Blogid

Tänitamist tänupühadest (5)

LISA KOMMENTAAR

Eestlane28. november 2013, 22:52
Loogiline ju, et noored tahavad palju maailma kogeda, erinevate inimestega suhelda ja huvitavaid kultuure uurida. Olgem ausad - meil siin Eestis pole suurt midagi. Mina ei näe selles mitte midagi halba, kui noored maailma avastavad. Märksa hullem on (ja seda ütlen enda tähelepanekute põhjal) see, kui vanemad inimesed kõike ja kõiki vihkavad - hädaldavad erinevate rasside üle ja põlgavad kõiksugu välismaa kombeid. See, et keegi Eestis Halloween'i peab, on tema enda vaba valik, keegi ei sunni ega suru peale. Globaliseerumine käib endiselt täie rinnaga ja on mõttetu selle vastu hakata. Noored ja ka mõned vanemad inimesed suhtlevad igapäevaselt oma välismaa sõpradega. Lastel on sõpru USA'st, Jaapanist või kust iganes. Kas see on halb? Kõigel on oma piir ja kui mõistlikult maailma kogeda, siis tuleb see ainult kasuks, kuna avardab silmaringi ning teeb meid sõbralikumaks. Pole vaja nii valusalt reageerida, kui mõni näiteks tõesti tahaks novembris korra kalkunit süüa ja "aitäh" öelda. Inimesed on siiski maailmakodanikud ja valu tunda välismaa suhtes pole vaja.
Piret28. november 2013, 16:12
Minu käest küsis üks väliseestlane Kanadas, et mis asi see Jaanipäev on Eestis , et kas on midagi Oktoberfesti taolist. Tegu oli haritud, kooliõpetajaga kes vabal ajal suurt "eesti asja" ajas.
tänupüha Antsule28. november 2013, 08:41
Oleks sulle väga tänulik, kui sa kirjutaks eesti keeles.
Ants28. november 2013, 08:19
Thanksgiving ehk tanupyha on Eestis taiesti olemas. Selle nimeks on loikustanupyha ja seda pyhitsetakse meil oktoobrikuu II pyhapaeval. Usa-s on tanupyha novembrikuu viimasel neljapaeval ehk siis 28.nov.sel aastal. Kanadas oli thaksgiving samalajal nagu Eestis ehk 13.okt. Eesti jaoks vooras ja tundmatu on halloween, mida moned isikud on pyydnud Eestisse sisse tuua ja rahvle pealesuruda. Peame ikka kinni oma pyhadest.