Inimesed

«Imeta ise kuskil peldikus! Ma ei taha toita last poti peal, kus kümme inimest on s*tal käinud.» (197)

LISA KOMMENTAAR

ka mitmekordne emme2. detsember 2013, 00:20
olen oma kolme lapse kõrvalt kõike teinud,pole jäänud käimata ega olemata ka üritustelt. Kooliüritused,koosolekud, sünnipäevad,võistlustel kaasaelamised jne. Isegi avalikus kohas olen beebi ära toitnud,vahe on lihtsalt selles,et pole ennast kellegi nina alla tissitama jätnud - ikka varjatult,kasvõi beebitekk üle õla varjamas ja ikka vaiksemas nurgas. Siin räägitakse aja planeerimisest beebi järgi - nii lihtne see ongi, võib olla ainult linnas elades. Oli aeg,kus auto katki, poeni 13km .. kas buss ikka tuleb peale seda kui laps söönud?! EI. Ja maakohas pole see bussiliiklus tihe,kujutage ette kui linna on võimalus saada 2 korda päevas ja sama koju tagasi (hommikul minnes saad lõunaks koju ja lõunal minnes õhtuks koju - see teeb TUNDE linnas), kas tita jätaks siis nälga seni?? Ärgem unustagem,et kõik pole linnarahvas.
Siin oli probleem,et ärgu mammid trügigu oma beebidega rahvarikkasse kohta (ühistrantsport,poed jne). Esiteks, kui sul pole kellegi hoolde imikut seniks jätta,kas jääbki poes käimata,toit ostmata? Teiseks, kas arvate,et iga kuu last arstile kaaluma-mõõtma viia on ohutum,kui ooteruum on samaaegselt täis ka köhivaid ja tatistavaid lapsi ja täiskasvanuid ning ise pead seal oma pisikesega järjekorras passima ja oma korda ootama? Mõnikord suisa 1,5 tundi!
Minul pole midagi rinnaga toitmise vastu avalikus kohas,kui seda tehakse varjatult ja natuke suuremast möllust eemal,ega elu sellepärast seisma ei jää,kui lapsed väiksed on!
armas blogija,1. detsember 2013, 17:20
daamid niimoodi ei tee, ka mujal maailmas mitte.
Siililegi selge...1. detsember 2013, 13:21
...aga tänapäeva tibiemmele mitte! Imetamine om intiimne tegevus, mida ei sobi demonstreerida avalikult! Last tuleb sööta kodus! Pärast seda võib temaga välja minna, sest magab siis mõnusalt ja rahuliklt värskes õhus! Paari-kolmetunnisest söögivahest piisab selleks täielikult! Kui tita teisiti käitub, siis on see juba emmekese viga! Ja söögikoha laual küll kakamähkmeid ei vahetata! See on sündsusetu! Peldikus ka mitte! Muidu on lastearst süüdi, ha-haa!
On toiminguid, mida tehakse kodus, mitte avalikkuse ees! Eneseõigustus sadade kommentaaridega siin küll ei aita! Pigem näitab kultuuritust ja kasvatamatust! Me ei ela Aafrikas või Austraalia aborigeenide seas!
vastalistele1. detsember 2013, 00:24
Miks te üldse arvate, et titeemmed päev läbi poes käivad?
Muide, ei käi. Jooksevad kähku ja toovad piimapaki ning leiva ära ja ruttu-ruttu poest välja.
Miks?
Sest igas kaubanduskeskuses lõugab raadio või valjuhääldi parimate pakkumistega. Tita ehmatab unest ja sellisel juhul ongi vaja teda rahustada.
Ja mis mõttes emad peaks vaid nelja seina vahel istuma?
Kui emad väljas ei käi, sest kardavad õelaid mutikesi või lastetuid kriitikuid, siis tuleb õhtul koju mees pikalt päevatöölt, kes halvemal juhul annab naisele peksa, sest too pole süüa teinud???
Mingi moslemiriik oleme või?
Jõudu, meile eestlastele väljasuremiseks.
Juba ammu on selge, et kallis elu pole see, mis naisi lapsi saamast tagasi hoiab, vaid laste-naistevaenulik suhtumine siin riigis.
kogu muu maailma30. november 2013, 17:52
õuduste ja Maximate ja Riia kõrval tundub. et pseudo-probleem. ja millal tekivad sellised pseudo-mured ? siis. kui päris muresid ei ole. kui minna antud teemas seda rada pidi edasi. et jõllitav eestlane. siis jah. elan ise väikses kohas ja tavaline poes-käik on piin. ikka leidub mõni mutike. kes tuleb näppima - mis mul korvis ja siis pärima et ei tea. kas on ka hea ? jube ju ! sama siin. MIDA ON SEAL JÕLLITADA. kui mida iganes see teine inime teeb ? mis on see teise inimese asi üldse ? teen. mida vaja. ei ole vaja jõllitada. jube jõllitaja klatśi-himuline rahvas see eestlane. ime siis. et tal elujärg s-tt . elagu ikka igaüks OMA elu. ei ole teiste asi teiste inimeste elu.
onu üülu30. november 2013, 16:33
Miks peaks üks ema päevad läbi rinnalapsega mööda poode jõlkuma? Justnagu kodu polekski?
Kaubanduskeskustes hängivad pubekad päevade viisi, titemammal peaks ikka midagi targemat ka kodus teha olema.
Laura30. november 2013, 06:04
Olles ise noor ema ei saa ma öelda, et pole kunagi avalikus kohas last toitnud, aga siis lähen ka ikka peateelt kõrval. Talvel muidugi tuleb selleks minna kas siis mähkimisruumi või last muudmoodi lõbustada, et tühi kõht kasvõi hetkeks ununeks. Suvel aga tõesti, ilusa ilmaga pargis istudes ju ei kipu kohe koju jooskma, siis läksin kuhugi varjulisemasse kohta puu alla ja toitsin ära, mis selles siis nii hullu on. Oluline pole see, mida möödakäijad arvavad, vaid ennekõige lapse heaolu. Emad, kes sellepärast avalikus kohas imetavad, et tähelepanu saada, on lihtsalt rumalad. Tuleb proovida teisiti hakkama saada, aga vajadusel on see minu arvates täiesti lubatud ja õigustatud.
29. november 2013, 20:21
kui laps puutub välismaailmaga küllalt palju kokku, siis on lapse imuunsüsteem ka palju tugevam. ise olete lollid kui käsete põhimõtteliselt selle tõttu, lapse imetamise lõpetada, kas tõesti on nii solvav lapse söötmine rinnaga, hea et ültse mõni veel teeb seda, piimasegud ei ole kuidagi kasulikumad kas tõesti on raske taluda ühte märkamatut liputust, te isegi ei näe rinda
S*29. november 2013, 15:05
PS. ei usu, et keegi igapäevaselt väljas olles last söötma peaks, aga ikka võib ette tulla.
S*29. november 2013, 15:01
Tegelikult on ju tõsi ka - ega isegi ei tahaks wc-s potil istudes süüa (no kujutage ette end potil nt pirukat nosimas : D).. Aga poes riiulite vahel ka imetama ei hakkaks, kindlasti on mõni rahulikum pink olemas ja vaba.
kuulge 29. november 2013, 01:02
siis võivad pervarid pihku taguda kah lihaletis kui sina tissitad seal oma väärakat
paljulapseline28. november 2013, 23:52
Vanasti mindi selleks ajaks koju kui lapsed süüa tahtsid ja ei tulnud kõne allagi, et lapsega päev läbi poodlemas käidi, kui, siis ainult korraks. Aga söögiajaks mindi ikka koju.
Avalikus kohas söötmine on sama ebahügieeniline, kui WC.
Need, kes ennast näidata tahavad võivad seda ka niisama teha.
Kas sellel naisel on ka mees ja mis tema arvab? Või ei küsita tema arvamust üldse?
ema, üle 4028. november 2013, 23:04
Noor inimene sai lapse, tore, aga miks peaks just tema lapse arenemist meedias kajastama? On tegu tähtsa siniverelisega, et peame kursis olema tema ja emakese söögiharjumustega? Näha on, et noorik lihtsalt eputab oma saavutusega. Jään ootama kuidas laps edasi areneb...ilmselt saab teda õige pea kuskil Marketis toidukärus poriste saabastega trampimas ja sellele leidub jällegi Püha Õigustus. Aga siiski, soovitan noorel emal tõsiselt mõelda mis on lapsele parim, päev planeeritakse imiku, mitte ema vajaduste kohaselt. Ära kekuta oma lapsega, on enne sind lapsi sünnitatud ja sünnitatakse ka edaspidi, ei ole sinu oma mingi ainueksmplar maamuna peal
tädi ewe:28. november 2013, 14:42
jap, peale sööki hakkame KROOKSUKEST ootama ja kui siis tulema pääses seda kollast ja kleepuvat- kõrvallauas istudes seda kõike küll meeldiv kuulda ega näha polnud...
georg jurgenson28. november 2013, 10:22
Paraku elus on nii kui meil läheb kõht tühjaks me sööme. kas kovikus või ka tänaval burgerit aga kuidas teha selgeks imikule, et piimapoodi ei ole käepärast???
to n4928. november 2013, 10:01
ära nüüd arva, et sinu kommentaar nii eriline oli, et ainukesena ära kustutati, kustutatud on paljud kommentaarid.seda esiteks, teiseks, sinu enda määratluse järgi, sa pole siis ka ju kuskil "käinud ega näinud" kui siin ÕL kommentaariumis mitu päeva ringi siblid ja kolmandaks, oled ju ise ka keskealine mutt, kes on millegipärast siia "hirmsasse" ida-euroopa riiki pidama jäänud ja "harimatuid" paika püüab panna. Ei maksa see poosetamine midagi.
mmmm....28. november 2013, 09:58
Loomulikult on lapse imetamine ülimalt loomulik tegevus, aga samas on paljud tegevused inimesele loomulikud, ka see tegevus,kui lapsi teeme , aga miks me kõike seda siis avalikult teha ei või, igal tegevusel on oma koht ja aeg.
Madonna lapsega28. november 2013, 09:11
Tänased paljad tissid, ainult lapse asemel raamat: http://www.ohtuleht.ee/555300
....28. november 2013, 09:02
Kui järgmist last tahad siis ära seda jumala eest kodus voodis tee, eosta ikka kuskil poes, et shoppamine untsu ei läheks.......
Nelja lapse ema28. november 2013, 07:28
Minu laps sündis enne õiget aega ja sellega seoses pidin sõitma tihti Tallinna.Kahjuks ei ole autot.Toitsin last tihti rinnaga rongis ja keegi ei vaadanud viltu.See loomulik asi!
Näeb 28. november 2013, 07:04
põhjus28. november 2013, 02:27
põhjus on selles, et tüdrukud tahavad näidata, et on seksi saand. Kui rasedus on ärapudenemise järgus, käivad suvel oma palja pallikõhuga ringi. No mida, mida on vaja näidata, millega uhjustada?
