Inimesed

Kuidas läheb eestlastel Soomes? (48)

LISA KOMMENTAAR

evita26. aprill 2016, 18:13
Kus on need eestlaste 16,20????Kui just arst ega IT-mees ei ole??Enamik on ehitajad,bussijuhid ja koristajad!!
Im25. november 2013, 07:55
Miks peaks pödema selle pärast,kuidas meil siin läheb? Ju siis ikka läheb kui siin juba 10+ aastat oldud,muidu oleks ilmselt Eestis tagasi vöi hoopis mujale vudinud.:D Ehk peaks hoopis sellepärast rohkem sydant valutama,et Eesti asjad jutti aetud saaks ja saaksin ka kodumaal töötades oma 5 last ära toita? Tänase seisuga ma kyll ei näe,et keegi Eestis seda sooviks,sest valimistulemused näitavad,et midagi ei muutu,need kes muudaksid elu riigis,ei pääse isegi yle valimiseadusega paikapandud kynnise!!?? Huvitute millegipärast sellest,et kuidas meil läheb,vaataks hoopis siinse pilguga,kuidas teil läheb ja mida teete,et teil läheks nii,nagu meil siin!Tegelikult on teil kama ,nii minust kui ka minu lastest,seepärast siin ma olema peangi!!!
kuule silm 24. november 2013, 22:24
miks sa kommentaare ära kustutad ?
jajah24. november 2013, 19:52
olen suures kollelktiivis tööl kus ka palju eestlasi ja olen saanud ka tunda kõikesugust jama ja olen kuulnud et kõik see toimub kadedusest,sest mõnel on parem töö kui teisel ja teenib rohkem ja on korralik inimene.Oman samuti keskeriharidust ja tean et jamade taga on ikka harimatud matsid,nii see ka Eestis.Soomes yle 20-ne aasta,soomlastega läbisaamine ok
Lx24. november 2013, 19:48
20 aastat elanud Helsingis24. november 2013, 15:10
Eestist tuleb siia palju harimatuid "õnne otsijaid", kes oma madala mentaliteediga pettuvad ja siis süüdistavad soomlasi. Tegelikult otsitakse võimalust, omamata koolitust ja inteligentsust, kuidas mitte midagi tegemata RAHA saada. Matsid jääväd MATSIDEKS!
wõrdleja24. november 2013, 14:02
Paari aasta tagune Helsingi ja Tallinna palkade, pensionite ja hindade võrdlus.
http://www.kesknadal.ee/g2/uudised?id=16236
Eestis on mõnes valdkonnas umbes 30€ lisa tulnud aga erinevuste suurusjärk võrreldes Soomega jääb kindlalt endiseks.
Kehtib kahekümne aasta tagune isamaliitlaste põhimõte, et Eestile tagab edu see, kui hinnad on maailma tasemel aga palgad on kohaliku tasemega.
Pagulane24. november 2013, 12:30
Ole ise inimene,siis peetakse sinust ka lugu.Mina ka ei salli joodikuid ja vargaid, Eestlaste mainet viivad alla eesti passi omavad IIda Virumaalased.Muidugi on ka eestlaste endi seas prahti.Nii nagu iga teise rahvuse puhul. Aga nemad on peagi eestis tagasi.
ehhh24. november 2013, 12:26
pole siin Soomes,elul häda misket,kes oskab tööd teha see saab hakkama,oskab ka samas suhelda sommidega läheb hästi ,kui oled ennast täis-ülbe-laisk ,muidugi selliseid ei sallita kusagil,ma küll polearu saanud ,et eestlasi ei sallita,isegi aidatakse,meie pere ka eestlastega ei suhtle ka saame sommidega hästi läbi ,kes meid aitavad igati kevadel maa harimisega ,ei küsi kopikatki,kord laeval küsis somm ,et miks eestlased on soomes tööl soome ülemustele kitujad eestlaste pääle,läbi ,ei saa kui suurem kollektiiv eestlasi tööl,nii et vähem virisemist ,kõik hästi,isegi näed mind kutsuti soomlaste poolt koori laulmaisegi ja mida ma ka teen jaanuaris,eestlastele aga lõpetage kadetsemine nende perede üle ,kes elavad soomes,elage oma elu ,kus te ka ei viibiks
to lugeja24. november 2013, 11:12
Siin vist teema nendest, kes Soomes tööl Soome maksumaksjatena. Eesti vahendaja all ollakse siiski Eesti töölisena. Eesti röövellike tööseaduste järgi. Ainult tööd tehakse teises riigis. Loomulikult tuleb vahendajaid tümitada. Aga kes tümitab kui ka neil on "järjekord ukse taga". Kui aga on pakkumist, miks rohkem maksta? Hetke-emotsioonidest targem on järele mõelda, kumba tööandja juures on lõpptulemus kasumlikum.
