Foto: Toby Canham
Inimesed
29. november 2013, 07:00

TELEKARJÄÄR LÄBI? Nigella nuusutavat iga päev kokaiini (7)

Kas telekokal on tõesti šokeeriv salaelu või on ta eksmehe korraldatud laimukampaania ohver?

Vahusta kümme muna, lisa pisut pipart ja näpuotsaga kokaiini… Nigella Lawsoni koduperenaistest fännid on rabatud ning tema telesaate tulevik ohus, sest endiste assistentide väitel rabelevat staarkokk juba aastaid salajase narkosõltuvuse haarmetes.

Tuntud Briti telekokk Nigella Lawson (53) on paadunud kokaiinisõltlane, väitsid kohtus itaallannadest õeksed Francesca (34) ja Elisabetta Grillo (41). Õed Grillod on möödunud suvel abielu lahutanud Nigella ja kunstiärimees Charles Saatchi (70) endised assistendid. Kohtu ees seisavad nad seetõttu, et kulutasid oma leivaandja firma krediitkaartidelt nelja aasta jooksul ligi 700 000 naelsterlingit.

Raha kulus luksuslikule eluviisile – Chanel, Prada jt kallid disaineririided ja käekotid, välisreisid, pikad taksosõidud. Pealekauba said Grillod sentigi üüri maksmata elada Londoni paremates linnajagudes staaripaari katuse all. Summad läksid Saatchi firma kontolt maha automaatselt ja multimiljonäridest abielupaar ei pannud otsekui mutiauku haihtuvaid summasid tähelegi.

Vahele jäid õed alles eelmisel aastal, kui nad üha julgemaks läksid ja kulutasid korraga juba mitu korda rohkem kui nende terve aasta palk.

Uus kokasaade löögi all

Pahameelest pakatavale Saatchile aru andes panid kaabakatest õed aga plahvatama pomm-uudise – Nigella Lawson olevat laristamisest kogu aeg teadlik olnud, aga ei tahtnud või julgenud neid korrale kutsuda. Sisuliselt olnud staarkokk Grillode väljapressimisohver, sest õed olevat teadnud tema valgustkartvat saladust – Nigella Lawson, avalikkusele teadaolevalt puhta mainega nagu Lumivalgeke, nuusutavat iga jumala päev kokaiini. Ta olevat seda teinud kümmekond aastat ehk vähemalt senikaua, kuni Grillod abielupaari juures töötasid.

Nigella olevat Grillode sõnul kohutavalt kartnud, mida Charles Saatchi sellest teada saades temaga ette võtaks. Ning nõnda olnudki teletäht jultunud õdedel pihus. Briti meedia kirjutab, et marus Saatchi olevat oma eksnaise ristinud Higellaks (high – slängis pilves).

Peale kokaiini olnud Nigella sinasõber ka marihuaana ja althõlma hangitud retseptirohtudega. Narkootikume polevat ta keelanud isegi oma 19aastasele tütrele Cosimale. Kohtusaalis tuli välja, et eelmisel kuul saatis Saatchi Nigellale e-kirja: «Usun iga Grillode sõna. Nemad kõigest varastasid raha, aga sina, Nigella, mürgitasid oma tütart droogidega ja rikkusid tema elu.» Saatchi heitis naisele ette, et too lasi end palgalistel ümber sõrme keerata ja süüdimatult nende pangakontot tühjendada.

Samal ajal, kui tema nimi ringleb meediakeerises, lükkab Nigella USAs hoogu sisse oma uuele kokasaatele. Daily Maili allikate väitel kaaluvat telekanali ABC bossid aga nüüd tõsiselt, mida Nigella ja tema saatega peale hakata. Praegu olevat nad äraootavad, kuni kohtuprotsess läbi ja kogu tõde selgunud.

«Kui õhku visatud kahtlused kinnitust leiavad, ongi tema karjäär Ameerikas omadega õhtul,» ennustas anonüümne teleekspert.

Nigella pole Grillode ja Saatchi väiteid ametlikult kommenteerinud, kuid üks talle lähedal seisev inimene väitis ajakirjale Us Weekly, et telekokk pole iialgi narkootikume pruukinud.

Nigella tänas ustavaid fänne koogiretseptiga

Nigella on mõista andnud, et kokaiinikõlakad pole midagi rohkemat kui järjekordne alatu rünnak eksmehelt Charles Saatchilt. Telekokk tänas enda Twitteri kontol talle lojaalseks jäänud fänne ning jagas nendega tänutäheks koogiretsepti.

Saatchil on põhjust eksnaise peale viha kanda. Nende abielu purunes möödunud suvel pärast inetut skandaali ? Saatchi jäi kõmupiltniku kaamera ette Nigellal käega kõrist hoides. Kuigi mees üritas enda mainet puhtaks pesta väitega, et ta polevat naist kägistanud, vaid pildist jäävat konteksti teadmata täiesti vale mulje, läksid selgitused kurtidele kõrvadele. Nigella ise meest avalikult kaitsma ei tõtanud, vaid pidas vaikust.

Saatchi on tema käitumise üle meedias nördimust avaldanud ja öelnud, et lootis, et naine astub tema au päästmiseks välja. Õdede Grillode kõmuliste väidete valguses spekuleerib kõmupress, et Saatchi võis läinud suvel Nigellale kätega kõrri karata just nende paljastuste tõttu.