John CleeseFoto: Stuart C. Wilson
Inimesed
27. november 2013, 07:00

Monty Pythoni staar loodab alimendid õiendada

Kuulus Briti koomikutetrupp Monty Python tuleb vastu ootusi taas kokku ja annab järgmisel aastal suurejoonelise etenduse. Kuigi legendaarsed mehed olid varem lubanud, et comeback’i ei tule mingil juhul, olevat nende meelt muutnud hiigelhonorar.

Monty Pythoni tuntumaid liikmeid John Cleese tunnistas lehele The Sun, et kuigi raha polevat määrav, on tal näpud põhjas – tal tuleb eksnaisele maksta 600 000 naelsterlingit aastas. «Hea meelega veedaksin aega hoopis kirjutades, aga selle eest ei maksta kuigi hästi,» nurises Cleese.

«Olen palju tööotsi vastu võtnud just alimentide pärast. Loodan väga, et mul läheb ükskord nii hästi, kus ma ei pea töid vastu võttes enam mõtlema, kui palju selle eest honorari saab.»

Eelmisel nädalal oma taasühinemisest teatanud legendaarne Briti koomikute trupp Monty Python võib juubeldada – 20 000 piletit etendusele Londoni O2 Arenal müüdi 25. oktoobril välja 43 sekundiga. John Cleese on vihjanud, et kui publikuhuvi on piisav, võivad koomikud anda ka lisaetenduse. Etendusel näeb nii uusi kui ka juba komöödiaklassikasse kuuluvaid nalju. Cleese lubas, et väga palju uut kraami nad esitada ei kavatse, sest rahvas ilmselt ootab pigem vanu tuntud sketše. Monty Pythoni kuues liige Graham Chapman suri 1989. aastal 48aastaselt ning pärast seda tõotasid koomikud, et ei tule enam iialgi kokku, kui nende kaaslane just surnuist üles ei tõuse.