Inimesed

KAKS INFARKTI ÜLE ELANUD KADRI: «Elan iga päeva nagu viimast!» (94)

LISA KOMMENTAAR

Olen mõelnud23. juuli 2017, 14:48
Kas Jumal oli kunagi ennem ja tänapäeval meid maha jätnud?
Arstid tapavad inimesi!28. veebruar 2016, 11:31
«Ma olen alati öelnud, et arsti jaoks te olete üks tuhandest patsiendist, iseenda jaoks olete ainus – mitte iialgi ei tasu usalda oma elu täielikult kellegi teise hoolde!»
Riik peaks rohkem mõtlema meditsiinile!Asjad on käest nii ära lastud.Maksame makse aga arstiabi on nii ebanormaalne.Minu ema käis 27.02.16 Tartu EMOS ja klienditeenindaja suhtumine oli ükskõikne,hoolimatu.Jah,ma olen ise sellise olukorraga ka ise EMOS korduvalt leppima pidanud.Rahvast vastuvõtul ei ole ja sind ennast ka keegi vastu ei võta.Nõutakse nädalavahetusel saakirja,mida perearstilt sellel hetkel ei saa.Vaevled,piinled valdes aga keegi ei aita ega hooli.Sellised nn. spetsialistid ja õed tahavad palka mitte tehtud töö eest!Raisad,lahti tuleks lasta!Kui töö ei meeldi,kaduge minema!
Uno26. veebruar 2016, 20:23
Liiga noor olid, et minna. Puhka rahus!
26. veebruar 2016, 21:43
taadule24. november 2013, 18:11
Täpselt sama juhtus Jõgeval minu mehega
Sinule23. november 2013, 15:51
Soovin Kadrile tervist ja õnne edaspidiseks!!!!!!!
Julgus öelda22. november 2013, 18:21
Sellest tsirkusest kaval iide.Jätaks insuliini systid tegemata või teeks topelt,kutsuks kiirabi,röögiks väärin elu,väärin armastust ei saa hingata. Laseks maksumakja rahade eest loksutada haiglast-teise,osakonnast-kolmandasse appi kutsuks meedia,kuulutaks fikseerimata diagnoosi INSULT INFARKT ajaks lollid arstid segadusse hirmutaks lähedasi surmaga.AAMEN.Kära jakuulsust kui palju Tööd ei teeks igavusest rändaks yhest riigist teise hauks mõtteid kuidas viletsamatelt läbi sotsiaali minu arvele raha kolksatab.IRW. Tuhanded käes võiks hankida piilupardi huuled silikoon tissid õhku täis pepu ja lõpuks põrutada kaamelitemaale ylikonnas poissi tooma.Unistuseks oleks lapsed hea kui neil oleks samasugune lastetuba kui minul
üllatunud / 08:59, 20. nov 2013 -le22. november 2013, 05:11
Mille üle sa üllatunud oled? Selle üle, et Soome piinab inimesi ja jätab rasketes olukordades inimesi ilma abita. See on igapäevast. Soome ongi värdjate riik.
issanda karjaaed on kirev22. november 2013, 04:06
Rumal ja eneseimetlust nautiv naine. Nui neljaks - ma olen nii haige nii haige, vaadake mind! kuulake mind! Tehke nii, nagu mina! Kõik arstid on lollid! ja ma muudkui suren ja suren ja suren. kasvõi omades mõtetes, mis iga päev peas ja keelel. Ehk polegi peas, keelel aga küll. Jälle - haletsege mind, ma ju ei tea, mitu päeva ma veel elan. Jeerum küll! Kui inimene sedasi mõtleb, siis annabki otsad. Ise saab endale ikka väga ränki asju külge mõelda. Minu meelest on Kadri üks tüütu loll naisterahvas. Punkt.
Mari21. november 2013, 21:11
Olen ka eelk6nelejatega 100% n6us et Kadri kindlasti loeb neid kommentaare,milleks ise seda k6ike eitada.Tähelepanu vajadus on olnud Tal´juba väga pikka aega ja narriks oled sa ka end meedias juba teind,et kui kaugele sa oled minemas selle kuulsuse janu pärast?????Eelpool olev kommenterija kirjutas 6igesti et ebasiiras naine ,kes on valmis minema kasv6i yle laipade et saada endale unistuste mees,ja no t6esti selle meeste teema pealt Neiu ei tohiks yldse s6nta v6tta,arvestades mida Ta on juba korda saatnud!!!!
Ma ei tea, millises koolis sellist kirjatehnikat õpetatakse, et lause lõppu lisatakse korraga mitu hüüu,-küsimärki? Kui seletaksid, mil moel ta ennast meedias on narriks teinud. Võttis ühest saatest osa ja so what, mis selles siis halba on? Kuidagi halvasti ei käitunud ta seal, et oleks ennast mingil moel narriks teinud. Vastupidi, tundus armas ja meeldiv naine olevat. Tead, ühtegi normaalset inimest ei huvita võõra inimese isiklik elu meestega või meesteta. Kas on midagi korda saadetud või mitte ei puutu antud teemas üldse asjasse. Tundub, et Kadri on Sulle kuidagi kanna peale astunud, et nii turris oled. Ehk on Sinu mehe üle löönud ja nüüd üritad mustata teda. Sul see ei õnnestu, sest on õnneks enamus inimesi mõistusega ning ei kuula mingi anonüümse kommentaatori lõksutamist:) Saa oma kibestumisest üle ning ürita millestki muust mõelda. Kadrile aga edu ja tervist! Hoia sellistest ussidest eemale!
