahet töllerdamine on ikkagi äärmuslik ja raske ja need inimesed ei ole sealjuures õnnelikud..
teile3. detsember 2013, 12:21
kõigile, kes te põllut siin maha teete - kas te ikka artiklit lugesite? pealkirja lugemise järel kirusin ka mina viis minutit, aga siis lugesin artikli läbi. südamevaluga kirjutatud, nagu ilmsalt ka näidend. aga need, kes kiruvad äraminejaid, kas teie olete midagi teinud, et lahkujaid vähem oleks? mõne töökoha loonud? oma töötajatele õiglast palka maksnud (ja kui see väikesevõitu on, siis ka selgitanud, miks nii)? teenindajale naeratanud? kassapidaja vastu viisakas olnud (ka rahulolematuses)? ja kas teie lapsed on kuulnud niisugustest mõistetest nagu au, ausus, isamaa-armastus? tegelikult saab meist igaüks natukenegi ära teha, lihtsalt püüdke olla niisugused inimesed, nagu te tahaksite, et teised oleksid.
Haram3. detsember 2013, 12:03
No nii ta on, et kes suudab, laseb ise siit jalga; kes ei suuda, selle pistab naaber nahka...
küll3. detsember 2013, 10:45
Sa hipster nüüd ütlesid..
konn mättalt3. detsember 2013, 10:28
Maailmamastaabis piisab ERM-ist nagu ka jänkistanis indiaalste mälestust säilitatakse. Sammaste ja öölaulupidudega kaua rahvast ei lollita.
3. detsember 2013, 09:45
nimesed alles jäävad.
Aga ! Oleme ise valinud omale teejuhiks olematusse vanad komud
:::
Kes võib hävitada minu maailmavaadet, keelt- mida ma räägin- ainult ma ise. Kui ma homme oma lastga pursin kodus ingliši, kommid küll ei ole süüdi.
Tõnule3. detsember 2013, 09:42
Madisson emigreeris ja elab Hispaanias bomži elu.
nojaa,kui ikka vägevalt sõimata,sitha kokku keerata ja vihata,küll siis3. detsember 2013, 09:33
inimesed alles jäävad.
Aga ! Oleme ise valinud omale teejuhiks olematusse vanad komud,kelle püha eesmärk oli natsionalismi hävitamine .-
Tõeleid3. detsember 2013, 09:31
Selline äriline suhtumine Eestisse ja oma isikliku kasumijahil olemine hukutabki lõppkokkuvõtteks riigi.Meil on ju viljakandev maa mis on suuteline oma rahva ära toitma ja jätkub ka vahetuskaubanduseks kuid palju toiduaineid imporditakse?.Samas hädaldatakse,et ei ole turgu,põllud on söötis aga kasutusel olevat põllumaad mürgitatakse,et suuremaid saake saada?Riigil majandust pole.Maaelu hoitakse sotsiaaltoetusel püsti?Linnaettevõtlus tugineb välisfirmadele teenuseid pakkudes?Meil tegeldakse ainult äriga,raha kantimise ja vahendusega ja mis kasu saab sellisest elustiilist riik-rahvas?Kui ausalt analüüsida siis ettevõtlikumad inimesed asuvad elama Soome jne põhjusel,et oma tulevikku ja vanaduspõlve kindlustada.
veel üks kunsthalast toituv loomeinEmine3. detsember 2013, 09:28
ega enam muud juttu polegi kui kohe-kohe saabuv hukk,
uskuge,
kohe kriminaliseeritakse ka saabuva huku eitamine.
Tõnu Mandel3. detsember 2013, 09:10
Küsige näiteks Madissonilt, miks ta emigreerus-saate ausa vastuse!
leix3. detsember 2013, 08:59
reformikommunism - see on reformikommunistlik režiim ja ida-slaavi parim rahandusminister
Juhan3. detsember 2013, 08:53
Looduslik ökosüsteem on seda tugevam, mida mitmekesisem see on. Rahvuste väljasuretamine on samasugune tragöödia, nagu looma- ja taimeliikide väljasuremine.
Põhjendada rahvuse väljasuretamist majandusliku mitterentaablusega on muidugi absurdi tipp´, arvestades, et pangad tekitavad raha lihtsalt õhust.
Amööbikarjale3. detsember 2013, 08:51
Mina näen praegu hoopis, et inglise keel vallutab eestlasi ning varsti eo osatagi enam õiget eesti keelt.
Liiga palju3. detsember 2013, 08:48
amööbikari3. detsember 2013, 08:36
puhas amööblus.
eestlaste väljaränne on kaugelt üle dramatiseeritud hüsteeria.
eestlaste oht ei ole täiesti kindlasti väljarändes,ainus oht meil siin on venemeelne valitsus saada,kes siis eesti-vene sodipudi riiki korraldades keele niivõrd maha surub,et hukkume seeläbi.
ja see,et lätti kolida-sellest pole sel isendil aimugi,et lätlaste olukord on eestlaste omast palju hullem.igas mõttes.
Asi on lihtsam3. detsember 2013, 08:29
Riigid tekivad, on ja kaovad. Nii oli, on ja jääb.
Täiesti arusaadav.3. detsember 2013, 08:24
Nii nagu näeb riigi ülesehitust valitseja oma tasku läbi, näeb tavainimene oma väärtust oma tasku kohaselt. Elu on sedavõrd lühike, et näha riigimehe tasku läbi oma elatustaset. Nii rändabki olude sunnil tavainimene sinna, kus arvab oma eluea jooksul endale kasulikult majandada. Lihtne ju. Tavainimene adub, et miks peab tema ehitama tagurpidi majandust kui teda lihtsalt selleks ei kaasata, vaid kasutatakse ära. Nagu tööriista. Need, kes läinud või lähevad, need enam ei kella. Pole ju kuulajaid. Nad lihtsalt tegutsevad. Küll ju lihtsalt arusaadav?
Halb eeskuju3. detsember 2013, 08:05
Kui sa ri skoori, siis ei pea kohe kellama sellest;)