lugeja24. november 2013, 10:37
No eesti tööandjad Soomes. Kogemused on näidanud,et palka välja ei maksta ,eranditult tõmbavad üle.Sellistele peaks ikka karm karistus olema.Ei seal aita midagi, ole nii tubli kui tahes.Vastik suhtumine.
palgast..24. november 2013, 09:58
Mina, kesk-ealine, kontoritöö, naine - palk 2700€.
to pea 20 a soomes elanud24. november 2013, 09:57
Olen keevitusoskusega torujüri. Saan 18 tunnist. Ei ütleks, et just Soome keskmine. Aga sinna lähedale küll. Puhtalt tunnihinne ei anna keskmist välja. Küll aga matka- ja ateriakorvaustega koos. Lisaks vahel ka urakkalisa. Eks taipad isegi kui palju on ehitaja keskmine, keda eestlastest on enim. Iseasi muidugi kõrget kooli nõudvad ametid, näiteks arstid jne. Nemad aga siin ei kommenteeri.
to helsingist, 22:3724. november 2013, 09:04
Aga kui palju on Soome keskmine? Kas väheke ei luiska?
Kuidas läheb eestlastel Soomes?24. november 2013, 09:02
Tänan küsimast, üsna Soome keskmiselt.
Naine24. november 2013, 07:03
Meie perel läheb ka väga hästi. Soomlaste suhtumise kohta eestlastesse vöib ainult head öelda, lugu peetakse inimestest kes teevad tööd. Pole näitkes kunagi kuulnud soomlaste suust halba söna thaimaalaste vöu hiinlaste kohta siin maal, kuna nad teevad TÖÖD, mitte ei tösta sots makse välja.. Igas rahvuses leidub troppe olendeid ka muidugi.
Elu on hea, töökoht viimasepeal,ilus oma kodu, laps kasvab vuhinal.. Varsti siin oldud juba 10 aastat.
Eestisse lähen kindlasti kunagi tagasi, kodumaa on köige armsam, önneks on Helsingi nii lähedal ja kodupaik Eestis ka mitte kaugel Tallinnast.
helsingist23. november 2013, 22:37
Hästi läheb. Töötan soomlastega, elan Helsingi kesklinnas. Naabrid on ka
soomlased. Eestlastega siin ei suhtle, kui tahan sóidan laevaga Tallinna seal saab suhelda.
Viimasel ajal ei viitsi eriti Eesti ka sóita. Kui varem käisin peaaegu iga nädalalópp,
siis nyyd kord kuus. Majandiuslikult on ka ok, oma korter ja suudan iga kuu kórvale panna
paar tuhat eurot. Muideks, olen ka vahel laevas tukkunud pórandal. Kuna inimesi väga ei kannata
siis otsin vaikse kohas laevas. Tööd teen ajudega ja palk on kaks soome keskmist,
to .....meie perel23. november 2013, 21:29
....."Peetakse tragiks ja töökaks väikerahvaks".....mage!
nurrmees23. november 2013, 21:24
sitasti. detsembris lähen perega paariks nädalaks soojale maale. töö on ka nagu on, tööpäeviti 8st tööle ja 3st koju. lõuna on ka vahel. kui juhtub, et on vaja tunnike või paar rohkem teha, siis on palgalisa 50 prossa. raha lugema ei pea, kuna palk on kõrgem kui sama tööd tegevatel soomlastel. aga noh, saab hakkama.
Peeter23. november 2013, 21:04
Ilmselget paremini kui Eestis .
to Vale jutt,kõige suurem välismaalaste arv on venelased ja see on kindel ning alles hiljuti taas avaldatud number 23. november 2013, 20:56
kui sa tähelepanelikult loed siis saad teada,et selles artiklis on juttu eetlastest.
Meie perel23. november 2013, 20:05
läheb ka Soomes väga hästi. Töö juures kumbki ei ole tundnud halba suhtumist eestlastesse, pigem vastupidi. Peetakse tragiks ja töökaks väikerahvaks. Soomlased on palju sõbralikumad ja rahulikumad kui eestlased. Väga palju oleneb ikka inimesest endast, millise suhtumise osaliseks ta saab. Ja muidugi neid kompleksides inimesi on üleüldse pålju. Tuttavad eestlased, kes juba aastaid siinpool olnud, on väga rahul ja kahjuks käiakse Eestis aina harvem.
statistika23. november 2013, 19:49
ka viimane statistika ütleb selgelt üht: kõige suurem% tööga hõivatuid kogu Soome immigrantidest on eestlased ja momendil teisel kohal on Briti kodanikud.