Sünnita terve laps, kasvata oma laps ilma riiki ja lastetoetust kirumata üles. Aga tema ajab sitta suust välja.
serks28. november 2013, 01:32
VALUS ÄPU.Saa enne inimeseks.Isegi loomad ei imeta järglasi kusagil keset Viru keskust vaid ikka kodus....
n4927. november 2013, 23:32
hahahaa, kui hale, aga mu kl. 13.59 27.nov. kirjutatud kommentaar on ära kustutatud. hüsteerilised naised siin kommentaariumis - kannatage see kommentaar nüüd ikkagi ära. kustutatud kommentaar tuleb uuesti - vaatame, kauaks see seekord püsima jääb enne kui mõni sallimatu närvihaige ta ära kustutada laseb :D :D minu lapsed on suured. ma ei söötnud neid avalikes kohtades rinnaga. ma ei oleks seda saanudki teha, mul ei olnud rinnapiima, nad sõid lutipudelist. aga mind küll ei häiri, et emmed oma lastele avalikes kohtades tissi annavad. mina pole veel kordagi sellist märganud, kes söötmise ajaks tissi suurelt paljaks kisub, et kõik näeksid. kõik minu nähtud emmed teevad seda diskreetselt - tita vaikselt nohistab ema riietuse varjus. mis sorti inimesed need on, keda küll selline vaatepilt häirima peaks???? mingid keskealised ja vanemad moraalitsevad mutid? või on mõned noored naised ka nii õelad ja kitsarinnalised? tuleb muidugi endale meelde tuletada, et eestimaa, kus elan on ikka veel jätkuvalt kitsarinnaline, tige, ida-euroopaliku mentaliteediga riik. ja tuleb meelde tuletada, et õhtulehe kommentaarium on kõige harimatuma ja kibestunuma seltskonna väljaelamiskoht. sest ma tean, et normaalseid, maailma näinud ja ringi käinud, laiema silmaringiga, enesega rahus elavaid, õnnelikke inimesi titade avalikes kohtades söötmine küll ei häiri.
hihi27. november 2013, 23:13
27. november 2013, 22:23
mammi27. november 2013, 22:12
pole kahjuks koos lapsega saanud kaasa vajalikku tarkvara temakasvatamiseks ja sündsaks käitumiseks
P.S mul on 3last jaolen neid kõiki imetanud-kodus-rahus ja vaikuses,mitte kaubakeskuses
kahe lapse ema27. november 2013, 22:06
Kui inimene on nii julge, siis muidugi võib oma last rinnaga toita avalikult. Minul sellust julgust pole olnud. Aga Kahjuks selle tõttu on ka rinnaga toitmise aeg olnud väga raske. Need kes siin kaagutavad, et nii väikese lapsega ole kodus ja poes ei tohi käia, siis teile teadmiseks, et kui laps sünnib, siis elu seisma ei jää. Ema tahab ka süüa saada ja kõigil ei ole autot tagumiku all, et kähku pors käia ja vajadusel autos sööta. Ka kõigil ei ole lähedasi koguaeg võtta, kes oleks nõus last vaatama. Ja mu arust on palju jubedam jätta oma mõne nädalane/kuune laps kellegagi koju (kellegagi, kellel pole isegi võimalust last toita, kui vajadus peaks tekkima), kui see, et ema läheb koos beebiga poodi vajalikke sisseoste tegema. Ja see kui teised tunnevad valehäbi imetava ema ees, ei ole kohe kuidagi selke ema süü. Mul on ka jube häbi, kui kellegi laps poes ennast selili maha viskab ja röökima kukub, et vanemad talle ei luba midagi ja vanemad käituvad sealjuures veel nii, et see ongi normaalne käitumine lapse poolt - vot see on häbi! Aga kui keegi vaikselt (üldiselt ei vahi ma võõraid inimesi, enda asjad vajavad tegemist) oma last imetab, ei ole absoluutselt häiriv. Pigem vaadatakse imelikult siis, kui vanemad röökiva beebiga sisseoste peavad tegema. Ja ema ei ole ka mingi asi, et esimestel elukuudel beebiga kodus 4 seina vahel peaks istuma. Ja mus jutt see on on, et väikese beebiga ei tohi väljas käia? Kus nad siis oma immuunsüsteemi peaksid tugevdama? Mina oma trajektoori pidin sättima nii, et jääks mõni park või kõrvalisem paik teele (mul suve laps), viskasin teki üle õla ja asi korras. Kuid kahjuks tuli ka tihti ette olukorda, kus ma lihtsalt röökiva lapsega kiirustasin eraldatumasse paika, et saaks lapsele rinda anda. Ja lapsed on väga erinevad. Üks beebi tahab iga 30min tagant tissi otsas olla natuke, teistt aga peab 4h pärast üles äratama, et ta sööks. Ja osadel lastel on ema läheduse ja turvatunde vajadus nii suur, et nad enamus kordadest ei tahagi söögi pärast rinnal olla, vaid just läheduse pärast. Leian, et teistel pole õigus kommenteerida mitte kedagi ja Eesti naised võiksid julgemad ja kompleksivabamad olla ning oma beebidele igas olukorras turvatunnet pakkuda :) kellele ei meeldi, keeraku pea ära või kõndigu teises suunas.
XXX27. november 2013, 21:43
Mariannile see ei ole normaalne avalikus kohas seda teha parem jätta oma udarad näitamatta see oleks kõigile parem.
Kottermann27. november 2013, 21:30
Laps on sünnitatud enda jaoks,mitte teistele näitamiseks-eputamiseks.Lapsega ei pea ringi hulkuma.Praegusel ajal ei ole poed nii kaugel kodust,et ei jõua kahe söögikorra vahel poes ära käia.
7-kuuse lapse emale27. november 2013, 20:11
Miks peaks lapsega tema esimestel elukuudel mööda ilma ringi kooserdama? Kooserda siis, kui söögiajad paigas ja avalikult imetama ei pea. Ennekõike peaks ikka lapse vajadusi arvestama.
ajuvaba27. november 2013, 19:54
See eit on oma tähelepanu vajadusega ikka väga hulluks läinud....
to xc27. november 2013, 19:40
Kui sa juba võrdled imiku toitmist tänaval, täiskasvanute söömisega, siis võrreldav oleks see siis, kui beebi sööks lutipudelist, sest täiskasvanud ka ei söö intiimseid kehaosi kasutades. Kui nad seda teeksid, oleks see sama taunimisväärne. Nii et jah, söögu tänaval, aga lutipudelist. Ja kui see ei kõlba, siis tuleb rinnaga toitmiseks valida eraldatud koht!
juhaidii27. november 2013, 19:35
äkki ta sai selle tita just kaubanduskeskuses potipeal s.....des.
kõlks ja kopik27. november 2013, 19:15
seda imetamise probleemi saab eelseisvate kuude jooksul veel mitu korda üles tõmmata. teema on ilmselgelt ennast õigustanud - emotsionaalne, intiimne, polariseeriv, kütab kirgi. nii et, kallid lugejad, klikkige ja lugege ning ühtlasi vaadake, missuguseid ökoloogilisi mähkmelõhnatustajaid, potitoolisoojendajaid ja meditatsiooniküünlaturvavöösid meie kaubandusvõrgust teile soovitatakse.
nüüd! kohe! uue koostisega! soodsalt!27. november 2013, 19:01
lugege staarimetaja blogi! vaadake reklaame! klikkige bänneritel! ostke asju! soovitage seda ka oma sõpradele!
Kaia27. november 2013, 18:26
Rinda imev laps on armas vaatepilt. Igas ühiskonnas aga on oma tegevused, mida võib avalikus kohas ja mida ei soovitata avalikus kohas teha. Arvan emana, et siiski ei ole vaja avalikes kohtades last rinnaga toita. Me ju ei kammi pead restoranis laua ääres, suurem osa naisi värvib oma huuligi varjatult (tualettruumis). Tean seda, et ka eelmise sajandi alguses ei imetatud oma last avalikus kohas viibides, ikka poeti kusagile peitu ja söödeti lapsel kõht täis. Ega imetamine pole häbiasi, kuid ta pole ka uhkeks avalikuks toiminguks, sest see tegevus on niivõrd intiimne ema ja lapse vahel ning intiimne tegevus ei vaja kolmandate silmapaaride pilke. Las lapse rinnaga toitmine jääb selliseks "salategevuseks".
koik myygiks27. november 2013, 18:01
Tegelikult - kuna nyyd on siis ohtuleht juba järjekorras teise sama autori teksti avaldanud , voib teha vahekokkuvotteid:
1) rahakysimine facebookis jne......viib mottele , et tegemist on ,, koik myygiks ,, tyypi autoriga , kes on valmis kirjutama millest iganes , kaasa arvatud oma koige kallimast (lapsest) , et ainult areenil pysida. Korra juba teatasid , et tahad avalikult imetada - no lase käia , oma asi loppude lopuks.Mida sellest veel kedrata?
2) tähelepanu väärib koht ,kus autor jutustab kuidas ta oma facebooki ,,emmede klubi,, tekste avaldas ja see talle endale naljakas tundus.
Kui teise inimese kitsamas ringis avaldatud seisukoht paisata laia meediasse ja see tegevus tegijale NALJAKAS tundub , on kirjaneitsil ylakorrusel miski väheke sassis. Mingi algav maniakaalne isiksuse häire? Psyhhiaatreid on kyll vähe aga soovitaks siiski mone poole poorduda enne kui hilja.
27. november 2013, 17:59
Lugesin ka korra tema blogi aga mind häiris pidev ropendamine või "matslik kõnepruuk". Võibolla ka asi selles, et olen 30+ ja olen teise lapsega kodune (tunduvalt rahulikum ja naudin seda kõike rohkem, kui esimese lapsega. Sissekäidud tee on ju nüüd lihtsam :D). Paljudes asjades on tal küll õigus aga väljendus oskus annab soovida. Muidugi, kui see tal PR trikk just ei ole!
no kui on27. november 2013, 17:57
kohe vajadus perverte provotseerida eks siis imeta.Ainult muuseas, haiged inimesed sulle ei tee midagi, aga lähevad selle pildi peale sassi ja võivad kusagil kellelegi seepärast liiga teha vbl isegi väikelastega.
aga miks27. november 2013, 17:53
peaks imetama avalikus peldikus? Mariann,kas sul kodu ei olegi?
to 3 lapse ema27. november 2013, 17:41
Olen ka kolme lapse ema ja sellegipoolest avalikku imetamist õigeks ei pea, ise ei tee seda kunagi. Imetamine on ilus, aga ainult siis, kui see toimub intiimselt ema ja lapse vahel. Avalik imetamine näitab aga täielikku matslikkust ja hoolimatut ema, kes oma lapsega ei arvesta ja oma tegemisi planeerida ei oska, et söögiaeg nii ootamatult tuleb keset poodi näiteks. Ja seda arvad ainult sina, et keegi sellest aru ei saa, et sa imetad, saadakse ikka küll! Vaadatakse lihtsalt püüdlikult mööda. Kas on siis tore avalikult imetada, teades kuidas inimesed sinusse tegelikult suhtuvad, lugedes kasvõi siinseid kommentaare? Ja miks peaks lastetud sinu peale kadedad olema? Ja vastates veel mõne küsimusele, miks täiskasvanud avalikult süüa võivad, siis nemad ei tee seda ju intiimseid kehaosi paljastades. Mõnel on tõesti see esinemisvajadus ja tähelepanupuudus nii suur, et vaja seda siis lapse najal rahuldada, selle sildi all, et olen nii tubli ema. Huvitav kuidas paljud teised emad saavad oma lapsed suureks kasvatatud ka ilma avaliku esinemiseta.
