Urmas Alender ja Helje Kaskel 1989. aastal StockholmisFoto: ERAKOGU
Inimesed
22. november 2013, 07:00

Urmas Alender oli ikka tõeline naistemagnet (8)

«Alender ei olnud alati väga vilgas suhtleja. Ka tal endal olid sel ajal, kui me korterit jagasime, mõõnaperioodid, mis tihti tekkisid naisterahvastega suhtlemisel, olenemata sellest, mis suunas need arenesid,» mäletab Igor Garšnek laulja keerulisi sidemeid õrnema sooga.

«Ega ka naisterahvad polnud Alendri suhtes ükskõiksed ja vastupidi,» märgib Garšnek, lisades samas, et ametlikult oli Alender abielus vaid kaks korda.

«Tean paari episoodi, kui sain talle olla moraalseks toeks, nähes, et midagi hakkab tal isiklikus elus vussi keerama. Et kuule, on olemas veel selline variant,» meenutab Igor ennast psühholoogi rollis.

«Üleüldse elas Alender sisemiselt tohutult läbi. Ta võis jätta mulje, et on pealiskaudne flirtija. Kindlasti oli ta ka seda, aga kui mõni neiu temas tõsisemat huvi tekitas, elas ta seda väga jõuliselt läbi. Mida oli tunda, kuigi inimesed, kes temaga koos ühe katuse all ei elanud, ei pruukinud seda märgata. Urmase puhul oli huvitav veel see, et ta ei pruukinud ajada asja naisterahvastega üldse mitte füüsiliseks. Tihti oli tema kiindumus objektisse paleuslik, mis võib olla oli isegi olulisem kui füüsiline suhe. Mäletan, kui Siiri Sisask tegi Rujaga Venemaal kaasa mõned kontserdireisid – sest Alendrile oli vaja dublanti, kuna ta ei jõudnud vokaalselt kogu mahvi vastu pidada –, siis millise sümpaatiaga Alender Siirisse suhtus ja lubas talle luuletusi kirjutada. Ilmselt kirjutaski, sest ühte ma mäletan, mida ta mulle näitas. Siiri puhul oli kindlasti pigem paleuslik kui puht füüsiline suhe,» usub Garšnek.

Omaaegne bändikaaslane Jaanus Nõgisto lisab: «Eks Urmas oli tollal ikka tõeline naistemagnet. Esiteks oli ta täiesti silmatorkava välimusega, loodud lavale. Ja tema kaasad on alati olnud väga kaunid. Mäletan tema esimest naist Liivit, kes oli ka minu meelest erakordselt kaunis naine. Hiljem, kui meil kõigil olid kaasad juba vahetunud, siis alati, kui ma tahtsin Urmast ärritada, torkasin talle Liivit ette, et küll sa võisid ikka loll olla. Aga see selleks.»