UUE ALGUSE OOTUSES: Kerli oli tänavu märtsis Miamis iga-aastase Ultra Music festivali üks peaesinejaid. Foto: Getty Images
Saund
21. november 2013, 07:00

Plaadifirmat vahetanud Kerli: naasen süngema muusika juurde (16)

«Sain viimaks välja mind kaheksa aastat sidunud kokkuleppest. See oli pikk suhe tõusude ja mõõnadega,» ütleb Island Def Jami plaadikompanii tiiva alt ära tulnud laulja Kerli Kõiv kergendatult. Mõni päev tagasi sõlmis ta lepingu juhtiva elektroonilise tantsumuusika plaadifirmaga Ultra Music.

«Olen seda elektrofantastilist teekonda alustades enam kui elevil. Oleme juba loonud muusikapalu, mida kibeleme maailmaga jagama,» kommenteeris Kerli Ultra Musicuga liitumist esmaspäevases pressiteates. Samal õhtul telešõus «Dancing With The Stars» üles astunud lauljatar rääkis plaadifirma vahetusest ja tulevikuplaanidest ka lava taga AfterBuzz TV-le antud intervjuus.

«Ma sõlmisin äsja lepingu Ultraga. Nüüd kavatsen oma tujukamate juurte juurde naasta ja leida uuesti selle, mis mind tõeliselt kõnetab,» avaldas kuulsaim Eesti päritolu popartist, kes avaldas Universal Music Groupile kuuluva Island Def Jami all viimasel ajal peamiselt rõõmsameelset tantsumuusikat.

«Lähen kindlasti tagasi oma introvertsema, süngema muusika juurde, millest paljud mu fännid on puudust tundnud,» lubab Kerli, kes iseloomustab oma imagot kui segu mullinätsu- ja gootitüdrukustiilist. «Mu uus muusika on ikka elektrooniline, aga selles on suletust, võitlust, karakterit. Ma kaevun endas väga-väga sügavale. Mind tegelikult väga ei huvitagi, kuidas maailm sellele reageerib,» tunnistab neiu. Tema uut singlit on oodata aasta algul.

Kerli avaldas rahulolematust senise plaadifirmaga juba märtsikuus, kui ilmus tema teine album «Utopia». Ta selgitas Eesti Päevalehele, et viieaastane paus kahe albumi vahel tulenes plaadifirma kapriisidest: «Saadan neile sada lugu ja nad ütlevad, et ükski pole piisavalt popp, et raadios mängida – ma ei saa midagi parata. Nad otsivad seda ühte lugu! Olen mitmeid kordi neile öelnud, et nad laseksid mul minna, aga nad ei lase,» kurtis Kerli. Juulis kirus ta Universali tütarfirmat juba Facebookis oma fännidele: «Mu plaadifirma on kõigest energia välja imenud ja ma püüan sealt minema saada.» Ta lisas, et kompanii ei anna talle loomingus piisavalt vabu käsi, kuid ta on asunud vaikselt koostööd tegema produtsentidega, kes tema nägemust jagavad.