To sõbralik / 23:02,21. november 2013, 20:45
Kulla inimene, kui sa tunned Kadrit, miks sa talle siis otse näkku ei ütle? Tuled Õhtulehe kommentaariumisse "sõbralikku"nõu andma? Siin on muidu artikkel tema tervisest ja ravist, kui sa sellest aru ei ole saanud. Oma isiklikud mõtted võid endale jätta või avaldada need täiskasvanud inimese kombel Kadriga vesteldes. Või kipud sa nende inimeste hulka kuuluma, silme ees sõber, seljataga vaenlane? Minu sõbralik nõuanne sulle-kui sulle inimene tõesti nii vastukarva on, miks siis loed tema kirjutisi? Kui ei meeldi, ära loe ja ära pööra tema tegemistele mingit tähelepanu. Nii lihtne see ongi. See ei ole üldse sinu asi, kas ta kirjutab ja mida kirjutab. Kellegile teisele jälle meeldib neid lugeda. Sina ei ole küll õige inimene ütlema ja hindama, mida ta tohib kirjutada ja mida mitte. Kes siin kirjutas veel, et läheks kasvõi üle laipade, et leida oma unistuste mees. Tubli, ongi õige naine, kes püüdleb oma unistuste poole, mitte ei lepi vähemaga. Igaüks elab ikka oma elu, Püüdke ka teie seda teha. Kui ta ka "tõmbleb" kuulsuse nimel, siis las ta teeb seda, kellele see ette jääb? On inimesi, kellele ta jättis meeldiva mulje ja kes elavad kaasa talle. Ma ei tunne teda absoluutselt, kuulsin eile temast esimest korda. Aga sellistes inimestest nagu teie siin, suured õpetajad ja näpuga näitajad, olen kuulnud küll ja küll ja midagi head ma teist ei arva ka, sama ei tee seda ka enamus inimesi!
Pip21. november 2013, 10:22
Olen ka eelk6nelejatega 100% n6us et Kadri kindlasti loeb neid kommentaare,milleks ise seda k6ike eitada.Tähelepanu vajadus on olnud Tal´juba väga pikka aega ja narriks oled sa ka end meedias juba teind,et kui kaugele sa oled minemas selle kuulsuse janu pärast?????Eelpool olev kommenterija kirjutas 6igesti et ebasiiras naine ,kes on valmis minema kasv6i yle laipade et saada endale unistuste mees,ja no t6esti selle meeste teema pealt Neiu ei tohiks yldse s6nta v6tta,arvestades mida Ta on juba korda saatnud!!!!
McAivar21. november 2013, 05:51
...see lühike eelnev elamine polnud veel ELU . ELU ON Sul veel EES . Kas lühike või pikk... sõltub AINULT(!) Sinust . Kasuta selleks... Pead ja SÜDANT !!!
Aamen!20. november 2013, 23:43
Elu on jah üks kõige kohutavam haigus - alati lõpeb surmaga. Nohu ja köha on ravitavad, elu aga mitte.
to jumal20. november 2013, 23:29
tundub, et see paha arst on sulle ajuoperatsiooni ka teinud
sõbralik20. november 2013, 23:02
Kadri, olen 100% kindel, et loed neid kommentaare siin, räägi mis sa räägid, et ei loe. Tean ja tunnen sind väga hästi. Minu sõbralik nõuanne sulle oleks ka - aitab sellest komejandist mis sa teed, minu silmis teed sa ka kahjuks ennast narriks ja su kirjutised on tõesti just kui naiivitarist pubeka kirjutatud. See on mõtetu tõmblemine kuulsuse nimel. Ja no anna andeks, aga meeste teemat ei tohiks sa küll absoluutselt lahata, väga kaugel oled sellest. Aga oma tervisega ära mängi, nagu sa praegu teed, sa pole siin ilmas üksi, sul on ema ja vanaema kelle peale peaksid ka mõtlema, kui sa ikka oled nii suure hingega nagu püüad muljet jätta.
VironShaman20. november 2013, 22:35
Kui ikka veresooned umbes siis on ju täitsa kohustuslik neelata vähemalt kolesteroolivastast ravimit ja vere vedeldajat. Kõik jutud alternatiivravist on köki möki. iseennast ei ole mõtet tappa. Küll on tähtis endal teada mida arstidest tahta ja nõuda. Igaühe elu on enda kätes kui osata nõuda seda mida arstid peaksid uurima.
ja veel..20. november 2013, 21:24
Mõned inimesed lihtsalt ongi sellised, et nad lausa naudivad oma haigusi ja selle asemel, et oma tervist hoida- haletsevad end iga nurga peal! Kadri on just selline tegelane, kes otsib igasugust tähelepanu ja näha, et ta ise tunneb oma haiguste üle lausa uhkust! :)
20. november 2013, 21:03
Kadri otsib lihtsalt igaltpoolt tähelepanu ja ka tema kirjutatud raamatud on naiivse lapse unistused, mille üle on tegelikult igaüks kunagi arutlenud oma peas. Lugedes tema tekste tunned ära selle kadeduse normaalsete paaride toimimise üle, janu meessoo tähelepanu vastu ja seda iga hinna eest! Täiesti ebasiiras naine, kes püüab lihtsalt meeldida ja näha on, et ta on valmis minema ka üle laipade kui vaja, et oma unistuste mees saada! Tema blogidest saab tihti lugeda kuidas on ta olnud nõuandjaks kellegi abielumehele. No kuulge- inimene, kellel endal suhet pole on kellelegi abielunõustajaks? Ka selles saates oli näha, et ta on võimeline end lausa narriks teha, et saada see tähelepanu. Sellised inimesed on ikka jube tüütud, kes topivad end igalepoole teeseldes hoolivat suhtumist oma eksidesse ja abielumeestesse. Iga naine oskab ka võõraste meestega manipuleerida sobival ajal ja see on väga alatu nende meeste naiste suhtes. Ühesõnaga, minu jaoks on tegemist- ebasiira, salakavala, tähelepanu vajava ja totaka inimesega.
77seitse20. november 2013, 19:57
Ma ei ole arst, seega igati tark ja usaldusväärne. Kui sel armsal noorel inimesel on olnud üks infarkt teise järel ja ta ikka elus heinte söömisest, siis küllap tal olid mingid teised hädad, põhiliselt ikka psühhiaatrilised.
Illen20. november 2013, 19:43
Kallis Daam. Ära piina enast ja tee selgeks mis koha peal Sa magad?
Tutvu www.energo.ee lehega ja püüa saada selgust ja abi asjatundjatelt.
Olen ise olnud suurte probleemide ees ja ei osanud mind ükski arst aidata, nad lihtsalt ei taha uskuda et magamiskoht määrab väga palju.
Hallitav Orava Liha20. november 2013, 18:59
Ajuinfarkt võib küll lolliks teha, aga sageli psüühhikat mõjutada ei tohiks.