27. november 2013, 17:32
Vahest on kohe hea meel välismaal elada! Teen mis tahan,niikaua kui kedagi teist ei sega.ja ühe väärt arusaama olen omaks võtnud: mul ei ole mingit kohustust kõige kohta siin maamunal midagi arvata (eesti moodi-midagi negatiivset arvata) Ja ongi elu lill!:)
27. november 2013, 17:18
mulle võid ka rinda anda
ja siis 27. november 2013, 17:18
võetakse need lapsed lällama kaasa nii kirikukontserdile kui vabaõhuetendusele, rääkimata kooliaktustest -sest ega ema vang ei ole ja tahab väljas käia. Ühes kirkus kupatati ema välja lapsega, tõesti esineja ees piinlik oli.
kadri27. november 2013, 17:12
Kas tõesti on olemas vaid 2 varianti lapse imetamiseks - käimla või võõraste nina all? Kas sel lapsel-emal kodu polegi? Või on shoppamine 1.kohal ja alles siis tita turvaline eluke???
2 lapse ema 27. november 2013, 17:09
aru ei saa - miks peaks imikuga mööda kaubanduskeskusi ja kohvikuid kappama - väikelaps vajab rahu ja stabiilset keskkonda -seega magamistuba on kõige parem koht. pikutad ja tunned mõnu, kuidas su laps sööb- aga istuda kuskil keset rahvast , rinnad ripakil - tänan ei. mõlemad lapse sai rinda aastani ilma et oleks pidanud seda tegevust avalikkuse või ehk kogu kollektiivi ees tegema. noored emad ju arvavad - et nende elu ei tohi ju muutuda. Muutub küll ja 100%.
pääst segi27. november 2013, 17:00
Ma ei saa aru ,kes käskis vetsupoti najal last imetada!?Muidugi on rinnapiim parim,kes seda siin halvustab?suvel olles ühel vabaõhu üritusel oli vägagi tuntud naisterahvas oma beebiga.Ta laps hakkas süüa nõudma ja teate ema ei kiskunud tissi paljaks kogu rahvaees vaid läks natuke eemale põõsa lähedale pingile.Väga viis
Kes last armastab27. november 2013, 16:55
Ei tassi titat rahvarohkesse kohta, kust ta igasugu nakkusi võib saada ja oma tissi ma ka ei lillutaks ilmarahva nähes. Noored eputisemad, kodus oldud ei saa, vaja ringi litutada,aga ANDKE LAPSELE RAHA on sulaselgeks õpitud.
Tuuli27. november 2013, 16:53
Mul on kaks last. Mõlemat olen vajadusel ka kodust väljaspool imetanud, kuid ausalt öeldes ei meeldinud see mulle. Rinnaga toitmine on minu jaoks lapse ja ema vaheline intiimne hetk, kuhu pole vahtijaid juurde vaja. Selline käigu pealt söömine on pigem fast food ja hädaolukord. Aga see on minu arvamus, iga ema tehku nii nagu ise õigeks peab.
vanaema27. november 2013, 16:45
Tegelikult ei saa seda üheselt võtta. Toon kaks näidet. Ühel minu tuttaval meeldis seda tegevust eksponeerida. Ta väga palju liikus oma imikuga ringi. Ja kui toitma hakkas, siis just nii, et oleks väga nähtav. Istusime kohvikus, ku ta võttis oma tissi keset saali välja ja hakkas toitma. Minule oli see piinlik. Seal oli ka sellised kõrvalisi kohta, kus oleks võinud titat sööta. Mulle mõjus see vulgaarselt. Mitte see, et ta last toitis, aga see viis. Mu oma laps elab Soomes. Kui mu lapselaps oli imik, siis tean seda, et nad võivad keset tänavat karjuma hakata. Läksime eemale haljasala pingile, ja ta toitis oma lapse ära. Kuidagi märkamatult. Oli juhus, et sõitsime kiirteel, ja sel väiksel tuli just tuju emme tissi järele. Ei jätnud järele. Õnneks saabus kõrvalepöörde võimalus, ja seal siis tita oma söögi kätte sai.
Nii et kindlasti kedagi ei häiri, kui ema seda delikaatselt teeb. Alati leidub ka parimaid võimalusi.
jabur27. november 2013, 16:37
Rinnaga toitmine ongi normaalne tegevus, kuid siin tundub, point ise on blogja poolt lihtsalt suureks puhutud, ilmselt tähelepanuvajadusest. Olen ise ema ja oma kaks last üles kasvatanud, ei söötnud kellaaegade järgi ja ei istunud kodus vangis, kuid mitte kordagi ei tekkinud olukord, kus oleksin pidanud avalikus kohas imetama. Paljudel kommentaatoritel seostub kodus imetamine kodus vangis olemisega, mis tegelikult on kaks täiesti erinevat asja. Kui tõesti tekib olukord, kus tuleb väljas imetada, mind see ei häiri, kui seda tehakse arvestades teisi ehk ei liputada oma rindu ega nõuta kõva häälega õigust imetada keset kaubanduskeskust. Need kes kirjutavad et tegu pole labase rinna väljavõtmisega ja kes ei taha ärgu vaadaku, siis eksivad. Olin ise olukorras , kus ühel üritusel oli paadisõit. Paat oli paksult rahvast täis, ja keset paati ja merd rahva massi sees võttis üks emme lihtsalt terve rinna välja ja hakkas imetama. Ja need kes paadis olid , olid sunnutud seda pealt nägema, sest paraku olid nii istuma seatud sõna otseses mõttes ninapidi koos. Igal inimesel on õigus oma arvamusele. Kui mul oleks lastega tekkinud vajadus avalikuskohas imetada, oleksin seda teinud aga nii et vaevalt ka keegi aru saaks või ku saaksi siis ei häiriks. See on normaalne, mitte üle neti pasundamine, et on liiga tehtud ja ei lubata imetada seal kus juhtub. Ei saa olla nii, et ainult sinu arvamus on õige. Kodus võid seadusi teha. Kui astud kodust välja, siis õpi arvestama ka sellega et väljas on miljon teist arvamust.
PeeP27. november 2013, 16:37
Poes peldikus ei käi si*al mitte kümme inimest vaid ma usun, et isegi sadu, kuna inimesed vabatahtlikult poodi vetsu ei lähe, kui parasjagu suuremat häda pole...
reku27. november 2013, 16:35
Need naised, kes arvavad, et imetada võib igal pool, võib võrdsustada liputajaga. Sind on seksuaalobjekt, mida väidavad naised ise, ning sellega liputajad on haiged inimesed.
ats27. november 2013, 16:32
midagi peaks jätma ka viisakuse reeglitesse
jj27. november 2013, 16:32
noored ju tshillivad kaubanduskeskustes. Eks laps on sellekombe sündides kaasa saanud.
jeh27. november 2013, 16:22
Peldik, kus keegi s,,ub, DD rinnahoidjad, jne, jne,,,
Noore õnneliku ema koht on ta kuri sõimleja. Aga kust seda kasvatust ikka võtta. Ega blogimine veel targaks tee.
Ma üldse27. november 2013, 16:15
ei saa aru, miks need lapsed karjuvad ja süüa nõuavad
ma kolm last üles kasvatanud-ei nõudnud kogu aeg süüa küll
olid mingid kellaajad, kus teadsin, et vast hakkab tital kõht tühjaks minema
aga mäletan, et söömisel oli ikka kogu aeg mingi 3-4 tunnine vahe
äkki ongi need tänapäeva lapsed harjunud iga viie minuti järgi paar suutäit sööma
ma oleks siis vist hulluks läinud
kogu aja tiss suus
Joonas27. november 2013, 15:46
Selle artikli teksti lugedes, küsin ma, miks ma ei või avalikus kohas urineerida??? See on ka kõikidel inimestel igapäevane ja looduse poolt loodud tavaline tegevus. Või seksida...
Illen27. november 2013, 15:41
Kallid noored olge uhked et teil on rinnapiima.
Avalikus kohas toitmisel katke oma õlg ja beebi nägu mõne puhta heleda riidega ja probleemid kaovad. Niipalju kui on inimesi on ka probleeme aga beebid tahavad ikka süüa ja võimalikult kohe kui kõht tühi. Nii lihtne see ongi.
emaks saades27. november 2013, 15:40
ei litutata ringi suvalisel ajal suvalistes kohtades. Hea ema elab imiku vajaduste järgi. Vanasti jalutasid ainult looduslastest mustlased laps tissi otsas ringi kuna neil polnud kindlat kodu ja nad polnud ka kooliharidust saanud ega teadnud esteetikast midagi.
Olen ka mitmekordne ema. Olen vajadusel lastega reisinud kuid pole kunagi pidanud last tissitama poes või tänaval.
Oma tisse demostreerivad ainult litsakad naised , sest nad vajavad just sellist tähelepanu. Muidugi igasugused aborogeenid on juba teine teema.
Jummel küll27. november 2013, 15:34
Sellel emmel on ikka räigelt suur tähelepanuvajadus.Ja sellepärast ta oma lapsest ei hooligi.Igalpool topib oma lapsele tissi suhu.Aga mõtlemata,et see ei ole teps hügieeniline.Endal kaupade katsumisest juba käed saastased.AGA NOH TÄHELEPANU KESKPUNKTIS ON VAJA OLLA.Ajukääbikud on sellised emad.Teie elu peaks ikka lapse järgi käima.Lapse toitmisajad ja uneajad on ikka enamvähem kindlatel aegadel.Vähemalt minu lastel on nii olnud.,sest ma ikka tegelesin lastega kogu aeg .AGA EKS ON SELLISEID EMMESID,KES PEAVAD ENNAST OLULISEMAKS,JA ALLES SIIS LAPS.
nurrmees27. november 2013, 15:24
küss on hetkel pigem selles, et nimetet naisterahvas on suhteliselt part ja seega on kogu vaatepilt üsna kole ja avalikku ruumi mittesobiv.
said27. november 2013, 15:22
ei keela sul kedagi oma rinda paljastamast , kuid ära siis pahanda , kui mõni sinu rinda nagu lehmal udaraks nimetab
kätlin27. november 2013, 15:21
Täiesti normaalne tegevus ja ega lapsega ei pea, siis 24/7 kodus istuma.Inimesed võiks natukene ise areneda.
tra27. november 2013, 15:15
minuarust peab nii rumal inimene, kes oma titte igale poole kaasa veab, just peldikutes teda toitma. Minule ei meeldi, kui kusagil kahvikus vôi kaubanduskeskuses paljaste tissidega tibid oma lôugavat ja s...tuvat järelkasvu toidab. Hea, et mähkmeid ei taha vahetada kusagil restorani laua peal. Olgu pigem kodus oma pärdikutega.
Jou27. november 2013, 15:09
Mind häirivad nii avalikus kohas urineerivad mehed, kui ka avalikus kohas last imetavad naised. Keelata pole kumbagi mõtet, igaüks toimetagu vastavalt oma mõistusele.
