KES SIIS VEEL, KUI MITTE DVINJANINOV: Pole vist Eestimaal teist sellist tuntud nägu, kes ilmselge mõnuga julgeks oma tibukollase kabrioletiga mööda linna paarutada ja rõõmsalt publikule lehvitada. Foto: ALDO LUUD
Inimesed
20. november 2013, 07:00

Dvinjaninov ja Tafenau: meie elud on kulgenud kuidagi väga sarnaselt (1)

«Meil oli Tafenauga esialgne plaan numbrid kokku liita ja ühiselt 100 aasta juubelit tähistada,» naeris näitleja ja lavastaja Andres Dvinjaninov sünnipäeva eelõhtul. Peale selle, et Eesti tuntuimal džäss-saksofonistil Raivo Tafenaul ja Dvinjaninovil on täna 50. sünnipäev, on meestel üpris sarnased isegi mobiiltelefoni numbrid.

«Tafenau puhul on tegemist väga tubli inimesega. Kuulasin eile (esmaspäeval – toim.) Vikerraadiost tema saadet. Nautisin seda täie rinnaga. Me oleme teineteise olemasolust täiesti teadlikud!» rääkis Andres Dvinjaninov.

Algne plaan numbrid kokku panna ja 100 aasta juubelit tähistada jäi aga soiku tiheda ajagraafiku tõttu: «Raivo võitleb oma kontserdituuril mööda Eestit kahe eest.»

Peale ühise sünnikuupäeva ja sarnaste mobiilinumbrite on Dvinjaninovi ja Tafenau elus muudki olnud üsna ühtemoodi. «Kaheksa aastat tagasi kevadel ostsime mõlemad endale tsikli. Juhuslikult oleme ühel ja sama ajal ka kolinud ehk siis ostnud maakodud. Suhteliselt lähestikku – Raivo ostis Puurmani ja mina siis Laeva lähedale.»

Nüüd nad siis käivad aeg-ajalt läbi ehk, nagu Dvinjaninov ütleb: «Põhimõtteliselt oleme ju naabrid. Täiesti juhuslikult!»

Sünnipäeva kohta ei osanud Andres Dvinjaninov midagi muud öelda, kui et see algab hommikul kodus ja seal õhtul ka lõpeb. Kõik need, kes tahavad õnne soovida ja teda täismeheikka jõudmise puhul patsutada, saavad seda teha. Oma elu seniste kõige vingemate sünnipäevade meenutamisel jääb näitleja uskumatult kidakeelseks. Kohmab vastuseks, et ta on selles mõttes väga tavaline inimene, ei mingit glamuuri. Siiski, elavneb Dvinjaninov korraga: «Parafraseerides Kaunimate Aastate Vennaskonda, siis kõige kaunim ja erakordsem sünnipäev on alles ees!»