Tšikk tõenäoliselt kas võtab antibeebipille või siis on tal antifosfolipiidsündroom, pärilik soodumus hüübimise aktiveerumisele, näiteks just infektsioonide ajal võib tromb avalduda.
Kahjuks peab võtma verevedeldajaid sellise seisundi puhul elu lõpuni. Aga alternatiivmeditasiin on vähemalt see mis ravib patsiendi enda südametunnistust. Järgmise infarktini, EMO-s näeme !
20. november 2013, 18:47
Kita20. november 2013, 18:22
Oi Kadri, kui ma poleks sulle nii lähedal seisev inimene, siis ma usuks mis sa kokku oled kirjutanud, ära süüdista ei Soome ega Eesti arste, ma arvan et sinu probleemid on juba varasemad, kui sa ei allunud arstide soovitustele ega nõuannetele, sinu tervise probleemid ei ole viimased paar aastat sa tead seda väga hästi, ju need sellest ajast kui haigestusid diabeeti, nii et kohati on sinu probleemid sinu enesega seotud, kahju et seda sulle sinu lähedased ei suuda selgeks teha.
Issake20. november 2013, 18:15
Palju kommentaare, palju jama.
Siit tuleks sama korralik artikkel kokku, et selgitada inimestele väärarvamusi, mis siin kumavad kommentaarides. Inglismaal ootab jäsemetrauma 6h, kui pole verejooksu. See nagu reegel, Soomes samuti sinna kanti see. Aga insuldi mitte tundmine on kahtlane muidugi. Bläk arstidele aga miks kiirabi kutsusid, kui ei usalda neid? Meedikute suust tean, et kõige rohkem vihastavad neid patsiendid, kes tulevad oma hädaga kohale, kuid ei anna vereanaüüli, ei luba rohtu teha. Mida kuradit nad ronivad üldse järjekorda, kui abi ei saa. Mis puutub alternatiivmeditsiini, siis minge kõik sinna. Röntgen on kiirgusega seotud ja ohtlik alternatiivmeditsiini inimestele. Las see ravitseja otsib üles lodiluu murru.
Siig20. november 2013, 18:08
Ja jah kahju küll, aga Kadri ei avalda selles artiklis seda, et ta aastaid juba põeb suhkruhaigust st esimest diabeeti, väga kahju, sest selle haigusega kaasneb tervislikke tüsistusi rohkem ja elu on probleemsem.Arste süüdistada on väga vale.Et kui oled ajakirjandusele ja meediale lähemal, siis kasutad selliseid ebaausaid võtteid.Ju sinu probleemid juba nooremalt, kui sa ei allunud oma haiguse puhul kõigile nõuetele. Ja Soome riigis saab ka välismaalane head esmast abi, aga müüb ju tekst ja ajakirjanik tahab ka palkka saada.
elise20. november 2013, 18:03
ehk ei materdaks Kadrit ega arste. Kadri tahab terveks saada, kuigi väga omal moel (ei teadnud, et jätab veresooni abistavad südamerohud võtmata). Tubli võitlejahing ja armastava südamega, selliste kohta öeldaksegi, et süda asub õiges kohas. Olen küll vana, kuid ometi käin tema blogis ja olen selle fännide liige., olen alati saanud väga viisaka vastuse, kui idagi kirjutan. Palju toredaid arvamusi on sellel lehel ja ega vast polegi kerge pidada nii suurele auditooriumile blogi, mis lausa kutsub sinna külla minema. Kõik on maitsekas ja huvitav, kuigi omal elus see läbitud-kogetud, lihtsalt äratundmisrõõm, et tegusõnad on ikka veel samades tähendustes, mis minu nooruses ja samad "võitlemised" .Üldsegi tahan öelda, et enamus tuliseid probleeme "kaob" lihtsalt sellepärast et ealiselt muutuvad sündmused ja kogemused.
Kadrile jaksu ja jõudu ja veelgi rohkem neid, kes tõsiselt talle head soovivad.
kah üks20. november 2013, 17:02
julge tüdruk,pean ütlema! mina küll ei julge arsti määratud südamerohtusid võtmata jätta,olgu muude rohtudega, kuidas on.olen püüdnud ka alternatiivravisid kasutada, kuid infarkti puhul neist ikka ei piisa.kallis laps, võta aru pähe ja tee, mida arstid soovitavad.võ
id elada veel kaua-kaua.ära tee endale kurja, eks!omad kogemused näitavad, et kõiki arste ei saagi usaldada, otsi lihtsalt endale üks hea inimene-arst.neid ikka leidub, kuigi esimene ettejuhtuv ei pruugi muidugi olla rohkem, kui rahateenija.on neid mullegi ette juhtunud.aga keegi sarjas siin doktor Raine Pillit-see on küll õel jutt!olen ise tema patsient ja minu arusaamistmööda on ta arst suure algustähega!palju sõltub ju ka patsiendist,kas pole nii?edu sulle, Kadri!
Pets20. november 2013, 16:59
elasin üle kopsuemboolia 2004 saoomes ja insuldi 2013 saksas. mõlemal korral oli arstiabi adekvaatne ja paranemine/taastumine üllatavalt kiire . kiirabi tegutses väga õigesti ja esimene diagnoos oli perfekto. kohlike kolleegide tegutsemine muidugi kah.
murueit20. november 2013, 16:50
infarkt / 11:24, 20. nov 2013
"Soome arstid ei tundnud aga INSULTI ära"
*
Ka eesti arstid ei tarvitse tunda,vähemalt minu sugulase puhul kiirabiarstid seda ei suutnud...Asi oli ilmselge minusugusele võhikulegi.