Malle27. november 2013, 15:05
Tere head imetajad. Olen ise üles kasvatanud 11 aastase poja. Sa ei hakka ka ise sööma suvalises kubanduskeskuses, vaid lähed ja istud rahulikult ilusasse kohta maha. Põhjenduseks igal pool imetamiseks on, et laps on näljane ja kohe peab söötma. Palun kallis inimene, arvesta lapse söömise ja magamise aegadega, kui sa oma käimisi ja tegemisi planeerid. Planeeri oma aega.
ka ema27. november 2013, 14:56
olete ikka kahepalgelised, beebide imetamisest teete probleemi aga kui mina lähen kusagile õhtustama või peole siis ise olles naine, läheb mul süda pahaks kui ma näen kuidas on osadel naistel rinnad paksuks topitud ning kikki tõstetud ja dekolteed on keskohani avatud- ma ka ei saa siis süüa, okse tuleb peale
Helen27. november 2013, 14:32
Mina leian et nii väikestega ei pea mööda poode tuiama tunde.LApse söögiaega saab ka planeerida lisaks sellel ei mõelda üldse hügieenile.Poodides tuiates katsud sa kõike võimaliku ja siis selle sama käega topid sa lapsele tissi suhu samas ka pisikud .2 kuusega nt rotaga haiglas istuda ei ole vast väga lõbus.Nii väiksed lapsed peaks käima õues ja olema ikka kodus.Neid ei veeta igalpoole.Juba ammusest ajast on teada et isegi katsikuid ei peetud enne 3 kuud.Just selle tõttu et kaitsta imikut igasugu jama eest.Aga tänapäeval on noored uisapäisa et kõik mis vanasti oli jabur jne.Aga kui ikka süveneda siis saab isegi aru et sellel kõigel on tõepõhi all.Olen ise 25 ja kasvatan 4a tütart ja ausaltöeldes ei tulnud mulle pähegi 2 kuusega mööda poode tundide viisi tuiata.Mind ei häirigi see tissitamine aga päris keset poodi seda siiski tegema ei peaks,leidma mõne nurgataguse vms kus on privaatne ja rahulik ka lapsele.
Nse27. november 2013, 14:21
Kuule, sinu keelekasutus, ropendamine ja iroonia on kergelt öeldes VASTIK ja eemaletõukav. Pole ime, et inimesed sinu lähedust ei kannata ja sind peldikusse saadavad. Istugi peldikus ja mõtle järele, kas on ilus niimoodi rääkida. See, et sa avalikus ja rahvarohkes kohas tahad last imetada näitab juba ise, et sa ei tea mitte midagi sellest kui püha on lapse rinnaga toitmine ja kui oluline on seda teha vaikuses ja rahus ja oma lapsele keskendudes. Asi pole selles, kas on avalik koht või mitte vaid selles, et laps vajab imetades RAHU ja kahekesi olemist emaga. Hea ema ei käi oma väikese lapsega mööda kaubanduskeskuseid ringi ja ei vingu pärast selle üle netis. Su artiklid on masendavad lugeda, kahju, et laps nii negatiivse ellusuhtumisega inimese perre sündis.
kah ema27. november 2013, 14:16
Avalikus kohas imetamine on ilge!
Einetasin avalikus kohas, kus mingi donnaklaara oma sõbratagiga pläägutas juttu ajada, imik plödistas rinda imeda ja ema siis oma piimast ligaseid pudilappe sättis, nii et mul söögiisu kadus.
Minge dzhunglisse oma tittesid tissitama, mitte avalikus söögikohas.
27. november 2013, 14:16
12 points goes to ... voh
Noorele emale27. november 2013, 14:03
Kuidas sul üldse on tita kõrvalt nii palju vaba aega, et kaubanduskesuseid külastada ja blogi pidada? Minul küll ei olnud! Jooksin poodi korraks hädavajaliku järele, suuremad ostud tegin õhtul kui abikaasa sai jääda lapsega koju või siis käis abikaasa ise poereisil. Kogu minu päev seisnes lapse eest hoolitsemisele (sinna juurde kuulus temaga väljas jalutamas käimine), kodu korrashoidmisele ja perele söögivalmistamisele, mingit vaba aega mul poes lihtsalt niisama jõlkumiseks küll ei olnud!
ära 27. november 2013, 14:01
on tüüdanud mingi mammi imetamisteema. Keskendugu parem lapse kasvatamisele, mitte udara välgutamisele avalikus kohas.
teadja 27. november 2013, 13:53
nu olegem viisakad kui teil on auto võiks ju sinna minna last toitma mitte keset poodi
järeldus27. november 2013, 13:41
"See pole häbiväärne, see on KULTUURI KÜSIMUS!"
Lääne-Euroopas kultuurseid riike ei ole olemas
*27. november 2013, 13:40
Kummaline on osade emmede organiseerimatus päevaplaani osas. Igal imikul on mingi orienteeruv ajavahemik söögiaegadel. Oma käigud peaks neil vaheaegadel ära käima. Ei ole tõesti vaja keset poodi või parki tissitama hakata. Olen kahe lapse ema(lastel vanusevahe on 1a ja 4k) ja minul on olnud päevaplaan alati organiseeritud. Stabiilsust ja mingil mäàral rutiini on imikutel vaja. Oled ise rahulikum jne.
voh27. november 2013, 13:36
Ja ei usu ma iial, et üks ema läheb nimelt kusagile avalikku kohta oma last imetama.
Selleks on m ingi põhjus või hädaline vajadus.
Ja need igasugused emade toad igasugustes vaksalites on veelgi hullemad haiguste või muu saasta levimise kohad kui muud avalikud kohad ongi. Sinna tuuakse kõik lastele enimnakkavad hädad kokku nagu ka avalikesse peldikutesse.
mu27. november 2013, 13:32
arust võib titemamma oma last imatada kus ta tahab ja kui ta tunneb ennast mugavalt näiteks baaris leti taga, 5 vanameest tisse jõllitamas, siis tehku seda. samuti imetagi kaubanduskeskuses või siis veel parem, viru tänaval välikohvikus joodikute vahel. aga tõsiselt rääkides, no ei lähe sellel titel kõht nii ootamatult tühjaks, et mamma ei saa muud teha kui tiss tänaval lapsele suhu lükata. mõistlik inimene suudab oma päeva ju planeerida. aga ok, kui tahab imetada tänaval, jumala pärast tehku seda. kes tahab keset tänavat kusta, tehku seda samuti, sest kusemine ju täiesti loomulik vajadus ja milleks minna pekldikusse kusele, kus on enne käinud 5 matsi sital!!!! rõve ju
lugeja27. november 2013, 13:31
Normaalne inimene ei söö iga suvalise tünni või kasti otsas. Söögiajaks valitakse selleks sobiv koht. Samuti ei sobi kus tahes imikut sööta ja mähkmeid vahetada. See pole häbiväärne, see on KULTUURI KÜSIMUS! Iga ema teab täpselt, millal on lapse söögiaeg. Selleks ajaks peaks minema söötmiseks ja söömiseks sobivasse kohta, kus see ei sega kaasinimesi ega kaasinimeste sagimine last. .
Arvamus27. november 2013, 13:31
Valisin ükskord Järve Selveris soojatoidu letiääres toitu, kui mu lähedal hakkas üks imik kärus nutma, lapse ema võtis lapse kraps sülle ja rind avalikult lapsele suhu, ilmselgelt mul kohe isu läind, Seega leian, et tuleks ikka valida ka kus lapsele rinda anda.
lugeja27. november 2013, 13:29
Armas Mariann27. november 2013, 13:29
Ma arvan,et sul on kodused probleemid.Sinu lapse isa ehk ei pööra sinule enam tähelepanu.NÜÜD ON JU PISIPÕNN OLULISEM.Aga palun räägi,muidugi kui sul on kellegiga rääkida,oma mure ära.PALUN HOIA JA HOOLI OMA LAPSEST.Laps vajab puhast keskkonda.Ja tema toitmine avalikest kohtades pole turvaline.Kui sa väga armastad oma last ja hoolid tema tervisest,siis planeeri oma elu tema soovide järgi.Sinu poes käigud ja muud seiklused peavad alles peale lapse soovide rahuldamist tulema.Muidu mul tekib küsimus,miks sulle laps.kas tähelepanu saavutamiseks ainult.AGA PRAEGU ,ANNA ANDEKS,SA HOOLID AINULT TÄHELEPANUST,MITTE LAPSE TURVALISUSEST.JA JÄRELIKULT ON SINUL OLNUD KA HAIGE LAPSEPÕLVE KODU OLNUD.PALUN HOOLI OMA LAPSEST,SEST HILJEM TULEB SULLE SEE KÕIK TAGASI,MIS SA OLED OMA LAPSELE VALESTI TEINUD.Ja sa ei taha ju hiljem midagi kahetseda.
SEE JU KA NORMAALNE VAJADUS JA TEGEVUS27. november 2013, 13:28
Sital ja kusel käimine samamoodi normaalne vajadus.Miks ei võiks seda siis teha sõltumata kohast,kui häda peale tuleb.Nii meie rahvas hukka lähebki...kõike peetakse siin juba normaalseks.Pole ime,et kõike mis meil siin juhtub juhtubki tänu sellisele loomalikule mõtlemisele.Kultuurist küll asi kaugel.Kus me elame ...APPI
vanamutt27. november 2013, 13:28
minul on kohe täitsa kahju osadest titadega emmedest, mõelge kui palju tegemist päevast päeva, kaubanduskeskused, kohvikud, restoranid (ei tea kuidas majanduslikult võimalik, kogu aeg on ju jutt,et suurem osa inimesi elavad näljas ja söövad puulehti), päris hull tempo, mitte nagu meil, vanaaegsetel titemammadel, kellel oli aega tital kodus kõht täis sööta, siis laps vankrisse panna ja õue jalutama minna, teiste emmedega pargis juttu ajada, poestki läbi lipata (suuremad ostud sai tehtud kui issi lapsega koju jäi või ukse taga käru kiigutas sel ajal kärudega poodidesse ei tohtinud sõita, polnud ka ruumi).Vot selline imelik elu oli "vanal stagnaajal" kui oli emmed seadsid oma elud titade järgi, mitte vastupidi.
Kalle27. november 2013, 13:27
Mis loom on beebiblogija?
-327. november 2013, 13:24
Prutaanide kokkutulek
+0 -3
Ok, kui ei ole, siis olete lihtsalt silmakirjalikud
Teie iga päev näete naisi paljaste tissidega TV-s, vahite neid internetis, kleebite seinale ja hoiate plte rahakottis või mobiilis. Ei saa ju te seda avalikult tunnistada, eks ju. Imetav ema on ju midagi rõvedalt, paljaste tissidega tantsimine ümber posti ja seksiv paarike telekas või hoopis põõsas on hoopis midagi muud, mmmm
Tänased paljad tissid ÕL-s
http://www.ohtuleht.ee/555159
allan raadik [email protected]27. november 2013, 13:23
Tiivaniparadiisis eostame ja Vapianos sünnitame?
voh27. november 2013, 13:21
Mida te esteedid lärmate selle tissi andmise peale.
Kui see sama ema kõnnib või lesib Pirita rannas ülinapis tissihoidjas ja paljastatud kannikate või jalgevahega , pole teil mingit probleemi.
