PARIMAD: Piip ja Tuut said oma teatris nii parima meesnäitleja, parima naisnäitleja, parima lavastajatandemi kui ka parimate kõrvalosade preemiad. Ka žüriis olid nemad ise. Foto: Arno Saar
Inimesed
20. november 2013, 07:00

Klounid Piip ja Tuut jagasid iseendale teatritöö eest auhindu (3)

«Tuut on väga hea improviseerija, ta saab partnerile silma vaadates alati juba aru, mida järgmisena tegema peab,» räägib klouniproua Tuut. Eile jagati Piip ja Tuut Mängu- ja Teatrimajas auhindu. Viies kategoorias.

Teatrimaja 3. sünnipäeva puhul said auhindu tehnilised ja loomingulised töötajatele. Komisjon oli kaheliikmeline – klounid Piip ja Tuut. Napis üksmeeles valiti parimaks meeskonnaks teatrikohviku kööginaiskond ja teenindajad, mängumaja perenaine, teatrijuht, toetajad ja koostööpartnerid, kes on üles näidanud ennastsalgavat üksmeelt ja koostegutsemise tahet.

Kuna näitlejaid ongi majas vaid kaks, olid loominguliste kategooriate võitjaid lihtne valida – parimaks meesnäitlejaks sai Tuut, parimaks naisnäitlejaks Piip ning parima lavastajatandemi ja kõrvalosaliste preemiad läksid paarile Piip ja Tuut.

Lavastajatena on Piip ja Tuut komisjoniliikme Piipi sõnul suurepärane paar. «Kui me vaidleme, siis vaidleme kõik selgeks,» ütleb ta ja lisab, et kui vaadata nende etendusi, siis esimene pole eriti vaatamist väärt, aga viies juba väga hea.

Ka siinkohal tuleb mängu improviseerimisoskus – stsenaariumi ette ei kirjutata ning kõik sünnib kohapeal. Natuke tuleb muidugi ette kujutada, kuidas publik mõne asja peale reageerida võiks, kuid enamasti läheb see kõik täppi.

Tegelikult peeti eile etenduse, sõnavõttude ja tordisöömisega lausa kaht sünnipäeva. «Meie teatrimaja on kolm aastat vana, aga Piip ja Tuut ise on juba 15aastased,» ütleb Piip, uhkusenoot hääles.