Helgi20. november 2013, 16:38
Mõistan väga Kadrit.Olen ka probleemi ees,kus ravimid toimivad vastupidiselt.Kui kõik vererõhuravimid tõstavad rõhku selle asemel ,et langetada,kuidas siis üldse edasi elada.Kahtlustan seda ka insuldi põhjusena.Vahe on ainult selles,et minul on enamus elust elatud,aga Kadri veel noor. Otsin smuti alternatiivvõimalusi. Väga keeruline.Iga hetk võib olla viimane.
ants20. november 2013, 16:26
olin 2007 . aastal Rakveres haiglas ja raviarst Anne Kullerkupp kutsus mulle psühiaatri , põhjusel , et ma liiga palju oma tervisest rääkisin . ka psühiaater kirjutas paberile , et patsient meenutab mitu aastat vanu haigusi . ühe inimese haiguslugu ju koosneb üksikute haiguste kogumikust . tänaseks olen aru saanud , et arstidele ei meeldi haiged ja olen otsustanud edasi elada ilma arstideta ja arstirohtudeta , nii on lihtsalt ohutum .
vilets20. november 2013, 15:58
näeb välja oma vanuse kohta.väga vaevatud näoga.
silmaümbrused tugevalt paistes.
aga elu ongi imelik-igaühele on just nii palju aega antud,kui on.mõtestatult elada ongi parim,mida me teha saame.
järjekordne rumal inimene20. november 2013, 15:47
siin meditsiiniteemat lahkamas.,aga ka piisavalt osav,et ajakirjanikke ümber sõrme keerata .Miks pidi inimene Soomes põrandal väänlema, on kummaline .Halvatud haige ei suuda kuidagimoodi väänelda .Ehk oli hoopis hüsteeriahoog ja halvatuski psühhogeenne? Arstiabist keeldus ja palgaks südameinfarkt. See vist alternatiivmeditsiini teene . Kolmas pauk ilmselt jääb viimaseks ja siis aitab juba Liiva Annus. Inimesel on õigus ravimeetodit valida,kuid pole õigus oma haigustes arste süüdistada .Mõnel on lihtsalt nii s---T ehitusmaterjal.
soomest20. november 2013, 15:42
Soome arstid tapavad su kiiresti oma võhiklikkusega.
Paraku neid juhuseid siin piisavalt.
Samas teevad ka teised arstid asja vaid hullemaks.
20. november 2013, 15:39
minu teada põeb kadri ka suhkruhaigust ja ilma nende rohtudeta oleks ta ammu surnud.nii,et rääkida võib ikka
tipsi20. november 2013, 15:38
nuu,,kahju Kadrist,,kui mul diagnoositi lakstoositalumatus siis võttis küll üks hea lastearst mind tõsiselt ette,pidin ikka 2-3 tundi haiglas tilgutite all olema...
taat20. november 2013, 15:37
Nüüd juba 4 infarkti üleelatud. Enne esimest käisin Jõgeval südame arst Isotammi juures 2x kurtmas, kiideti taevani mu tervet, tugevat südant. Infarkti polnud vaja kaua oodata. Komisjon määras invaliitsuse ja kästi südame arsti juures arvele võtta. Sattusin uuesti sama Isotammi juurde. Küsimusele, et millal hakkasite probleeme tundma, näitasin näpuga haiglakaardile, et isiklikult Teie juures olen 2x käinud. Peale seda see haigla kaart kadus jäljetult. Sellised ongi normaalsed suhted arstidel patsientiga.
taat20. november 2013, 15:22
Nüüd mul juba 4 infarkti üle elatud. Enne esimest käisin 2x Jõgeval südame arstile Isotamm kurtmas südame valusi, vastu kiideti mu tugevat-tervet südant. Hiljem, kui komisjoon määras invaliitsuse ja käsiti südame arsti juures arvele end võtta, tegingi seda jälle sama Isotammi juures. Küsimusele: - Millal süda end tundma hakkas andma? -näitasin näpuga haiglakaardile ja ütlesin, et isiklikult Teie juures olen 2x käinud kurtmas. Peale seda see haiglakaart kadus jäljetult. See on arsti suhtumine patsienti.
Meedik20. november 2013, 15:10
Töötades neuroloogia vallas võin öelda,et kallis Kadri,Sa mängid tulega.Võid ju endale sisendada,et mina tean ise-mina tunnen ise -paraku aga-ei tea ega tunne. Infarkti ega insulti ei ole võimalik ravida alternatiivselt.Võib küll hoida vererõhu korras ja kolesteroolid madalad,100% garantiid see ei anna. Soovitan väga end siiski arstide hoole alla usaldada.Sest 2 ei pruugi kahjuks jääda kolmandata.
jhk20. november 2013, 14:55
...SAMAS on natuke kurb,et too naine kõiki arste ühe puuga materdab. Minule jäi mulje ,et inimene on sisemiselt vihane,et temaga need asjad juhtuvad ja siis suhtub ümberolevatesse pessimismiga. Arstiteaduse areng on teinud ikka väga palju imesid ja inimene peak solema teadlik sellest, mida ta sisse sööb ja kui palju liigutab. Kõik algab iseendast, probleem ei teki tühja koha pealt. Ning selline tervisehädadest kurtime avalikkuse ees jätab mulje,et inimene üritab "hallist massist eristuda" ning jaurab sel teemal, et näida nagu mingi "ultimate survivor" Peab uskuma ka teiste inimeste headusesse, siis märkavad ka totaalselt võõrad inimesed,et oled hea inimene ja soovivad sulle kasvõi mõtetes head. Ma kujutan,ette et arstide juures käis ta ikka nägu mossis ja juba eelarvamustega.Ega sisi ei tahagi keegi aidata. Aga loodan,et naine paraneb ja lõpuks õpib kogu selelst loost. Võibolla on tegu karmaga..kes teab.
2000-3000 euri palk20. november 2013, 14:51
arstidel ju palgad olematud, elavad näljapiiril, selle näljapajuki eest ei saagi rohkem tahta. Streikisid- said palka juurde, vahepeal on elu edasi läinud, millal jälle streike näha saab?
hhg20. november 2013, 14:42
Ausaltöeldes jätab enamus inimesi kellegi võõra tervisekäitumine ja hädad külmaks. Ainult lähedased hoolivad ja nii ongi õige. Ei saa ette heita võõrastele nende hoolimatust, sest ei saagi kõigi eest hulluks rabeleda. Väga tore,et oled oma elu enda kätesse võtnud-nii ongi õige. Arstid on ka inimesed ja nad teevad ka vigu, on vahel hoolimatud jne. Inimesed lihtsalt on sellised hädapätakad,et iga väikse asja ärast juba vajavad 10 arsti tähelepanu. Loos on iva sees- oma keha eest saad hoolitseda vaid sina ise. Ja otsustada ka, kuidas end ravid. Selline julgus on juba pool võitu,sest oled kõigele vaatamata elus!