Kui see sama ema jalutab vankri taga vaevu hargivahet ja tisse katvate riideribadega , pole mingit probleemi.
Kui see sama ema on ringi kõndimas vaevu tisse katva jja pepupraoni ulatuvate dekolteedega presidendi vastuvõtul , pole probleemi.
Kas rinda andev ema on siis rohkem seksikust õhkav kui need eelmised?
Kui kogu meedia on täis ülialastunud naiste pilte ja fotosid, siis pole ka imetamisel palju vähem rinda paljastav ema mingi probleem vist.
Silmakirjalikkus ikka tapab täiega!
Ebaloomulik enesepaljastamine on millegipärast normaalne ja loomulik tegevus lapse imetamise näol jälle millegipärast hirmsasti taunitav.
Kui lapse imetamise ära põlgate, siis lõpetage ära ka poolalasti tänavatel,randades ja glamuuripidudel eputamine.
Ja ärge naised pidage mehi ka mingiteks erilisteks seksmaniakkideks, kes imetamise nägemise peale peast segi lähevad. Nad ei vaata sellise tegevuse puhul isegi sinnapoole ning peavad seda täiesti normaalseks tegevuseks. Kõik on seda enne näinud ja teavadm mis asi see on.
pole minu probleem27. november 2013, 13:17
siis pole vaja ronida oma titega avalikku kohta kui nisasid liputamata hakkama ei saa, mind ei huvita, järgmine kord kui näed seda eite limamas oma udaratega, kisun ka ta ees kellad paljaks ja asun neid sügama, ei taha mina seda haisvas tualetis teha.
mees27. november 2013, 13:17
udarat andev emane kaubanduskeskuses, põõsas pihkutaguv vennike, liputajad, jne jne
jah me elame normaalses riigis!
27. november 2013, 13:17
usun et siinjutus noor ema tahab provotsserida
uskumatu27. november 2013, 13:14
millest on siin meestel probleem tekkinud (usun, et enamus on mehed kes ei lubaks beebile tissi anda) aga kui suvel rannas neiukesed päevitavad ja jalutavad paljaste rindadega, siis jooksete küll kohe piiluma- kas teie mehed vihkate siis niiväga titasid
mees27. november 2013, 13:12
kle ma ei taha su udaraid näha eksole, toida oma laps kodus ära!
on see mingi haigus või et peab oma udaraid teistele lehvitama?
ema27. november 2013, 13:10
Elan Rootsis ja imetamine mujal peale kodu on täiesti ok tegevus. Kust on selline arusaam tulnud, et beebiga peab kodus istuma. Absoluutselt vale.. olen isegi imetand last nii mitmeski avalikus kohas.. pole ühtegi pilku saanud.. eestlased on arad ja mõistavad kohe hukka, kui tundub piinlik ja vale tegu. Tegelt peaks jumala ükskõik olema mida teised arvavad. Elama ja tegema täpselt nii nagu õigeks peab. Ühe sõnaga eesti rahvas on õel ja kade..
27. november 2013, 13:07
Mida sa tibi hädaldad, sittumine on ka täiesti loomulik tegevus. :D
27. november 2013, 13:05
" aga sul pole / 12:56, 27. nov 2013
rinda ju pesulaud
***
Aga milleks siis selline kisa ja kära, kui tal pole. Kui pole, pole ka probleemi!!!!!!!!!!!!!!!!!
To To kui27. november 2013, 13:05
Vaevalt, et need emad kes siit on'' ära jooksnud'' oma kohviposte juurde julgevad sealsetes riikides tissi välja võtta ja avalikult imetama hakata...
27. november 2013, 13:04
Ei tea,meil 3 last suured / 12:26, 27. nov 2013
"ja pole tekkinud isegi vajadust ega probleemi sellise asja peale oma aega päevade kaupa raisata.Imeta siis kui tahad,minu naisel oleks ilmselt imelik kuskil avalikus kuhas liputama hakata,TÄDIL tõenäoliselt tähelepanu vajadus"
Kui ma saan aru, kommenteerib RAUK, kui tema sinu jaoks on tädi.
õie27. november 2013, 13:04
kui naine imetab last, siis teie peate ikka küll väga kõõritama, et tissi näha, aga kui mehed iga nurga peal pissivad- no see on ikka palju jubedam pilt
Kommentaator27. november 2013, 13:03
Minu pole mitte mingit probleemi, kui juhuslikult näen, kuidas üks ema oma last imetab avalikult. Minu meelest oleks aga imelik vahtima jääda, mida ilmselgelt enamus negatiivsete kommentaare lajatavad inimesed on teinud, sest kuidas saab midagi häirida kui sa sellele ei keskendu ega vaata. Kujutage ette, et istute restoranis ja keegi jääb teid vahtima, kuna näiteks sööte suu lahti-ja noo aina vahib ja porised kaaslasega pahatahtlikult. Ajuvaba ju, Iga inimene keskendugu ikka enda elule ja lasku teistel ka elada ja las laps sööb.
lilli27. november 2013, 12:58
kellel võib midagi olla nii ilusa pildi vastu......MADONNA LAPSEGA.
aga sul pole 27. november 2013, 12:56
Isa27. november 2013, 12:54
Mis puudutab lapsele tissi andmist avalikus kohas siis see on täiesti normaalne tegevus. Kujutage ette, et lähed perega välja sööma ja laps peab näljas olema, natuke ahistav ju. Pigem paneks põlema need emad, kes söögikohas otsustavad oma lapse mähkmeid vahetama hakata. Selline tegevus on pigem liigitatav avaliku huligaansuse nime all ja peaks olema väärteo korras karistatav nagu avalikus kohas urineerimine vms.
Mis aga puudutab konkreetset blogijat siis tundub, et tegemist on ebastabiilse inimesega. Kas on see hüperaktiivsus või muu psüühikahäire, see las jääda arstide otsustada.
Kokkuvõtteks, emad imetage oma lapsi seal kus tahate, selles pole midagi häbiväärset. Jälgida tuleks aga elementaarseid hügieeninõudeid, et see ei toimuks tänaval, kus palju tolmu jne.
Minul kui mehel ei teki mingit sellist seksuaalset tunnet nähes imetavat naist vaid pigem tunne, et näe kui vahva pere, hoolitakse ka kõige pisemast.
St.vi27. november 2013, 12:51
Ma ei saa inimestest aru, kes peavad seda kõige loomulikumat akti kuidagi ebaviisakaks ja sobimatuks!!! Selles pole midagi häbiväärset, see on täiesti loomulik tegevus....
linnamees27. november 2013, 12:51
See on imelik selle pärast, et selline ema tahab demonstreerida oma intiimseid kehaosi lapse imetamise sildi all avalikus kohas! See on teatav hälve. Lapsed söövad suhteliselt korrapäraselt ja ema saab sättida oma poeringid, või muud asjaamised nii, et toitmine toimuks nii emale kui lapsele turvaliselt ja sündsalt.
Kui võrrelda aafrika pärismaalasi siis seal see ei ole probleem aga üks inglise proua nii ei käitu. Lihtne!
sakslane27. november 2013, 12:47
Kõigile, kellele pole vanemad midagi õpetanud. Sex, suudlemine, lapse toitmine rinnaga, kõva häälega rääkimine avalikus kohas, haigutamine katmata suuga, kõhutuuled jm. pole mõeldud demonstreerimiseks. Rõve on vaadata avalikult indlevat paarikest, kes silmanurgast kõõritavad - kas neid ikka märgatakse, või postinajal urineerivat meeshinge (ka loomulik vajadus). Kui lastetuba puudub, võiks kirjandusest uurida.Lapsi on avalikus kohas imetanud mustlased, kas tõesti on eestlasel mustlast eeskujuks vaja võtta,lapse toitmist võib veidi varjatumalt teha vältimaks mõõduvalte meeste tiiraseid pilke.Kõik vastupidist väitjad mõelge, kas tasub elu labaselt elada.
27. november 2013, 12:47
to no mida27. november 2013, 12:43
ah,et kari haigeid lapsi on nõukaajast tulnud valesti söötmise tõttu?muidugi, muidugi mõtle milline õudus, lapsele anti piima juua ja vajutati "jube"stagnaaegne oma peenral kasvatatud porgand ja kartul püreeks ja anti veel vett imikule juua,täis õudus ju. Tänapäeval on ju kõik purgist võetu palju õigem ja puhtam.Ühesõnaga, kust me kõik siis tuleme, sa ise vb mitte aga sinu vanemad ja vanavanemad, ikka sealt "hirmsast" nõukaajast.Ja lapsed ehk on tänapäeval ikka ka haiged, mitte ainult siis
Heli27. november 2013, 12:43
Käisin sel aastal tütrel külas. Tal on väike laps. Igas kaubanduskeskuses oli ema ja lapse tuba. Sama muuseumides, parlamendihoones.
Toas oli diivan, pesemisvõimalus, mähkimislaud.
hämmingus27. november 2013, 12:42
Sööda kus tahad,mul täiesti savi aga ära esine igal pool. "
Oot ooot, mina nagu ei ela tünnis, aga temast juba ammu ei ole midagi kuulnud. Mida "igal pool esinema" antud kontekstis peaks tähendama?
must huumor mehele27. november 2013, 12:40
Mees27. november 2013, 12:37
To. WTF. Miks peaks last toitma külmaga puu taga................. aga eks iga WTF mõtleb oma mõistuse tasemel...............................:):):)
Mees27. november 2013, 12:34
Rinnaga last toitev ema on igati austustvääriv. Ja last toita võib täiesti avalikus kohas , selles pole midagi häbiväärset. Häbenema peavad jõllitajad ja näpuga näitajad. Tubli , väga tubli ema oled , :):):)
ja veel,27. november 2013, 12:30
peldik on see viimane koht, kus last imetada.
Ärge pöörake27. november 2013, 12:30
igale imelikule tähelepanu
Juula27. november 2013, 12:30
Ikka väga haige suhtumine. Inimene, kes oma lapsest ei hooli, ei peaks kunagi emaks saama. Teiseks häirib see tissinäitamine teisi kaaskodanikke. Kas oled kunagi mõnd "liputajat " näinud? Minumeelest see võrdub samaga. Ei ole lastetu vinguja, olen tütre ja poja ema.
Dame Ali27. november 2013, 12:28
Imelik on inimene, keda häirib selline asi nagu imetamine. Ainult pervert peab seda seksuaalseks tegevuseks/vaatepildiks.
Imiku jaoks on piim nii söök kui ka jook, soojal suvepäeval ei saa juttugi olla mingitest "kindlatest söögiaegadest".
to mees27. november 2013, 12:28
miks sa oma toimetusi ei toimeta, vaid terve hommikupooliku siin "muttide" juttu käid kommenteerimas? Mees võiks midagi kasulikumat ette võtta ju.
