Inimesed

Jan Kaus on valmis kandideerima Sirbi peatoimetajaks (12)

LISA KOMMENTAAR

naine18. november 2013, 10:08
GEENIUSED EI HÜÜA TULLES
"Paljud üleharitud inimesed on väga suure egoga ja ei mõista enam nalja, ei ropenda ja ilmselt ka ei onaneeri käsitsi, vaid paberil. "
"Rein Raud, Kaus ja nende bande tundub olevat poliitikute peegelpildiks: oma alal staatuse saavutanud inimesed, kes blokivad tagantpoolt tulevaid nooremaid inimesi ja värskeid ideid ning säilitavad oma status quo’d. Nad ei taha kuulda, et nad on läppunud või vanad kännud. Neile meeldib mõelda, et neil on käsi pulsil. Nende soengud on moekalt sassis ning nad käivad avamas näitusi, patseerivad esilinastustel ja kommenteerivad sarkastiliselt nende all siblivate poolinimeste maiseid tegemisi. Nemad kontrollivad ja nende järgi võetakse ritta.
Nad on elavad surnud. Sirp ja selle hardcore lugejaskond vaatavad kuidagi põlastavalt ülevalt alla, justkui poleks hinge omamine piisav tingimus kultuuriloos kaasa tegemiseks. Ametlikus kultuuris peab olema dokument, veatu grammatika ning staatus, staatus, staatus."
"Kui sellest midagi muud head ei tule, siis vähemalt arutatakse Eestis kultuuri olemuse üle. Sest ega sellel siiani mingit tähtsust või jõudu pole olnud. Millal tegid kultuuriinimesed midagi jõulist? Ollakse mõõdukad ja vanamoodsad, kapseldunud. Lugejateks on enamasti sarnaselt kapslis olevad elitaarlikud ja üleolevad persoonid ja paljud tellivad/ostavad Sirpi vaid mulje pärast, nagu enne mainitud."
"Kes luges ZAUMI visioonidokumenti, kes seda TÕESTI luges, võib seal näha soovi kultuuri häälekandjat kaasajastada ja tuua tänapäeva. Tahaks vahel seal midagi provotseerivat, hämmastavat ja teistsugust lugeda."
"Eesti kultuur ja riik on seiskunud ja muutunud skisofreeniliseks, paranoiliseks ja loosunglikuks. Midagi uut ei toimu, noored ei huvitu millestki ja vanad elavad nostalgias ja fantaasiariigis, mille valitsejateks nad end de facto määranud on."
"Uut numbrit ootan huviga ja karta on, et see müüb sitaks. Jaak Urmeti uljas plaan eirata reaalsust ja sellest osa võtta on romantiline ning numps. Sirp on kasvõi hetkeksi muutunud aktuaalseks mitte ainult paarisaja ülbik-haritlase jaoks vaid tuhandetele. Mõelda vaid, mitte-kõrghariduse omandanud kultuurist huvituv inimene hakkab seal osalema. Hennoste ja teiste neitsilikud kõrvad purskavad iga kord vist verd, kui keegi ütleb “putsi” või “pohhui”. Tulge pilve pealt alla & join the party!"
"Olen ilmselt suur harimatu mats ja kultuurivaenlane, Kenderile pugeja ning Langi käest laekus ka just selle postituse kirjutamise eest arvele kümps. Elagu vaba Eesti!"
unusta ära18. november 2013, 01:18
las Eesti saab üle paari aasta endale ometi sellest perverssest ja alusetust kiunumisest vaba väljade.kausi käpa all jätkuks sama mõttetu halin ja vanade peerude tolmukeerutamine edasi.värske veri tuleb sellele lehele küll ainult kasuks.
pets17. november 2013, 22:47
Puhkenud Sirbi Sõjal on kaks Mõtet
Esteks nerolikult riukalik "Aja tülli ja valitse!"
Las Loovintelligents kraakleb omavahel
Nii saavad neist veel suuremad "asotsiaalid"
Keda ei huvita laiem ühiskonnaelu ega loodus
Teiseks - Loovintelligentsi Varju arhetüübi esiletoomine
Mis võib mõjuda puhastavalt
Mh on avanenud lisaks "Langi vihale Intelligentsi vastu" ka
"Haritlaste viha poolharitlaste vastu"
Nii et sukeldugem Võitlusse
Et ennastki sügavamalt tundma õppida
Ärgem jäägem
Leigeks
gordion17. november 2013, 20:00
Jubedalt loodan, et Jan proovib ennast elatada väljaspool kuradi riiklikku abiraha. No proovi Jan, pool aastatki.
häbi, häbi!17. november 2013, 19:55
18:40, 17. nov 2013
kommu oled?
häbi, häbi!17. november 2013, 19:54
18:40, 17. nov 2013
kommu oled?
nomain17. november 2013, 18:17
vana nohik kandideerib?miks?uut ja värsket verd ikka vaja, et edasi liikuda!
vahelehõikeks17. november 2013, 18:02
Tohoh tillae! Tuleb välja, et tänapäeval piisab organisatsiooni juhtimiseks üksnes kirjutamise oskusest. Vähemalt kultuuri külvajate poolt vaadates....Huvitav-huvitav. Riik andku muudkui kopaga raha, väljavalitud kirjutagu vähestele väljavalitutele ja Õnn jõuabki õuele. Pole ju vahet, mida juhtida - koerte karja või inimesi. Eks ole, isand K. Meister iga asja pääle...
kahtleja17. november 2013, 18:01
Kuna Lang & Co peavad KK-d heaks kirjanikuks ja loodavad, et ta on ka hea ajakirjanik, siis pole siit küll midagi loota. KK olevat endine kõrtsu väljaviskaja - - - selline siis peatoimetaja...
J.17. november 2013, 17:47
Tubli ! Kui saaks, annaksin iga kell tema peatoimetajaks saamise poolt ka oma allkirja.
vasar17. november 2013, 17:36