eks ole20. november 2013, 14:03
26 aastat elas OMA SUURE TARKUSE järgi ja peale seda arstid nentisid, et suurem osa arteritest on ummistunud ja nüüd tuleb Kadri veel teisi õpetama... kui on olnud südameinfarkt, siis osa südamelihasest on kärbunud ja kuidagi ei saa inimene enam elada täiesti tervena, ravimid toetavad südametegevust ja kogu organismi tööd, muidu peab süda ülearu palju pingutama... mul on olnud infarkt ja südameoperatsioon, mul on südamestimulaator, võtan kuute rohtu ja minu väljanägemine (ei turseid ega paistes nägu ja kehakaal on ka enam vähem normis) on selline, et keegi ei saa arugi, et olen väga haige inimene ja käin NELI KORDA aastas Mustamäel kardioloogi juures kontrollis... ka mina pidin ilma tablettideta elama, sest perearst pipsutas ja ütles mulle halvasti, aga üle 3 kuu ma vastu ei pidanud ja perearst lihtsalr pidi omaks võtma kardioloogi poolt välja töötatud ravimiskeemi... igasuguste ravimteede ja toitude muudatustega (ravimise eesmärgil) küll hakkama ei saa, pikapeale kurnab organismi täiega ära... Kadri oleks võinud arstiks õppida, siis oleks oma organeid tundma õppinud
20. november 2013, 14:01
iga päev ongi nagu viimane päev ,sest Jeesus tuleb kohe tagasi ja hakkab kohut mõistma ,et kes on mida elus teinud on ja kas lähevad taevasse või põrgu.
Inimene peab Jeesuse oma päästjaks vastu võtma!
ja talentide kohta nii,et iga ligime ongi talent(raha mis peremees sulastelt hakkab välja nõudma).
QNRG20. november 2013, 13:22
Viimased paar aastat minu elust on viinud täpselt samale järeldusele - kui loota ainult tavameditsiinile (eriti veel haigekassa ravijärjekorras), siis on aeglane ja piinarikas surm garanteeritud.
Kõikidele südame, vere ja veresoonkonna probleemidega inimestele (ja neile, kellel probleeme pole ja kes soovivad neid ka tulevikus vältida) natuke kohustuslikku vaatamist - pikk intervjuu ühe tippkardioloogiga, kes räägib oma karjääri jooksul tehtud avastustest, mis aitavad organismi tervena hoida: http://www.youtube.com/watch?v=11PC8AFrh5w
arst20. november 2013, 13:17
Milleks see asjatu risk? Geenimutatsiooni ikka dieediga ei ravi. Samas on olemas kaasaegsed ravimid, ka Eestis saadaval.
astra20. november 2013, 13:17
TUBLI JA ARMAS KADRI. OLED VAPPER. LUGESIN SU RAAMATUT. SA OLED SUURE SÜDAMEGA TÜDRUK.
mina20. november 2013, 13:04
liigitaksin selle artikli aga raamatu promomise alla - jõulupühadeks- kinkeraamat!
mina austan ja hindan arste , mina usaldan neid ja kummardan nende töö ja ennastsalgavuse ees. pidage aga meeles, Arst pole Jumal, isegi Jumal ei aita sind nii nagu Sina just sooviksid. . minu lemmik draamasari tv s on Holby haigla, ehkki meditsiinist ei jaga ma küll suurt midagi. Eesti arstid poleks igal pool nii oodatud, kui nad oleksid halvad. Aga peakangelasele- tugevat tervist!
minni20. november 2013, 13:01
Mul on väga kahju, kui nii noor inimene loobub arsti abist.Tean ka paari naist, kes uskusid imearste, kahjuks seal hulgas ka Kaika Lainet, kes vähja haigel ei soovitanud nugade alla minna, et sa paraned ise.Kahjuks selle teadmiseni, et peab ikka arste kuulama, oli juba hilja.Minul pole küll midagi arstidele ette heita. Tänu neile ma elan.Olen tänulik neile ,et nad tegid kõik, et mu laps elaks edasi.Ise tarbin igapäevaselt rohte ja olen teadlik sellest, et kui lõpetaks ravi, siis poleks mind enam kaua.Nii et ärge alahinnake arste.Lihtsalt mõni inimena tahab omale üleliia palju tähelepanu. Kahju sellest.
?20. november 2013, 12:54
Väljavõte artiklist:
- Tõsi, perearst kahtlustas kohe, et midagi on veel korrast ära.
«Kuna mul oli pingeline eluperiood, ei pööranud ma tema kahtlustele tähelepanu. Aga eks elu õpetab,» ohkab Kadri ja lisab: «Ma olen alati öelnud, et arsti jaoks te olete üks tuhandest patsiendist, iseenda jaoks olete ainus – mitte iialgi ei tasu usalda oma elu täielikult kellegi teise hoolde!» -
Arst kahtlustab, aga endal on liiga kiire, et tähelepanu pöörata. Ja ikka on arst süüdi ja ebausaldusväärne? No mida?
jah20. november 2013, 12:50
seni on ju hea paugutada, et mulle pole arste vaja, kuni käed-jalad veel liiguvad. mis saab siis, kui neiu on ravi eirates massiivse insuldi saanud ja invaliidistub? mismoodi kavatseb ta siis olla tema ise??? kas nõiad hakkavad teda voodihaigena pöörama, toitma, elus hoidma???? no ma ei usu. aga ok, õnneks on meil vaba maa ja igaüks võib ise otsustada oma saatuse üle. kahju tüdrukust, et ta on oma asjadega täiesti umbes. vanemad? kus teie olete? katsuge hilispuberteetikule mõistus pähe panna ja insult ennetavavat raviskeemi siiski jälgida
Ristiema20. november 2013, 12:47
Keeldub ravimitest, ei kuula perearsti, loodab kummalise dieediga ennast ravida - kahjuks on sellel kõigel varsti letaalne lõpp.
Omaksed võiksid püüda noorele naisele selgeks teha, et tema lapsikud mõttekesed on ka üks osa haigusest, nimelt insuldi tagajärg. Ta peab kasutama ravimeid, kui elada tahab.
on küll vahet20. november 2013, 12:47
"ei ole ju vahet - infarkt on infarkt. kas ajus vôi südames. veresoonte ummistumine. vôta endale konsultant. piinlik!