Ei tea,meil 3 last suured27. november 2013, 12:26
ja pole tekkinud isegi vajadust ega probleemi sellise asja peale oma aega päevade kaupa raisata.Imeta siis kui tahad,minu naisel oleks ilmselt imelik kuskil avalikus kuhas liputama hakata,tädil tõenäoliselt tähelepanu vajadus.Anna lehes teada,kus näidisimetamine toimub,tulen ka vaatama.Sul nagu polekski kodu.Emad käivad lastega väljas ja söögi ajaks minnakse tagasi koju autosse,kellegi poole jne. a kui sina eladki päev otsa kaubanduskeskuses,siis ma ei usu et enamikel meestel oleks midagi su tissivaatamise vastu,tõenäoliselt su oma mehele ei meeldiks see
miks keelata?27. november 2013, 12:26
kui inimene tahab end demonstreerida.
memm27. november 2013, 12:26
Seda võib ju võtta nii ja teisiti, kui ikka tungiv vajadus, tuleb last sööta, aga siin on ka üks aga....., lapsel söödetakse enne õue minekut kõht täis ja väikese lapsega niisugusesse kohta, kus palju rahvast ja igasuguseid pahasid pisikuid lendab, ei olegi soovitav minna ja siis veel nii pikaks ajaks, et vahepeal tuleb tissitada. Laps ei ole mängukann ja tema kasvatamisse ja heaolusse tuleb tarkuse ja südamega suhtuda. Oma blogis võite ju igasugust pläralära ajada, aga tegelikult olge ikka arukas, nüüd olete ju vastutav kellegi elu eest, ei saa olla ja käituda nagu vaba ja vallaline.
Serille27. november 2013, 12:26
Äsja on ilmunud raamat, mismoodi sünnitus tegelikult on, mille on pannud kirja Eesti naised. "Meie laste sünnilood" on saadaval nii Apollos kui ka Rahva Raamatus. Väärt lugemine kõigile emadele, tulevastele emadele. Kurejutte ei usu enam keegi, eriti kui peres on teine laps tulemas. Juba siis soovitatakse kasvõi kaheaastasel käsi kõhule panna ja tulevasest vennast/õest teada anda.
must huumor27. november 2013, 12:25
da Vinci "Madonna Litta" on ilus maal. Vaatad ja naudid seda rahu ja õndsat olekut. Kaubanduskeskuses titte imetav ema ei ole ilus vaade. Puudub rahu ja õndsus, näha on vaid
1. Ekshibitsionismi
2. Rumalust, sest poodlemise käigus on laps ära unustatud.
Kõik asjad peaksid ikka toimuma seal, kus see sünnis on.
Kalju27. november 2013, 12:25
Need kes ei ole oma lastesse piisava armastusega suhtunud ,need ei mõista seda kui ema oma last imetab ,muidugi mitte keset risteed ,seega need mehed ja ka naised kes seda kritiseerivad minge ravile ,hakake inimesteks ,ei ole selles midagi häbiväärset ,need naised kes seda häbiväärseks peavad ,hoiduge eemale ,te ei hinda lapse olemust ,MINA EI HÄBIVÄÄRISTAKS SEDA ,MEHED KÄIVASD LINNAS SUVEL SOOJAGA RIND PALJAS ,NO JA KUI NAINE TOIDAB LAST RINNAGA ,SEE ON HÄBI ,KUULGE KÄIGE KÕÜIK KIKULE ,LAS TOIDAB ,SEE ON LASTELE VAJALIK ,KÕIK PUMKT .
No mida ...27. november 2013, 12:23
Ma ei saa t6siselt aru nendest, kes siin kisa t6stavad teemal "jäkk...vastik...n6me" jne. Olen ise K6IK oma 3 last nii yles kasvatanud, et annan lapsele rinda just siis kui tal selleks ka vajadus tekkis. Esiteks ei hakka ma sadistiks kes lapsele vägisi enne välja minekut toitu sisse surun. Teiseks ... need kes siin karjusin pisikutest ja imikuga kodus istumisest- Haloo...millisel viisil laps siis oma immuunsust karastab???? Pealegi saab laps rinnapiimast just need vajalikud ained,mis aitab patsillide vastu v6idelda - seda peaks teadma iga yks!!! Ja kolmandaks: Aitab sellest ylespuhutud jurast, et emmed koorivad oma rinnad keset kaubanduskeskust paljaks....pole ise näinud sellist asja ega ka tegelikult Te isegi, eks ju! Loll jutt suhu ( klaviatuuri) tagasi. Ja veelkord palun - l6petage see n6uka aekse kasvatuse ja lapse toitmise propageerimine- see on juba ammu selge,kui valed need olid! Tulemuseks on terve p6lvkond haigeid lapsi, kes on kasvanud vähese v6i yldse olematul emapiimal ehk siis kunstlikul segupiimal!
Harryle27. november 2013, 12:21
Korralik trussik on nüüd "mine p***e keskerakond" klippi liiga palju vaadanud???
artjom27. november 2013, 12:17
Tead nn blogija, kasuta natuke pead. ma ise olen kahe armsa lapse isa ja ikkagi ei leia, et oma tissi väljavõtmine nn lapsetoitmise tiitli all avalikus kohas või kohvikus või poes EI ole normaalne ega eetiline..Päris loomalauda tasemele pole vaja langeda, kus lehmamullikad farmis nisade otsas ripuvad, me pole loomad. Minu naine isiklikult ei tundnud kordagi probleemi laste üleskasvatamisel imikueas ning enne kommenteerimist arutasin naisega ka. Igal normaalsel emal on sada muud võimalust enda lapse toitumisvajadusi ja söötmisaegu planeerides seada asjad nii, et seda ei pea tegema nt Selveri kassaliinis rahva keskel. Samahästi võiks siis Mailis Reps oma järgmise lapse ka kaasa võtta riigikogu istungile ja kaameratesse ekspneerida oma tissi a'la näe ma toidan last.
On asju, mis ei sobi siiski, kasuta pead
pisut kylma vöetud27. november 2013, 12:13
...aga kui mul oleks nälg ...ja ma tahaks hamba peale...kas ka seda sobiks teha avalikus kohas?
ka ema ja vanaema27. november 2013, 12:10
kui sul on ükskõik mida sinust arvatakse ja sul pole enese letti löömiset midagi,siis tee mis tahad, sellega ongi naised end nii labaseks ja odavaks teinud,et kõik on avalik, kõik....!
kati27. november 2013, 12:08
Kui linna minek siis pumbake piim lutipudelisse.nõme istub rind väljas ja imetab last kuskil kaubanduskeskuses
U.Dar27. november 2013, 12:03
Palun anna, kes sind keelab, aga tee seda nii, et pimbelidpombeleid väga näha pole.
R.27. november 2013, 11:55
Alles oli ju sellest artikkel. Muust ei ole kirjutada, kui naisest, kes arvab, et võib oma last kuskil supermarketi lihaleti juures imetada?
aga,miks sa peaks27. november 2013, 11:53
Oma titte igal pool imetama?Võib-olla on imiku kasvamisel paar korda,kui laps avalikus kohas näljane.Selleks on ka võimalusi minna autosse või otsida mittekäidav nurgake.Kui sul laps aastaseks saab roni ka voodist 7 üles ja tee lapsele hommikupudru,aga mitte ära põõna 9-ni ja allas siis miskit söödavat ette topi.Tegele oma lapsega,mitte ära istu arvutis.Nagu suurosa emasid.Algul käiakse ja hilbutatase oma lapsega,kui laps suuremaks saab ei viitsi keegi temaga tegelda.
fotograaf27. november 2013, 11:53
Emme pilk fotol räägib rohkem kui 1000 sõna.
Karin27. november 2013, 11:48
See neiu ju ikka väga tõsiselt NAUDIB skandaali, naudib inimeste reaktsiooni, saab ikka tõelise kaifi sellest.
Sellest ma küll aru ei saa iial. Mulle küll ei paku inimeste õrritamine mitte mingit kaifi, pigem on see ebameeldiv mulle.
Mis mõnu mõnele pakub provotseerimine, teiste ärritamine, mis sellisel inimsel viga on ?
Lapsepõlvest trauma ?
Kakiskute ema27. november 2013, 11:47
Leian, et imetamises pole tõesti midagi häbiväärset, kuid sellegi poolest tuleb selleks tegevuseks siiski leida õige koht. Kasvatan kodus kaksikuid, kuid vaatamata sellele, et tegu on kaksikutega pole ma kordagi pidanud neid ei tea kus imetama. Planeerin aega nii, et toitmise ajaks oleksin ma alati kodus (kui ma just kellegil kaugemal sugulasel külas ei ole). Kohvikus või poes söötmine tuleb siiski noorte emade valest aja planeerimisest. Kohati seatakse enda soovid laste soovidest kõrgemaks ja sellest ka tänavatel laste imetamised. Leian veel, et tänaval söötmine on ääretult ebahügieeniline. Sa võtad oma musta ja määrdunud käega põuest rinna ja pistad selle lapsele suhu. Võrdub sama, mis mustade kätega sööma asumine. Laps väärib, et temaga rohkem arvestataks.
kll27. november 2013, 11:45
Noortel emadel on tähelepanuvajadus.Vaja oma last maailmale näidata.See on normaalne,et naine tahab kodust välja aga miks on vaja nii hullult sõdida selle avaliku imetamise eest?? Reaalsus on see,et paljudele ei meeldi selline intiimne tegevus keset rahvarohket kohta ja inimesed ei jää passima imetavadi emasid vaid lasevad pigem jalga,sest kõigil ei ole lapsi ja selleks,et mõista imetavat ema , ei pea kõik ka lapsi saama. Nii nagu on temal oma arvamus on ka enamusel oma arvamus,et kaubanduskeskuses teiste silme all imetada on ebamugav vaatepilt.Miks peaksid inimesed nüüd kikivarvul käima emade ees...ise muretsesid omale lapse, nüüd pead ka kahjuks ühiskonna reaalsustga silmitsi seisma. Ega inimeste arvamus sellest ei muutu , isegi kui petitsiooniga hääled täis kogud. Mõttetu on sõdida teemal, kus inimesed ei hakkagi mõistma seda imetamisevärki, sest me oleme erinevad ja mis ühele tundub normaalne, on teisele ebamugav.
mina27. november 2013, 11:44
isiklikult nii ei teeks isegi praegu (st. ei annaks rinda avalikus kohas), minu lapsed on ka juba suureks kasvanud ilma mingi blogimiseta. Imikutega ei soovitatagi ju rahvarikkaid kohti külastada - viirused, patsillid, tihti müra ja lärm....
jälle see ülbik poseerimas27. november 2013, 11:44
kas inimestest ei saa lehelugu ? Miks promotakse napi aruga oma last mitte just armastavat naisterahvast ja kiunutakse kui seesugune oma ihust tulnuid .... tapab mõnuga.
mees27. november 2013, 11:44
Siin üks kommentaator vihjab õigusega sellele et ega siis vanasti ka naised rinna andmiseks põllu pealt ära ei läinud... Elu läheb edasi, kulla mutikesed, ärge siis vahtige kui ei meeldi (seda jõllitamist on meil palju), minge ja tehke oma toimetamisi edasi, enne kui turg kinni pannakse
Anne27. november 2013, 11:42
Ei saa aru,mis siin nii ebaloomulikku on?Kui last on vaja sööta siis on vaja.Ja kui see kellegi silma riivab siis ärge vaadake. Minu meelest pole siin küll midagi häbiväärset,Kõik kes te virisete kõige pärast,vaadake endid ja mõelge,kas te lasete kaupluses beebiga ema endastmööda ,et ta kiiremini koju last toitma jõuaks.Vaevalt!
