Anu Saagim
Inimesed
2. detsember 2013, 07:00

Kuula lugu!

Saagim käsutas Gerli Rosenfeldi uuesti lavale (13)

Reede õhtul esitles lauljatar Gerli Rosenfeld oma esimest lugu «Wild me», mis on valminud koostöös Ardi Kaljuveega. Hiljem saabus peole ka bravuuritar Anu Saagim, kes esimesest esitusest ilma jäi, ja käsutas Gerli uuesti lavale. Polnud parata, Saagimi käsk on seadus – Gerli esitaski oma loo veel korra.

Esimest korda astus Gerli sohvabaaris Deja Vu «Musi peol» lavale nõks enne südaööd ja oli silmanähtavalt närvis. «Ta saab hakkama, souncheck’is oli kõik korras,» kinnitas loo autor Ardi Kaljuvee.

Enne, kui nooruke lauljatar lavale astus, luges kogenud muusikakirjutaja talle sõnad peale: «Vaata, et sa siis mikrofonist liiga kaugele ei lähe, ja liiga lähedale ka ei tohi minna, tead ju küll.»

Lõpuks sammus Gerli lavale, seljas imekaunis maani kleit, ja laulis oma loo kenasti ära. Polnud hullu midagi. Teda olid kuulama tulnud ka Margus Vaher ja Evely Ventsli.

«Koostöö Gerliga on olnud väga mõnus,» kiitis Kaljuvee.

«Eelkõige tänu sellele, et ta mõtleb kõik detailideni läbi ja ambitsiooni oktaanarv on tal nagu raketikütusel!»

Ka Gerlil jagub koostööpartnerile vaid kiidusõnu. «Ardi on väga tore ja äärmiselt professionaalne, ta on väga rahulik ja suudab pingelistes olukordades ka mind maa peale tuua. Mul on ääretult hea meel, et sain sellise inimesega koostööd teha, ja loodan, et see ei jää meie ainsaks looks,» kiitis Gerli vastu.

Kaljuvee on varem koostööd teinud Helen Adamsoni ja Laura-Liisa Käisiga. Seda, kui edukaks saab uus hitt ja kas Gerlist saabki laulja, on täna vara öelda. «Ma ei lahterdaks ennast kuskile kindlasse kategooriasse – teen seda, mis mulle meeldib, seni kuni meeldib,» kinnitab Gerli.

Peale laulmise on ta õppinud ka klaverit ja viiulit. «Loo kirjutamise idee tuli juba suvel, istusime Gerliga koos maha ja panime oma ideed lauale,» räägib Kaljuvee.

«Saime aru, et mõtleme ühtemoodi ning sellest algaski tore ja sujuv koostöö.» Loo sõnad on Gerli enda sulest.