------
Meditsiini.- ja füsioloogia seisukohast need on 2 erijuhtumid ja pealkiri on eksitav. Silja, kas sul koolis terminoloogia ühtlustamisest tekstis ei räägitud?
ohh20. november 2013, 12:43
Selle noore naise kirjutistes ja kurtmistes on midagai VÄGA võltsi. Ahmib teiste kirjatükke ja paneb need oam mõtetesse -Tunneb naudingut, saab enda naiivsust tutvustada haiguste läbi.. Mis ta seal Soomes oli, maasikaid korjas, elas mõne tüübi juures või mida. Aga lahmida nii, et arstid ei Soomes ega Eestis ei tunne tema haigusi.
Skisofreenia on ka ohtlik haigus.
to (-2)20. november 2013, 12:41
aa- le / 11:52, 20. nov 2013
See on lihtsalt spekuleerimine- sa kunagi ei saa teda, mis oleks juhtunud kui ....
+3 -2 •
Kas te olete selgeltnägijad, ja täpselt teate?????
-1-le20. november 2013, 12:40
" et suurem osa minu arteritest on ummistunud,» räägib Kadri. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
+1 -1
Insulti ja infarkti põhjustab tromb või embola, tekib lokaalne kudede nekroos, Kui SUUREM OSA arteritest on kinni - on kindel surm. Inimene peaks tedama, mida räägib.
..20. november 2013, 12:39
Südamel on infarkt. Ajus on insult. Piinlik teadmatus.
..20. november 2013, 12:37
Ent ometigi on väga pädevaid arst ikka palju palju.
oh,20. november 2013, 12:29
eks kõik arstid ole kokku puutunud selliste haigetega.
Kurb on ainult see ,et järgmine kord kui sellest haigest kuuleme -siis surmakuulutuste rubriigis
Kindlasti 90 protsenti
On väheseid erandeid muidugi
Pettuda ei tohi arstides ,vaid pigem oma tervises
Miks ta üldse viskab niisugusi vimkasi nii noores eas
olen20. november 2013, 12:27
ennegi kuulnud ,et soome arstid on võõramaalaste suhtes väga ükskõiksed.Kuid see ei anna veel põhjust kõiki arste süüdistada.Nii noorel inimesel veresooned ummistunud.Eks ikka ise oleks tulnud minna arsti juurde ja kurta mis tunned,ega arst ei tule koju.Saa terveks ja ma arvan et eesti arstid ei ole ükskõiksed,kui nende poole pöördud räägid mida tunned ja nad otsivad su haiguse üles ja teevad kõik proovid mis vaja.Jõudu sulle paranemiseks.Meie arstid teevad väga tänuväärset tööd,usalda neid.
õpetlik?20. november 2013, 12:10
Õpetlik jutt arstidest? - väga osavalt kokku sepitsetud artikkel... Tegelikkuses jutustab oma haigustest inimene, kes on seni eiranud ja ilmselgelt eirab ka edaspidi igasusgust arstiabi ( ei tarvita ravimeid , pole järginud arstide soovitusi jne. ) Lugege artikkel korralikult läbi ja siis tulge meedikuid sõimama. Aga noorele naisele jaksu iseendesega edasisel eksperimenteerimisel - täiskasvanud inimene on enese üle otsustamisel vaba! Loodan , et sama inimese sulest ei ilmu aastaid hiljem artikkel, kuidas ta on raskes seisus ning arstid pole teda enam võimelised aitama...
aa- le20. november 2013, 11:52
See on lihtsalt spekuleerimine- sa kunagi ei saa teda, mis oleks juhtunud kui ....
aa20. november 2013, 11:49
Mu pinginaaber eelistas ka arstidele alternatiivravi. Kahjuks on ta nüüd juba mitu aastat surnud. Iga päev ühe tableti neelamine oleks teda veel aastakümneid töövõimelisena hoidnud.
Ehk siiski tuleks arste usaldada, ega siis kõik arstid ka suisa Toru-Jürid pole.
20. november 2013, 11:48
infarkt ‹-i 21› s. med vere juurdevoolu lakkamisest tingitud elundi v. selle osa kärbus; (üldkeeles hrl.:) südameinfarkt. Südamelihase ehk müokardi infarkt. Haigestus, suri infarkti. Tal oli infarkt. Sain infarkti.
insult ‹-suldi 21› s. med (pea)ajurabandus.
Liider20. november 2013, 11:34
no egas eestis saa kuskilt abi,isegi rehabilitatsiooni komsjonides mõnitakse alandatakse ,traumeeritakseja negativiseeritakse haigeid.haiged on kõik sitahädad ja komisjonliikmed on kõik geniused.Ainult et kogu Pärnu komisjoni töötulemused on aastate jooksul olnud negatiivne .Selleks need komisjonid ilmselt vist loodigi.Ainult et tegu on harimatta haritlastega kellede töötulemus on jätkuvalt negatiivne.
Mul on seljal juba neli diagnoosi ja iga dignoos läheb mustamäel järjest hullemaks ja iga arst paneb oma diagnoosi aga arstid ei saa aru et diagnoos ei ravi eriti kui see on vale.Aga kasu pole.Mul on olnud kolm insulti esimese sain tänu arstile inso gerry kes tekitas insuldi ,lõhkus ära mu ja südame klapi rikke Viljandis,kui olin vaid 20 nene.teise insuldi sain tänu arstile kallasalu ülo ja kolmanda 2006a arstilt Tulmin Laine Marielt,ma peaksin lausa arste kividega loopima aga mul on ka andekaid arste kes on ülihead ja targad peale selle.
-1520. november 2013, 11:28
Mann / 08:00, 20. nov 2013
Terminoloogiline segapudru. Ajakirjanikule on kõik terminid sünonüümid- aju- ja südameinfarkt, halvatus, nõrkus jne. Taeva päralt, võtke endale konsultant!!! Veidi piinlik!
