"Naabriplika" esitlusFoto: Marion Pettai
Teleblogi
26. november 2013, 09:46

"Naabriplika" finaal: võitlused enese, armastuse ja võimu eest (30)

Tahad arutada Eesti või välismaa seriaalide üle? Tule ja ühine!

Kuigi "Naabriplika" seriaal põhineb välismaisel formaadil, on üks Eesti parimaid stsenariste (Martin Algus) mugandanud selle meie oludele vägagi sobivaks. Kuigi vaevalt Poola elu-olu meie omast väga palju erineb.

Ma ei ole originaalseriaali näinud ja seega ei tea, kui palju Algus on saanud oma mõtteid sisse panna, aga dialoogid on enamuses suurepärased. Eriti hästi tuleb see välja vallavanemaga seotud stseenides.

Muidugi on Harry Kõrvitsa puhul tegemist ka suurepärase näitlejaga, kuid teisedki osatäitjad on head ja saavad oma rollidega kenasti hakkama. Ju peab vallavanem olema eriliselt koomiline ja üsnagi tobe tegelane.

Oma naiivsuses ja poliitikakauguses tahaks uskuda, et see rahadega sahkerdamine ja konkurentide hävitamine on tugevalt üle pingutatud, kuid kindlasti on seal oma tõetera sees.

Selle hooaja viimases osas leidis kajastust meil hiljuti vägagi aktuaalsed olnud kohalikud valimised. Ma ei tea, kui palju on Eestis väikesi omavalitsusi, kus nii aktiivne valimisvõitlus käib, kuid kindlasti seda toimub.

Paljudes kohtades minnakse tõenäoliselt lihtsalt minnalaskmise teed ja arvatakse, et „mina niikuinii midagi muuta ei saa". Mõnes kohas tõstavad siiski pead üksikud aktiivsed, nii nagu "Naabriplika" seriaalis Liisi koos oma toetajatega.

Nagu päriselus nii ka seriaalis leidub neid, kes mängivad korraga mitut mängu ja kuigi tänases osas jäi üht-teist segaseks, on selge see, et millalgi tuleb pool valida.

Kusti seevastu on hoopis teises puust. Poliitika teda ei huvita, ta tegeles sellega vaid seepärast, et Liisi lähedal olla. Samas oleks just temas tohutut potentsiaali midagi ära teha. Ta peab vaid veidi eneseusku kasvatama.

Tundub, et viinakuradist on ta vähemalt praegu võitu saanud. Kui teine hooaeg peaks tulema, siis näeme, kas ta suudab vaenlase lõplikult seljatada või kaotab jälle mõne lahingu. Sest mis saab siis, kui Liisi siiski ei vasta tema tunnetele?

Praegu jäi küll mulje, et sümpaatia on vastastikune, kuid ei saa ju välistada võimalust, et see, mida täna nägime, jäi ühekordseks vallatlemiseks.

On olemas võimalus, et Liisi abikaasa, kellest ta arvas ilma olevat ja kes teda tagasi ootab, suudabki naise enda juurde meelitada.

Kui nüüd seriaali tuleviku peale mõelda, siis ilmselt seda ei juhtu, sest see tähendaks seriaali lõppu. Siiski ei saa välistada võimalust, et kuigi Liisi saatis Kustile üsna üheselt mõistetavaid signaale, ta siiski vaid flirtis.

Mina tahaksin armastusse uskuda ja loodan, et järgnevatel hooaegadel need noored inimesed leiavad teineteist päriselt ja hästi pikaks ajaks.

Jään huviga ootama uut hooaega.