TÕID VÕIDU KOJU: «Noortebändi 2013» võitja Ziggy Wild loodab tänu võidule fännide arvu kasvatada, aga mis peamine – jääda iseendaks!Foto: Arno Saar
Inimesed
2. detsember 2013, 07:00

«Noortebändi» võitja Ziggy Wild: «Me võitsime? Oot, misasja?!» (2)

«Võit oli väga ootamatu, sest kõik olid äärmiselt ägedad bändid, kellel oli nii palju energiat,» rääkis Ziggy Wildi solist Laura Prits. «Me võitsime «Noortebändi». Oot, misasja? Mul kiilub kõik kinni, see on väga haige!»

Laurale oli laupäevane «Noortebändi» finaalvõistlus, kus võitjana tuli välja vana kooli rokki viljelev koosseis Ziggy Wild, lausa uskumatu. «Milline kontsert Club Hollywoodis toimus! Kohas, kus tavaliselt kuulete mainstream hiphoppi ja kõike sihukest. See oli ulme lihtsalt!»

Publik laupäevasel «Noortebändi» finaalkontserdil oli suurepärases meeleolus. Fännid pritsisid lava ees üksteist energiajoogiga nagu vormel 1 võitjad. Ansambli Ouu meesfännid olid oma ülakeha sootuks paljastanud ja bändi initsiaalid markeriga rinna peale kirjutanud. Lava ees tantsiv ja karjuv publik ei võtnud vaevaks ka rahva sekka hüpanud Her Memorial Discourse’i kitarristi kinni püüda ja kätel kanda.

«Esimesed mõtted olid küll, et ei ole lihtsalt võimalik. Mulle ei ole see siiamaani kohale jõudnud,» hoidis Laura pärast võitja väljakuulutamist hämmastuses peast kinni.

«Me võitsime «Noortebändi». Oot, misasja? Mul kiilub kõik kinni, see on väga haige!»

Ziggy Wild on aastavanune, energilistest eesti noortest koosnev bänd, kuhu peale Laura kuuluvad veel Henri-Hannes Sell, keda praegu asendab Sven Seinpere (trummid), Ken Einberg (bass), Tarvi Aldur (kitarr) ja kaks tantsutüdrukut.

Trummar mõtleb parukale

Ka bändi asendustrummar Sven Seinpere kinnitas, et võit oli suur üllatus. «Kui ma vaatasin teisi esinemas, siis ma küll mõtlesin, et žürii liikmed lähevad võitjat selgitades omavahel kaklema,» arvas ta.

See, et ekspertidest koosnevale žüriile meeldis just nende asi, hämmastas Lauratki. «See tähendab meie jaoks väga palju.»

Kuigi nii bändi solisti Laura kui ka kitarristi ja bassimehe peas ilutsevad pikad lokkis soengud, trummar oma juuksekasvu sellest mõjutada ei lase.

«Ma ei kasvata, aga ütlen ausalt, et olen mõelnud paruka peale,» naeris Sven.

«Mul kunagi olid pikad juuksed, aga siis ma nägin välja nagu multifilmist pärit pikkade lokkidega ratsanik valge hobuse seljas.»

Laura puhvis juukseid vaadates tekib küsimus, kuidas ta oma soengu eest hoolt kannab. «Mul läheb kamm juustest ikka läbi! Ma tean, et see ei tundu võimalik, aga tegelikult on,» rääkis Laura naerdes.

«Ka mina kammin oma juukseid,» rõhutas ta, lokkis juuksepahmakat näo eest käega ära lükates.

Laura pühendas laulu vanematele

Kuigi Ziggy Wildi solist räägib vahel laval inglise keeles ning ka bändi välimus ja stiil on üsna mitte-eestlaslik, suheldi finaalkontserdil ikkagi emakeeles. «Ma pühendasin loo «Moondog» oma vanematele ja nad ei saa hästi inglise keelest aru,» selgitas Laura, kelle sõnul vanemad küll mõistavad inglise keelt, aga ta tahtis kindel olla, et ema ja isa tema jutust ikka kindlasti aru saavad.

Oma vanematele pühendas Laura laulu sellepärast, et selle sisu läks kokku tema enda eluga. «See laul räägib minu nooruspõlvest, kus mu vanemad olid mulle suureks toeks,» selgitas ta.

«Selle loo sõnum on, et no matter what – jää iseendaks!»

Tulevikus plaanib koosseis lihtsalt oma asja edasi teha, mõttes lootus, et fännide hulk kasvab. «Me loodame, et saame ikka iseendaks jääda. Me ei plaani küll mingit muutust teha,» kinnitasid bändiliikmed.

«Me ei hakka end võidu pärast muutma. Oleme endiselt need, kes me oleme, ja paneme täiskäigul edasi,» ütles Sven kindlalt.

«Täie rauaga, täie rauaga!»