+13 -15
Järeldus: 15 inimest on sama lollid kui artikli kirjutaja
20. november 2013, 11:27
" et suurem osa minu arteritest on ummistunud,» räägib Kadri. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
infarkt20. november 2013, 11:24
"Soome arstid ei tundnud aga INSULTI ära"
Liider20. november 2013, 11:23
egas arstid pole ainukesed kellelt abi ei saa ,eestis ei saa üldse abi kellegilt üksuselt .Võta või rehaplaani komisjonid.Need loodud selle jaoks et haigeid mõnitadada alandada ja traumeerida .Laadida negatiivselt .Kogu siiani tehtud töö rehakomisjonides on negatiivse suunaga ja negatiivse energia laadimisega haigetele .Selleks mõeldigi välja vist eestis rehabilitatsiooni komisjonid.Pärnus mõnitavad haigeid psühhhiaatrid marika mitt ja raine pilli ja pedakoog Elar pertelson .Need on harimatud haritlased neil pole häbi olla negatiivsed inimesed.
Mustamäe arstid on nii targad et kohe jube 2 aasta jooksul on seljale pandud juba neli erinevat diagnoosi ,nelja erineva arsti juures ja abi ei mingisugust .Diagnoosid lähevad aina hullemaks kõigepealt radikuliit,siis poluartriit,siis kitsa kanali sündroom ja lõpuks artroos.Neuroloog kiitis et sporti ei tohi teha valudega tuleb harjuda ja taastusravi võib asja hullemaks teha.Nii et elamine on üldse kahjulik 45 aastasel inimsel süüa on mürk ja surege hoopis tükkis ära...
VägaTubliNaine20. november 2013, 11:21
Oleks selliseid toredaid inimesi vaid rohkem Eestis :)
20. november 2013, 11:11
Aga kui see kiri aitab palka saada ja siis selle eest perele süüa osta?Või istume kõik koos ümber tühja laua.Kõik siin elus ei ole nii must-valge.
tavaelu20. november 2013, 10:53
Et siis taas ja taas üks ja sama raamat...SELLISEID ON JUBA TUHANDEID,MIS NEIST KIRJUTADA. jA KÕIGI NENDE ALUS ON VA PIIBEL ISE,AINULT LIHTSUSTATULT.
Aga insulditeema on huvitav,meie peres see tavaline äraminemisehaigus...
Viks20. november 2013, 10:42
Kui arstid on vande andnud, siis nad KAHJUKS või Õnneks ei saa soovitada alternatiivmeditsiini. Ülikooli lõpetanud, volikogus istunud, aga nii elementaarset asja ei tea- kah haritud inimene. Ja keegi kusagil kirjutas, et loeb läbi teised eneseabi raamatud ja paneb need oma sõnadesse, kõik oskavad nii. Lugege ka mõni Viilmaa raamat läbi, saate samasugused lehed üles lüüa :)
Demagoogia20. november 2013, 10:39
Kui elada iga päeva nagu viimast, siis tööle ei läheks, lapsed jätaks ka koolist koju, jne.
Elada tuleb vaadates helge pilguga tulevikku. Teha iga päev midagi selleks, et sinu unistused täituksid. Pidev viimse päeva meenutamine on masendav ja masendus on hea alguskolle igasugustele haigustele.
aga ikkagi20. november 2013, 10:35
räägib väga õieti, nii ju ongi, läete hommikul tänavale ja saate surma, ongi ju nagu viimane päev, kui kukud jalaluu pooleks, ongi kohe elu teine, mis siin imelikku küll on. Nii räägib kuidas on, arstide kohta on väga leebelt veel öeldud, kas kasvajaga patsientide järjekorras oodata laskmine on ikka tasemel arstiravi, pole ju, valesti pole midagi öeldud!!!
Elama peabki just nii, päev korraga, mitte ahnitsema end lolliks mingite häärberite näol, hindama end ja oma tervist rohkem, sapipritsimine tuleks ka eemale lükata, siis jääks ka haigusi vähemaks!!!
Don.20. november 2013, 10:25
Metsas raietöölisena töötades, pole võimalik elada nii nagu iga päev oleks viimane. Arstijutuga loomulikult olen päri, ülejäänus..
oeh20. november 2013, 10:16
Minu tuttav naine kukkus Helsingis kell 11 paiku päeva omal jalaluu pooleks. Kiirabi tuli kähku. Aga mis edasi juhtus on košmaar. Ta vedeles kella 7-ni õhtul Pejaksen sairaala(haigla) ootejärjekorras ja selle aja jooksul ei tülitanud teda mitte ükski arst. Tema enda palvetele ja küsimustele vastati aga a la -ega te siin ju ainukene ole. Nii, et sealsed arstid tulekski välja vahetada. Olen siin 10 aastat tööl ja pole nemad minu vastu huvi tundnud ka. Ainult, et igasuguseid küsimustikke saadetakse koju(Diacori poolt) -täidad kodus ära ja arstidel linnuke kirjas patsienti nägemata. Ja arsti juurde pääsemine on sama mis pääs türgi sultani juurde- kohmakas, aeganõudev ja väga pikk protseduur(kuigi midagi tarka ei räägi vaid põhilise aja toksib andmeid arvutisse. Olen südame op-i läbinud eestis ja pean tänusõnu ütlema arstide kohta - kuid ainuke viga mis eestis on -see, et peale oppi oled sa üksinda ja oma hädadega. Ei taha sind keegi enam uurida ja puurida. Viimase kahe aasta jooksul ei ole kardiogrammigi (ehho) tehtud. Ise ütlen, et seda ja seda võiks teha. Viimane kord unustati proovidest kolesterool võtta -ilmselt kallis ja paraku ka arstid vahetuvad ja residentidel omad asjad ajada. Aga muidu arstidega olen rahul - tervishoiusüsteemiga mitte. Näiteks nahaarsti juurde 3 kuud järjekord ja see nõme helistamine, et sinna saada aga tasuline vastuvõtt sama arsti juurde - kasvõi homme. Minu arust seda juhib allmaailm aga mitte intelligentne ja inimsõbralik kogukond. Millal need rebasenägudega lipsuga rahanoolijad ja petised sealt eemaldatakse -ma arvan, et aja küsimus, sest nii enam edasi minna ei saa lihtsalt!
n45 to: Njahh20. november 2013, 10:11
oi kui hästi formuleeritud. kui mingi aeg tagasi märkasin, et selle tüdruku lehte laigiti facebookis, lugesin ka mõned ta sissekanded läbi. aga palju ei suutnud, hakkas vastu. minu jaoks on ta mõtted naiivsed ja punnitatud. kusjuures naljakas, et keskealised naised ka laigivad fb-s teda. kas nad siis avastavad alles maailma nagu teismelised? :D nagu Kadri mõtlesin ma ümbritsevast maailmast 16-17 aastaselt, tema 26 nagu ma siit loen. ma tõesti arvasin, et ta on max 20 aastane. nojah, ta muidugi pole ju paha tüdruk, ta lihtsalt tahab meeldida ja muljet avaldada ;)
Naine20. november 2013, 10:00
Aga kus on tänutunne arstide vastu. Kasvõi selle perearsti vastu, keda ise oma lollusest ei kuulanud. Olen elus arstidega väga palju kokku puutunud ja neile väga tänulik. Elame ja näeme, kuhu alternatiivmeditsiin viib. Mitte kunagi ei maksa hõisata enne õhtut.