Nii on see olnud alates 90.algusest saadik,väike vahe on ainult selles,et senini olid 2.kohal Türgi kodanikud,kuid praegu on brittidega kohad vahetunud.Ja somaalid ning venelased olid viimastel kohtadel tööga hõivatuse poolest.
On arvatud ja usun,et põhjuseks,miks eestlased on kõige paremini tööd saanud,olevat eelkõige hea soome keele ja ka teiste võõreelte oskus,hea hardustase,,kiire integreerumine ja väga hea motivatsioon tööd saada ja teha.
Venelastel jällegi on viletsam soome keele ja ka teiste võõrkeelte oskus ning viletsam kodunemine ning mitte hea motivatsioon tööd teha või ka keelekursustel või mingitel muudel kursustel õppimiseks.
See,kui koristajad või ehitajad Eestist Soomes tööl käivad,pole päris sama,mis nende eestaste puhul,kes alaliselt Soomes elavad,sest eestlasi töötab kka paljudel ülikooliharidust nõudvatel erialadel ning Soomes väga hinnatud rakendusliku kõrgkooli erialadel.
Kui eestlastest keegi on sunnitud jääma töötuks,sel juhul on ju kõigile ka eestlastele ette nähtud töötuabiraha või lisaks,nii nagu ka soomlastele endile vajadusel toimetlekuraha,mis tähendab,et miinimum peab välja tulema ja see on 1 eurose täpsusega ja keegi ei saa sentigi rohkem.
virisejaid23. november 2013, 19:33
ja kaasinimeste põlgureid leidub iga rahva seas aga tuleb tunnustada meie Soome sugulasrahva vastutulelikkust lubada ka eestlastel paremat elu nautida endi riigis.
arkka23. november 2013, 19:28
tere.olen itse suomalainen ja elän eestissä ,monella tuttavalla on eestin miehet työllä suomessa ja ovat rahul,niin miehet kun omanikut,kes ei varasta ja ole jootik saa kyllä hakkamaan suomessa,sosiaalist loomulikult on voimallist abi paluta jos saa työ otsa ja kohe ei ole voimallista uutta työtä saada,se ei ole häbi,itse käyn eestis arstin juures jos on vaja,se on EU,s luvattu ja tasutta kun on eurooppalainen sairaanhoitokortti,olkaa uhkeesti eestiläiset suomessa .
fruktike23. november 2013, 19:23
Tänan hästi läheb. Kahjuks on see artikkel täielik läbu. Pole õnnestunud siin näha ühtegi rätikuga musta eestlast. Kela jah soomes suurim tööandja, põhilised tõõlised somaalid kes seisavad käsi pikkas.
olge parem23. november 2013, 19:15
Olge parem vait sealpool lahte,paistate targemana.Teie kommentaarid kubisevad vigadest,Kas haridust on vähe?
Siis kui saab odava korteri23. november 2013, 19:12
Kas hiinlase juurdekapitaha või kuskile kuurisuveks, siis jääb raha küll koju tuua.
minul23. november 2013, 19:06
läheb hästi tööd on pere on siin jõuan soomest auto liisida automaksu jõuan ka maksta ja kalevipoegi kui moggy pähkli suuruse hälvikuid ajumahuga ei salli
Krt23. november 2013, 19:03
Soomes on tõesti kehv sotsabi ptsi korralikult ei saa elada toiduabis jagatakse sageli viimase kuupäevaga toite leipä on kõva ja ma ei tea mis teha
jep23. november 2013, 19:01
Lugesin vahepeal ka teisi Eesti uudiseid ja viimasena pöördusin veel 1x selle artikli ka seotud kommentaaride poolele. Inimel läheb reeglina täpselt nii hästi kui hästi ta ühiskonnas suudab hakkama saada. Neid küproki mehi ja muidu ´´fa, fa´´ mehi on siin Helsingis palju, kuid on ka väga palju muul erialal tegelejaid. See et keegi magab laevas kajuti ukse taga või koridoris siis, miks mitte, olen ka oma 4a lapsega keset koridori filme vaadanud. Ei tasu olla nii kitsarinnalided, vaadake kuidas vabal maal inimesd on. Mitte kellegi asi pole see kes kuidas kusagil on. See on just eestlase probleem kes peab ´´bling,bling´´ välja nägema :) ja pigistab silma kinni kui ebameeldiv olukord ees, et issake küll mida teised arvavad.
