Genevieve SabourinFoto: AFP
Inimesed
16. november 2013, 08:15

Baldwini ahistaja mõisteti süüdi

Filmitäht Alec Baldwiniga (55) abielluma kibelenud armuhull kanadalanna Genevieve Sabourin (41) mõisteti neljapäeval New Yorgi kohtus süüdi ja tal tuleb asuda kandma poole aasta pikkust vanglakaristust.

Sabourin, kes alles eelmisel päeval oli saanud ühe kuu pikkuse vangistuse karistuseks kohtus kriiskamise eest, istus saalis vaikselt tihkudes, suur salvrätikarp nina all. Kohtunik manitses, et ta poleks tohtinud Baldwinit ähvardada ja tema ukse taga tolgendada, kui mees oli keelanud tal endaga ühendust võtta. Sabourin aga kiljatas: «Ma pole süüdi! Te teete tohutu vea!»

Ka Sabourini advokaat püüdis lõppsõnas oma klienti kaitsta: süüdi olevat hoopis Baldwinit ümbritsev kuulsusesära, mis ajanud nõrgal naisel pea sassi. Samuti olevat näitleja loonud Sabourinile mulje, et on temast romantiliselt huvitatud. Baldwini väitel oli naine tema sõbra armuke, keda ta olevat viimase palvel nõustanud näitlejatöö leidmise osas. Sabourin aga olevat staari pommitanud armujanust pakatavate e-kirjade ja kõnedega ning varitsenud teda kodu juures. Ükskord ilmus Sabourin Baldwini maja ette kohvrite ja koeraga. Kas Baldwinil oli Sabouriniga ka tegelikult üheöösuhe, nagu viimane väidab, kohtusaaga käigus päris klaariks ei saanudki. Kuid süüdistaja väitel ei mõjutaks see otsust: «Isegi juhul, kui seksisuhe oli, ei õigusta see naise käitumist, kes sattus kinnismõtete ja luulude küüsi.»