SÕBRALIK TÜNG: Kertu (vasakul) ütleb, et sai kohe aru, et tüngakõne tellis tema hea sõbranna Kairi Rondo. «See on nii Kairi moodi, ta on krutskeid täis,» naerab Kertu.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
29. november 2013, 07:00

Kertu Jukkum sai sünnipäevakingiks veenva tüngakõne (15)

«See tundus nii loogiline, et mulle võidakse linnaplaneerimise ametist helistada, seega ma läksin esialgu täitsa kaasa ja mõtlesin hirmuga, et mis ma nüüd valesti olen paigaldanud või teinud,» naerab saatejuht Kertu Jukkum, kes sai sõbrannalt sünnipäevaks tüngakõne.

Igal hommikul helistavad Power Hit Radio hommikusaate juhid Andres Puusepp ja Kristjan Rabi kellelegi ja teevad talle korralikult tünga. Kolmapäeval, oma sünnipäeval sai naljakõne osaliseks saatejuht Kertu Jukkum.

Naine soetas oktoobris Vana-Kalamajja ideaalse korteri ning alustas seal suure hooga remondi tegemist. «Mul on seal tekkinud väga palju erinevad olmeprobleeme ja see tundus mulle väga usutav, et linnaplaneerimise ameti ametnik helistab,» naerab Kertu.

Naaber kaebas Kertu peale

«Ametnik» uuris Kertu käest, kas too on saanud võimaluse tutvuda oma maja uue detailplaneeringuga, mis näeb ette, et hoone lammutatakse tuleva aasta jaanuaris ning uue aasta alguseks peavad korterid tühjad olema. «Kas te teete nalja?» küsis Kertu. Siiski väideti talle, et see pole nali, kuid naine enam eriti liimile ei läinud ja saatejuhid pididki lõpuks tunnistama, et tegemist on tüngakõnega.

«Kui tuli see lammutamise jutt, sain aru, et see pole loogiline, kuna ma olen seal ametis juba väga palju uksi paugutamas käinud ja mulle oleks seda kindlasti juba varem räägitud,» naerab Kertu, et ühel hetkel läks asi pisut ebausutavaks.

«Tüng täielikult läbi ei läinud, aga pean tunnistama, et see terrori läbiviija seal raadios on väga professionaalne,» tunnistab ta.

Mis mured Kertul korteriga siis on? «Ma paigaldasin tänapäevase turvaukse – väljapoole avaneva, sellise, nagu Euroopa Liidu seadus nõuab. Aga mu naabrile see ei sobi, kuna temal on sissepoole avanev uks,» räägib Kertu, et naaber kaebas tema peale päästeametile.

«Teisalt, kui on vana maja, mille projekt näeb ette sissepoole avanevaid uksi, siis ei tohi seda muuta. Hoolimata sellest, et terve maja on vahetanud,» ütleb Kertu, et ametkonnad räägivad erinevat juttu ja menetlus sel teemal käib.

«Naaber oleks nõus sel juhul, kui ma paigaldaks talle samasuguse ukse, aga kuna mina leian, et see on väljapressimine, siis vaidlus kestab.»

Kertu ütleb, et käis linnaplaneerimise ametis uurimas ja nemad ütlevad, et mingit seadust pole, mis ütleb, et sellist ust ei tohi panna. «Mõni teadja inimene võiks minuga ühendust võtta ja öelda, kuidas see täpselt on ja kellega ma kontakteeruma peaksin.»

Tüngakõne tellis Kertule tema hea sõbranna, saatejuht Kairi Rondo. Kui saatejuhid

uurisid Kertult, kes tema arvates võis talle tünga tellida, pakkus ka Kertu kohe Kairit. «Kairi on täpselt selline krutskeid täis inimene ja ta tuli mulle kohe silme ette, kui sain aru, et mulle on tüngakõne tehtud. See on kuidagi nii temalik,» naerab ta.

«Ma olen ise teinud päris paljudele inimestele sünnipäevaks igasugu naljakõnesid ja lõpuks tehti mulle endale see ükskord tagasi,» on Kertu pahandamise asemel hoopis väga positiivne.