Omal27. november 2013, 11:38
ajal kui synnitasin oli nii et minul ei tulnud piima lapsele ja kuidas kadestasin naisi kes vois lapsukest ise toitta. Ja kadestan siiamaani. Oled onnelik ema!
3 lapse ema27. november 2013, 11:37
pealegi...teemaks on siin rinnaga imetamine...mitte laste tegemine avalikult.Enne ,kui keegi mingi haige fantaasiaga välja tulla tahaks...süvenegu,millest jutt ja kirjutage arvamus sellest,mitte ärge minge ise nõmedaks!Rinnaga lapse toitmine on normaalne ja eluterve mõtlemine ja ka seda väljaspool kodu.Kui kellegi mees seda teha ei luba..on ta vast ise ilma jäänud millestki.Ja need kellele see ei meeldi on ise enamasti lastetud ja pealegi ärge vahtige siis seda!Iga normaalne lapse mamma teab,et seda tehakse vaikselt ja ei exponeerita üle restorani ja rind ripakil.Paljud ei saa arugi,kui kõrval lauas olen last imetanud ja ei peagi aru saama.Mina kasvatan oma last sedasi ja mitte keegi ei tule ka ütlema,kuidas peaksin kasvatama.Igaüks vaadaku ikka ise ennem,kuidas oma lastega hakkama saavad :)
Nüüd tean.27. november 2013, 11:35
Töötan kaubanduskeskuses ja tihti näen, kuidas lapsed söövad komme või krõbistavad küpsiseid müügisaalis nende eest maksmata. Mõtlesin, miks nad nii teevad? Nüüd tean. See komme on rinnapiimaga tulnud - söön seal, kus tahan!
sisalik27. november 2013, 11:34
ise rääkisid ka beebidest kui ei olnud ise veel ema ju:D sa räägid et ei taha last toita seal kus 10 inimest on sital käinud,aga sul ei ole ka autot:D kas sa sõidad siis beebiga ühistranspordis?:) see võrdub pmst samaga kus 10inimest sital käind:D
jamh.27. november 2013, 11:33
Nii mõtlesin eelmise kommentaari all tissi mitte tussipiima, kes aru ei saanud siis oma viga. Ja pole öelnud et koguaeg peab piima pudelisse toppima. Minul isiklikult pole olnud mingit hirmu et tiss rippuma hakkaks jne. Täiesti ükskõik. Las ripub ,peaasi et oma töö teeb. Ja sellega nõustun et on väga suur osa emadeat kellel on vajadus minna pidutsema kuigi endil väike laps kodus. Ise nende hulka ei kuulu.
Ka lapsed üles kasvatanud27. november 2013, 11:30
Beebide koht on siiski kodus ja jalutamas beebiga on soovitav käia vähem rahvarohketes kohtades ja söögiaegade vaheajal. Emad saavad praegu ju emapalka ja neil peaks olema piisavalt aega, et turvaliselt ja normaalselt lapse eest hoolitseda.
to to ylla, ylla27. november 2013, 11:30
Minu ema toitis meid kolme seal,kus vaja oli,mitte ei istunud toas kinni!minu vanaema toitis omi lapsi seal,kus vaja oli ja toitis ka teisi omalajal,sest nii tehti ka siis,kellel rinda anda ei olnud.vahet pole,kas nemad tegid seda põlluääres või meie söögikohas...ajad on muutunud..elutempo on kiiremaks läinud ja kahjuks ei ole võimalik sellise elu juures,end kodu kinni istuma jätta,sest lapsed on vaja ülesse kasvatada...ja elu peab ka olenemat sellest,et lapse saad edasi minema :)
Mnjah27. november 2013, 11:27
Ma saa aru,kui oled lennukis,laeval või pikal bussisõidul.See on normaalne,et väike laps tahab vahel ka süüa.aga et ema on kaupluses soppamas ja siis laps vajab süüa.See näitab ema lugupidamist oma lapse vastu.Laps peaks ikka saama rahulikus kekskkonnas kõhu täis süüa.Siin peaks ikka ema oskama oma ajakava planeerida.Ja see planeerimine käib lapse vajaduste järgi,mitte ema hetketujude järgi,et nüüd ta läheb poodi ja laps kannatagu.
to oma arvamusega27. november 2013, 11:24
jah, arvamus on sul äge aga kui sa arvad ja tunned end oma lapsega kodus olles vangina, siis on lugu juba halvem.
kah emme27. november 2013, 11:20
Kena noor emme, aga nii labase suuvärgiga... Või on see in?
EH27. november 2013, 11:19
äkki madam soowib awalikult ka beebid meisterdada?
to mees27. november 2013, 11:18
kurjade muttide jagelemine??? Need "kurjad mutid on ehk oma lapsed juba suureks kasvatanud, ka sind ju nii, et kadedad nad vast ei ole ,
27. november 2013, 11:17
Kui ei saa aru, miks see inimesi häirib, äkki on aeg vaadata peeglisse?
Peeter27. november 2013, 11:16
Minu jaoks on arusaamatu, kuidas on inimkonna arenedes muutunud normaalsed tegevused tabudeks. Täiskasvanud inimene tohib süüa restoranis ja imik ei tohi. Täiskasvanud inimene võib burgerit ja krõpsu tänaval süüa, aga imik süüa ei tohi oma toitu. Segane on maailm ikka.
Vaimumoonakas27. november 2013, 11:15
Siit saavadki alguse ühelt poolt füüsiliselt haiged lapsed, sest nad saavad avalikust ruumist igasugu nakkusi. Ja teiselt poolt kasvavad sellistest lastest parajad närvihaiged ja teistega mittearvestavad inimesed, sest nende vanemad on juba sellised. Sellest vaimuvaesest Mariannist ei teaks me mitte midagi, kui ta ei eksponeeriks ennast oma lapse toel. Kõik need mööda ilma tiritud beebid kannatavad tulevikus mingi vaimse puude all - on see siis tänapäeval väga "populaarne" nn hüperaktiivsus või mõni sügavam vaimne häire.
Aga pärast küsime, miks me laps on selline ja selline, miks kool ei kasvata, miks lasteaed ei tegele temaga piisavalt? Paraku ei suuda keegi enam imiku eas vanemate poolt tekitatud vaimseid traumasid enam hiljem siluda. Paljuski on tegemist juba pöördumatute protsessidega.
to jamh 27. november 2013, 11:14
jamh / 10:49, 27. nov 2013
Enem kui välja lähed,pumpa tussipiima pudelisse ja siis kui beebil nälg tuleb,annad pudelist. Mina tegin nii ja polnud probleemi ka et tissiotsa enam laps ei taha. Kergem kõigile..
rinnalapsel on kasulik rinnaotsast piima saada,mitte pudeliga rikkuda.rinda andes saab laps normaalse temperatuuriga piima,mitte ei pea seda kuskil soendama hakkama.rinna otsas olevaga lapsega tuleb lähedasem side ja lapsed on rahulikumad,kui need kellel pudel suhu topitud.Lapsed on tervemad ja imetamisega saab ehk nii mõnigi emme enda keha vormi.Pudeli andmine ja kiirelt sellest võõrutamine on enamasti laiskade ja noorte emmede vajadus,et ei peaks tegelema selle kohustusega,mida rinnalaps täielmääral nõuab..ja ei saa ka unustada..tänapäeva trendi,et vaja ju ruttu klubisse tagasi pääseda,sest paha ju ,kui mõni "läbu" vahele jääb!Rääkimata ka sellest,et enamus ei taha rinda anda,sest rinnad rikub ära.Ja see lause "kergem kõigile"..on su enda vabandus..pigem kergem sulle...aga lapse saamine ja kasvatamine ei ole kunagi kerge..ega saa ka olema!Mul endal on 3 last ja pole sellepärast midagi tegemata jäänud ega lased söömata.Saavad rinda siis,kui tahavad ja kus seda nõuavad!
to ylla, ylla27. november 2013, 11:12
kas sinu ema söötis sind kodus või kaubanduskeskuses, küsi ta käest.
oma arvamusega27. november 2013, 11:09
Mina imetan oma last samuti avalikes kohtades, siis kui tal köht tühi. Ma ei istu keset kabandus keskust vöi restorani ja ei vöta tissi välja, et köigile demostreerida. Ma teen seda vaikselt ja varjatult. Pole seda keegi näinud ja pole ka teiste asi mida ma teen. Ma ei pea olema pisikesega kodus vang, mul on samuti öigus käia avalikes kohtades. Tulgu need kritiseerijad mulle näkku ütlema, et ma ei vöi nende silme all oma last toita rinnaga
eeee.27. november 2013, 11:09
osa emasid on mures,et laps üldse süüa saab,teine osa ei tea,kus ja kuidas seda teha.
to Harry27. november 2013, 11:07
kas eurooplane olla, tähendab ka seda, et võid kõik, kel sinust erinev arusaamine elust, pimedasse kohta saata? No olen siis ka eurooplane ja soovitan, mine õige ise!
jah.......27. november 2013, 11:07
igavus tapab,said jälle pildile
....27. november 2013, 11:04
Ei ole vaja nii väikese lapsega mööda kaubanduskeskuseid jõlkuda või kohvikutes istuda. Suur osa titemammasid oskab asjad nii ka korraldada et jalutuskäigu ajaks on lapsel kõht täis söödetud. Vahepeal saab kodus käia söötmas ja siis uuesti õue. Millegipärast on viimasel ajal noorte emade seas popiks muutunud lapsega igalpool keskustes jõlkumine. Trügivad oma kärudega igale poole kitsastesse kohtadesse, sest neil on ju laps mida näidata. Minge parem metsaradadele oma lastega, et lapsed saaks värsket õhku hingata. Pole ime kui nii paljud on haiged ja astmaatikud ja mida veel kui liigutakse ainult toast teistesse ruumidesse.
mees27. november 2013, 11:04
Hea soovitus: "Enem kui välja lähed,pumpa tussipiima pudelisse", seda vist ei tahaks küll näha...
to Lissa27. november 2013, 11:02
no , püha jumal, ega laps siis päev otsa kogu aeg ei söö, et sa kodust välja minna ei saa aga see on küll õige, et kui sul on imik, siis tuleb oma tegemised ikka tema järgi sättida ja nii mõnestki asjast ka loobuda kui vaja.
ARVAMUS27. november 2013, 10:58
Olen lapse täiskavanuks kasvatanud ja leian et küsimusi tõstetakse esile tühjast kohast. Noorematel ehk suhtlemise ja tähelepanu vajadus. Aga konkreetselt rinnaga toitmine avalikus kohas, tagasihoidlikult kuskil ei häiri mind,kuid leidub "UHKEID" naisi,kes vajavad kohe "TÄHELEPANU" ,"ÕIGUSTUST","PRIVILEEGE" oma saavutuse üle,mida poolkogemata esitleda.
wat jah27. november 2013, 10:56
ma siin imestan kuidas mõned naised saavad hakkama ja mõned mitte. Mõnel naisel kohe on vajadus esineda ja tähelepanu saada kui eriline ta on ja kuidas ta ikka last hästi kasvatab. Samas teine kasvatab väga hästi ja isegi toidab last rinnaga nii, et ei panegi tähele.
