Foto: Facebook (Maravilloso Circus)
Inimesed
18. november 2013, 17:00

Täiendatud!

Tsirkusekorraldaja vabandus: kõik läks valesti, sest autojuht lasi piletirahaga jalga (10)

Rakveres laupäeval toimuma pidanud tsirkuseshow lõppes paraja fopaaga: etendus hilines ja viimaks näidati vaid paari etteastet. Korraldaja väidab, et autojuht putkas ühes piletirahaga.

Külastajad kurdavad, et Maravilloso Circuse etendus pidi Kalevi hallis algama kell 16. Võta näpust, teatati, et see algab kolm tundi hiljem. "Rakveres said täiskasvanud tsirkust täis raha ees ilma etenduseta," kurdab üks ema Facebookis tsirkuse lehel. Ta märgib, et piletid müüdi ka kohapeal, siis lasti rahaga lihtsalt jalga. "Lastel oli pettumus suur!"

Õhtulehega vestelnud Kelly ütleb: "Juba see oli imelik, et kuskil spordisaalis. Mis tsirkus see on?" Kulus umbes pool tundi, siis öeldi, et etendus algab kell 19. Üks põhjendus oli esinejate poolt, et artistide buss olla avariise sattunud. Kohapeal käis isegi politsei, et olukorras selgust tuua. 

Produtsent: autojuht lasi piletirahaga jalga

Kui etendus kell 19 startis, oli vaid paar etteastet. Kõik. Üks ema räägib, kuidas tema nelja-aastane tütar kurtis, et etendus oli õudne. Kohapeal väitis üks tööline, et peagi saab piletiraha tagasi, aga võta näpust.

Andrei lubab, et show läheb edasi. "Tegelen sellega. Inimestel avaneb võimalus minna laupäeval antavale Loksa etendusele, sinna korraldatakse Rakverest tasuta edasi-tagasi buss," sõnab ta. Loksa kultuurikeskuse tegevjuht Helle Lootsmann kinnitab aga, et mingit etendust ei tule. "Kogu see asi tundus väga kahtlane," hindab ta, selgitades, et suhtlus toimus vaid kirja teel ja lepinguni ei jõutud. Tsirkusest ei taha Loksa linn enam kuuldagi. Andrei üllatub ja lubab asja uurida.

Külastajaid uus tsirkuseelamus ei peibuta. Näiteks Kelly (tema seltskond ostis neli lapsepiletit) lausub irooniliselt: "Me tõesti ei soovi. Saime tõelist tsirkust täie raha eest!"

Andrei räägib, et see on esimene suurem üritus, mida ta korraldab. Kas rahaliselt olete miinuses? "Praegu on kõik nullis," väidab ta.

Politsei: pöörduge tarbijakaitseametisse

Inimesed on piletiraha tagasisaamiseks pöördunud korrakaitsjate poole. Politsei pressiesindaja Mari Riina Rist ütleb, et tsirkuse omanike ja kannatanute vahel on tekkinud tsiviilõiguslik vahekord ja politsei juhtumis menetlust ei alusta. "Kannatanutel on mõistlik eelkõige otse firmaga alustada läbirääkimisi piletiraha tagasisaamiseks, kui see ei õnnestu, siis tuleks pöörduda tarbijakaitseametisse," sõnab ta. Tarbijakaitseameti avalike suhete juhi Hanna Turetski-Toomiku sõnul tuleks esmalt kirjalikult pöörduda korraldaja poole: "Kui kirjalikust avaldusest kasu pole (kui korraldaja ei vasta 15 päeva jooksul või pole nõus piletit hüvitama), on tarbijal võimalus pöörduda tarbijakaitseameti poole." Eile kella 16 ei olnud ametile ühtegi pöördumist esitatud.

Pikemalt saab lugeda homsest lehest!