Sama hästi võik teema tõsta ja küsida, ning hiljem kommentaarides parastada, et kuidas venelastel Eestis läheb?
Kas pildil23. november 2013, 18:58
On Kalevipoja poeg? Tule Taiwaesa appi!
so what?!23. november 2013, 18:56
Soomlased ei salli eestlasi ja rootslasi. Eestlased ei salli soomlasi ja venelasi. Kõik rahvused tahavad olla omal maal peremehed. See on igal pool ja igal maal niimoodi.
Hästi!23. november 2013, 18:55
Miks nendest nn kalevipoegadest siin rääkida? Küsiti ju kuidas eestlastel Soomes läheb ja usun, et on ikka mõeldud neid, kes on siin juba kauem elanud ja oma tegemised ja tuleviku siia riiki suunanud. Meie perel läheb kenasti, eks need kes viriseda tahavad, need virisevad igalpool. Muidugi igatseme ka eestit ja lähedasi, aga saab vahel külas käia ja sellest piisab. Jah, ei salli kõik soomlased ei meid, ei teisi rahvusi, aga nii ei saagi elada, kui kõike karta ja hinge võtta.
kle23. november 2013, 18:50
No ega neil eriti hästi vist ei lähe , egas muidu ei kerjata ja ei otsita sponsoreid sie-s ja iha-s......
MUL ON TEIST KAHJU!23. november 2013, 18:43
Tulin just eile (reedel) Helsingist ja laev oli Teid kalevipoegasi paksult täis.Viimane kord sõitsin aasta tagasi.Siis olite te kalevipojad näod naerul,õlletölgid käes,räuskasite autotekil-OLITE LÕBUSAD!
Aga eile:See pilt teist kalevipoegadest oli MASENDAV,magasite kajutite uste taga põrandal,räsitud väljanägemine,silmnägu kurb,riides nagu soome pensionärid,õlal tüüpiline seljakott,autotekil olite vait .Mul oli teist tõeliselt KAHJU!Kas see kõik on seda väärt,et laskuda eikelleski?
Mulle ka ei meeldi23. november 2013, 18:32
Need tegelased kes laiavad mingite võimsate pannidega linnas oma EST nrtega ise ei jõua pennigi auto eest makse maksta
to: 17:5723. november 2013, 18:30
Täiesti nõus ;) Ajab närvi jah...miks mingitele exide ja exide ja veel exidele rahad Soome riigist? Mehed ise ju ei tea lastest midagi- aga rahasi saavad...teise riigi maksumaksjate arvelt...Ja neid kapa kohilast..oi jaaa...see on täiesti eri tase ;) Arstide üle aga on hea meel- tuleks aga rohkem!
Vale jutt,kõige suurem välismaalaste arv on venelased ja see on kindel ning alles hiljuti taas avaldatud number23. november 2013, 18:27
Venelasi on 60 tuhat,kust küll äkki üleöö eestlasi nii palju sai?
Teet23. november 2013, 18:25
Ei ole siin midagi kiita . Oleme juba 10 aastat siin tööl olnud , eestist auto liisinud ,mõned plaanid on veel .Soomlastega läbi ei käi sest nad ei salli meid . Nädalavehetusel istume rüüpame eestit toodud õlut ja ootme millal jälle kodumaale pääseb . Tulge kõik soome , siis teate kui armas on Eesti
siisk23. november 2013, 18:16
Tulin ka just Mardi laadalt kaapelitehtaalt. Ostsin suitsuliha,juustu ,kooke.Hästi läheb.
rob23. november 2013, 18:12
3500st firmast 5900 on eestlaste oma.huvitav
rob23. november 2013, 18:12
3500st firmast 5900 on eestlaste oma.huvitav
neeger23. november 2013, 18:09
ega mulle ka ei meeldi need ahvid,kes tulevad kuskilt kapa-kohilast ja näevad esimest korda jenkki näsu.........mega
jep23. november 2013, 18:07
Tänan küsimast, hästi läheb! Sai just Mardi laadal käidud :) Mis imelik küsimus! Vastata ei saa ka paremini.
...23. november 2013, 17:57
Eestlasi ei sallita, on ainult kaks varianti: kui eestlane on tööl, on ta võtnud kellegi töökoha. Kui eestlane on töötu, on ta parasiit. Lisaks ajab soomlasi närvi EST- numbrimärgiga sõitvad autod, eestlastele makstav lapsilisä, kotohoitotuki jne.
Kalle523. november 2013, 17:55
Väga hästi läheb. Tänan küsimast.