Üks huvitav tähelepanek, neil naistel kellel on korralik toimiv suhe mehega ei esine, ei toida last rinnaga keset poodi. Kes aga on sellised vaprad üksikemad, kelle jaoks mehed on sead ja üldse mõttetud tegelased, kisub rinna paljaks ja esineb. Ehk loodab saada endale meest näidates kui hea ema ta on.
jamh27. november 2013, 10:49
Enem kui välja lähed,pumpa tussipiima pudelisse ja siis kui beebil nälg tuleb,annad pudelist. Mina tegin nii ja polnud probleemi ka et tissiotsa enam laps ei taha. Kergem kõigile..
Voh-ile27. november 2013, 10:46
Nojah, hakkame end siis kõik kodust kaasavõetud pesemisvahenditega kaubanduskesuses pesemas käima- koorime end seal ostlejate vahel paljaks, normaalne tegevus!
Harryle27. november 2013, 10:42
Mine ja lase end ravida, sa pole päris korras!
ise tead, kes oled27. november 2013, 10:41
Siin eristubki sisemine intelligents matslusest. Metsrahvastele ja loomadele ei pane keegi pahaks kui oma loomulikke vajaduse avalikult rahuldatakse. Kultuurrahvalt oodatakse aga midagi muud.
Mari27. november 2013, 10:32
Naised sünnitamisega unustavad ära selle asja, et rinnad ei ole ainult lapse toidulaud vaid ka seksuaalobjekt- rinnad on seotud ka seksikusega ja ausalt öelda ma saan neist meestest aru kelles tekitab selline vaatepilt ebamugavust- Minul on laps ja ma ei imetaks teda mingil juhul avalikus kohas- see on sündsusetu- minu rinnad ei ole ainult lapse toidulaud. Minu abikaasa ei lubaks mul samuti mingil juhul avalikuks kohas teiste meeste pilkude all oma rindadega liputada. Kui teie mehed lubavad siis laske aga käija ja näidake kõigile enda rindasid see ju nii normaalne....
olen27. november 2013, 10:30
küll juba eakam ja lapsed suured
ma ei näe midagi häbiväärset rinnaga toitmisel kuskil kaubanduskeskuses
mustlased on ju seda teinud aegade läbi
ikka oli kuskil mõni tissiotsas laps neil
mind see ei häiri
aga ma ei pea seda õigeks
lapse toitmine peaks toimuma rahus ja olema ikkagi mingi lapse ja ema vaheline moment
aga see on täpselt igaühe oma tahe
võib ju ka nii ,et jooksengi tissitama last rahvarohkesse kohta
et anda teada kui moodne naine ma olen
mind see ei häiri
külaline27. november 2013, 10:30
Imikuga ei käidagi sellises kohas, kus palju rahvast. Või kui minnakse, söödetakse kodus kõht täis. Mis häda ajab imetava ema kaubanduskeskustesse kõndima niikauaks, et tuleb vahepeal last sööta. Söögivaheaeg ju oma 3 tundi.
Juta27. november 2013, 10:29
Miks täiskasvanud võivad süüa avalikus kohas ja beebid mitte?
Sellepärast, et beebidel on immuunsüsteem olematu, eriti kahe kuusel. Pole vahet, kas last imetada peldikus, poes või ükskõik millises avalikus kohas, igasuguseid batsille lendab nendes kõikides kohtades. Hügieeni mõttes oleks emal enne last imetama asumist tarvis ka käed ära pesta, katsutakse ju räpaste kätega oma tissi ja siis see on vastu lapse nägu.
Teine lugu on juba asja esteetiline ja eetiline pool.
määmää27. november 2013, 10:28
Miks on kisa kui mõni pargis pihku lööb-ega siis ka ju eriti miskit näha pole ,aga on aimatav mida teeb.Kohe nimetatakse perverdiks ja liputajaks.See ju ta oma asi
Urrr27. november 2013, 10:22
Tea kas neil emmedel on mingi enesenäitamise komme või milles häda?
Lapse toitmine peaks olema naise jaoks midagi ilusat - mine kuhugi kõrvale. Saate lapsega kahekesi intiimses olukorras olla. Aga ei - nagu mingi pervert tahab tissi näidata kogu rahvale. Alles see tädi siin sajastas facebooki grupis olevaid emmesid - ise samasugune ohmu. Mingi tähelepanuvajadus või?
Kuidas siis nii27. november 2013, 10:13
Kas naise tiss pole mitte intiimne kehaosa, mida kogu ilma ees peaks olema piinlik näidata!? Olen kolm last suureks kasvatanud ja minumeelest oli lapse rinnaga toitmine väga mõnus ja intiimne tegevus, selleks sai isegi kodus mindud kõrvaisemasse ruumi, et olla koos lapsega rahus ja vaikuses. Lapse imetamine on ema ja lapse vaheline toiming, publik on seal täiesti üleliigne!
rahel27. november 2013, 10:08
Avalikus kohas on imetamine minuarust ebaviisakas ja teise inimeste jaoks ebameeldiv ja häiriv.
Suuremates poodides on olemas isegi beebide imetamise ruum.
Ma arvan, et see pole õige kui keset avalikku kohta võtad rinna paljaks ja hakkad last toitma, isegi kui rinda näha pole, ei ole see õige!
fegww27. november 2013, 10:07
Nii palju kui ma selle Marianni artiklite pealkirju ja tekste näinud olen ja nüüd veel see, tekib küsimus, MIS SUL VIGA ON? Kas sa pead oma ülinegatiivset ellusuhtumist KOGU AEG lugejatele nina alla toppima? Kuidas saab üks noor inimene nii irooniline ja ülbe olla?? Täpselt nõus siin ühe kommentaariga- imeta kus tahad ja tee mis tahad, aga ära esine kogu aeg. Sinu negatiivsus on kohutav ühe noore naise kohta. Kahju lapsest, kes sellises iroonias kasvama peab.
juuli27. november 2013, 10:03
varsti vaja äkki mähkmeid ka vahetada kaubanduskeskuses vorstiletis või kus iganes letis, igal asjal oma koht ja aeg ! ärge sööge tundmatuid seeni !
juuli27. november 2013, 10:01
Olen juba aastaid Norras elanud ja on ka endal kaks väikest last.Satun ka tihti Eestisse ja siin on tõesti kohutav suhtumine, kes oma last avalikult imetavad.Norras elades olen seda teinud pargi pingil, kohvikus ja ka metroo istmepeal kui vajadus on tekkinud.Keegi ei vaata viltu see on täiesti tavaline tegevus sealses riigis, aga eestis on see ju lausa kuritegu.Arenege eestlased!IIVäikeste beebidega ei pea ainult kodus istuma.
manni27. november 2013, 09:57
aga meil ju jälle üks mõttetu "staarike" olemas, sai ju korraks ajalehte
Palun,27. november 2013, 09:47
palun Sind kulla noor ema. Ära käi nii väikese titaga ringi rahvarohketes kohtades. See ei ole lapsele mitte parim. Kui Sa otse ja kindlasti pead poodi minema, siis palun kutsu keegi last hoidma või käi poes kiirelt koos lapsega ära. Poodlemine nii pisikese lapsega ei peaks hetkel küll Su põhimure olema. Mul pole tühja kõhuga tita tissitamise vastu midagi, ka kusagil mujal kui kodus, kuid see on teie kahe intiimne tegevus, milleks see vajalik väljanäitus.
Kogu jutu mõte on see, et sea elu lapse järele, mitte oma soovide järele. Sa oled maailma parim emme nüüd ja alati.
WTF27. november 2013, 09:36
Väga haige ju :S talvel -30 kraadiga tirid ka rinna paljaks ja hakkad kuskil puu taga last imetama?
to Tata27. november 2013, 09:32
tänapäeval ei tohi ju titadel olla söögiaegu nagu vanasti, see on aegunud värk, nüüd topitakse tiss kohe suhu kui tita häält teeb, nägin kõrvalt, ja mul oli päris kahju vaadata, kuidas minu sugulasest noor titeemme ei saanudki alguses eriti midagi muud teha kui last tissitada.Aga ega siis titt ju ainult tühja kõhu pärast nuta
kyssa27. november 2013, 09:20
eeh, enamikul naistel katus sõidab. kiiksub ja koliseb.
Tata27. november 2013, 09:15
No aga miks peab oma paarikuuse titega juba niimoodi mööda kaubanduskeskusi ringi kappama, et isegi lapse söögiaeg tuleb üllatusena ja peab avalikult imetama? Loomulikutl peab laps saama süüa, aga ema mõistus võiks niipalju ikka võtta, et imikuga ei kooserdata niimoodi ringi, et söögiajad ununevad. Elu seatakse ikka lapse, mitte lapsnaisest ema tujude järgi.
to kui27. november 2013, 09:11
siit ka ehe näide" teatud tüüpi" eesti mehest ja tema mõttemaailmast. Ja siis imestatakse, miks eesti naised välismaale jooksevad. Ma ei kujuta ettegi, et sellisega nagu sina, peaks keegi lapse saama....tundub lausrüvetusena. Haige oled!
jah..27. november 2013, 08:57
Ilu on vaataja silmades...Mis ühele tundub ilusana võib teisele tunduda just mitte ilusana.Lapse imetamine intiimses keskkonnas on alati olnud ilus tegevus aga just nende kahe vahel ja intiimselt.Ei välista muidugi hädaolukorda kusagil ootamatult lapse rahustamiseks rinna andmist.Oma lähedase inimese emadust nautida on üks asi aga võõrast ei saa just alati nautida,sest pilt ei pea just ilus ja nauditav tunduma.Nii nagu tulevane ema võib olla väga ilus aga võõra inimese hiigelsuurt paljast beebikõhtu ei ole just ilus vaadata ( noored naised armastavad ju nüüd nii suvel ja talvel T-särk rullis beebikõhu kohal) ringi kõndida.Aga loomulikult on kõik sellised arusaamad tänapäeval valed,sest isegi seksuaalakti avalikus kohas ei peeta enam häbiväärseks.Muutuvad ajad ja koos nendega vaated ja inimesed.
normaalne27. november 2013, 08:56
Väga eluterve lähenemine.
sõnasekka27. november 2013, 08:51
Ei ole neil ise tissiotsast kukkunud emmekestel vaja oma vastsündinutega avalikes kohtades töllerdada. Istuge kodus ja kasvatage normaalses keskonnas lapsi. Kõik kaubanduskeskused, söögikohad j.n.e. teevad lastest ainult tarbimishullud debiilid. Olen ise isa ja põhimõtteliselt väldin lapsega massi keskel viibimist.
ema ja vanaema27. november 2013, 08:47
Mul on kaks last ja kolm lapselapst ja kõik on oma elu saanud nii korda ajada, et lapsed ei peaks keset tänavat sööma. Korralda oma elu ka natuke normaalselt.
maali27. november 2013, 08:11
ma ka ei saa aru mis on imiku imetamisel häbiväärset, lapsel ju kõht tühi, ei pea ju vahtima. Mind häirivad hoopis mehed, kes igal pool urineerivad, vaatamata sellele et inimesed kõnnivad.