PÖFF-i huntFoto: Mihkel Maripuu / Postimees
Film
25. november 2013, 16:18

PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival lõi publikurekordi (1)

13. korda toimunud Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) noorte- ja lastefilmide alafestival Just Film on selleks aastaks kinouksed sulgenud, kuid korraldajad teatavad rõõmuga, et festival oli edukas ja löödi ka kõikide aastate publikurekord.

"Suure külastatavuse taga on kindlasti head filmid, eesotsas festivali menukitega "Suvekuningad" ja täispika animatsiooniga "Kass Oggy ja kurjad prusaakad". Mõlema filmi kõik linastused müüdi täiesti välja. Lisaks korraldas Just Film esimest aastat projekti, millega pakuti koolidele üle Eesti võimalust tulla terve klassiga kinno," rääkis festivali tegevjuht Mikk Granström.

Laupäevaõhtusel lõpetamisel selgusid ka selle aasta parimad filmid, mille lisaks laste- ja noortežüriile valis välja kolmeliikmeline rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid režissöörid Oskari Sipola, Janno Põldma ja Berliini filmifestivali laste- ja noortefilmide programmi Generation direktor Maryanne Redpath.

Rahvusvahelise žürii peaauhind anti filmile "Lühiajaline 12" (Short Term 12) ning eriauhind parima näitlejatöö eest filmile "Kuus akti" (Six Acts).

Lastežürii andis lastefilmide peaauhinna filmile "Mike jätab hävasti" (Mike Says Goodbye) ning eriauhind parima pildikeele eest läks filmile "Siksakiline poiss"
(The Zigzag Kid).

Noortežürii auhind läks üllatuslikult Saksa filmile "Midagi halba ei saa juhtuda" (Nothing Bad Can Happen) ja eriauhind filmile "Printsessi sõda" (Princess War). Filmi režissöör Vladimir Alenikov oli festivali lõpetamisel ka isiklikult kohal auhinda vastu võtmas.

Kuigi Just film on selleks aastaks läbi, on PÖFF veel täies hoos ja juba kolmapäevast alustab 15. sünnipäeva tähistav animafilmide festival Animated Dreams, mis kestab 1. detsembrini.