Jõudu, Kadri!20. november 2013, 09:58
Ärge hakake jälle oma kurjust ja sappi pritsima! Noor inimene püüab tulla väga raskest olukorrast välja ja pole õigustust neile, kes parastavad! Soomes, muide, ongi selline absurdne arstindus. Vana ja väga haige inimene kukkus, abikaasa kutsus kiirabi, see tuli kahe (2!!!) tunni pärast. Vanainimene istus ooteruumis seitse(7!!!) tundi. Arst ei vaadanudki haava, ütles vaid õele-õmble kinni. Hommikupool ööd saadeti vanapaar koju. Loomulikult kutsusid nad ise endale takso. Jalg läks mädanema ja vajas ravi lõpetamist Eestis. Kokkuvõttes, paranes jalg aastaga. Aga see ei tähenda, et peaks halvustama neid, kes siin tööta jäänud ja Soomest alatusvahendit/tööd otsivad. See on vaid kurb tõsiasi, millega riik peaks tegelema.
lugeja20. november 2013, 09:56
Olen ise abi saanud nii arstidelt kui ravitsejatelt. Ja kõige tähtsam peaks olema ikkagi inimelu. väärtustamine.Arst ei tohiks solvuda, kui patsient on kasutanud alternatiivravi. Eesmärk on ju tähtis! Arstil oleks ka parem, kui teab patsiendist ohkem. Arsti juurde minek on niigi raskevõitu ja kui seal kogeda halvustavat suhtumist, võib jääda veelgi haigemaks. Eestlased on olnud metsarahvas ja miks mitte pöörata oma pilgud rohkem loodusravi poole. Leian, et mõlemate raviviiside aktsepteerimine oleks kõigile osapooltele parim, pole ju nii tähtis, KES AITAS, tähtis on, et INIMEST AIDATI. See peaks olema kõikide raviga tegelejate isikute põhieesmärk.
irw20. november 2013, 09:44
kus tulid targad välja nüüd. Eriti viimased kolm kommentaari :D Peaksite kusagil ülikoolis õppejõud olema . Tarkust nii palju :D
njahhile...20. november 2013, 09:37
olen sinuöelduga täiesti nõus...see on nooruserumalusest punnitamine,aga siiski teevad seda ka inimesed hilisemas vanuses,riskides ülepingutamisega...
nele20. november 2013, 09:34
100% kommenteeria Njahhiga nõus!!
üllatunud20. november 2013, 08:59
mind jahmatas kõige enam Soome arstide suhtumine- ju ei olnud tüdrukul tol hetkel seda kõige kallimat ravikindlustust- ka lombi taga pole kõik kuld,mis hiilgab
keegi20. november 2013, 08:53
Ühest küljest arstid peaksid oma eriala tundma kõvasti paremini kui ükskõik kes meist, muu erialaga inimestest. Teisest küljest aga mõnikord tekitavad arstid kahtlusi. Näiteks mind saatis nina-kõrva-kurgu arst kompuutertomograafile ja saadus pildi põhjal tegi järelduse, et mul olevat haistmiselundid atrofeerunud. Sai veel vihaseks ka kui ma väitsin, et ma ju ikkagi tunnen lõhna. Ja mina veel arvasin, et arst, tunneb asja. Igatahes nüüd ma suhtun arstidesse hulga ettevaatlikumalt. Mina ei tea arstindusest mitte midagi aga seda ma küll arvan teadvat, kas mul on haistmishallutsinatsioonid või ma tõesti tunnen lõhna. Sõprade abiga sai katseid korraldatud ja selgus, et lõhna ma siiski tunnen, ei olnud lõhnaluulud. Vaat sellise arsiga sain kokku.
ene20. november 2013, 08:52
Kadri! Ma siiralt loodan,et saad terveks,soovin sulle palju jõudu jatublidust.
Nii ja naa.20. november 2013, 08:47
Väga asjalik jutt nii noorelt inimeselapselt. Elad ju vaid iseendale. Teiste tõekuulutused on tõesti müra inforuumis. Kurnav müra lausa. Aga üht võin arvata: Tüdruk on praegugi ehk liiga attiivne, kahte infarkti arvestades. Kui kirjutab neid blogisid rahuldusest, pole veel viga. Kui aga koormab ennast kasvõi veidi, on see liiast. Ühest vaatenurgast: Elage igaüks vaid oma elu. Ärge teadke teiste eludest rokem kui enda omast. Teisest nurgast. Jagage lahkelt omi kogemusi, mitte kellegi väljamõeldud ärireklaami. Jaksu Kadrile!
to mann20. november 2013, 08:21
ei ole ju vahet - infarkt on infarkt. kas ajus vôi südames. veresoonte ummistumine. vôta endale konsultant. piinlik!
Mann20. november 2013, 08:00
Terminoloogiline segapudru. Ajakirjanikule on kõik terminid sünonüümid- aju- ja südameinfarkt, halvatus, nõrkus jne. Taeva päralt, võtke endale konsultant!!! Veidi piinlik!
zz20. november 2013, 07:58
..mine kirikusse.. siis on võimalik elupäevi pikendada..
Siis20. november 2013, 07:49
Juhul kui tegemist noorema poolse inimesega , ei taha arstid uskuda , et midagi sellist . Ikka liialdad ja midagi taolist. Isegi siis kui sured , on surija valetanud halvast enesetundest. Mida siis arstid ongi öppinud tekib kysimus ?
aga26. veebruar 2016, 22:09
tema puhul olid ju arstid tegevad. Tal oli ju nii palju hädasid, et temaga tegelesid väga paljud.