KUIDAS JUUKSED PÄHE SAADA: Sarja «Kaks ja pool meest» näitleja Jon Cryer avameelitses, et tegelikult on tema karvane pealagi jumestuskunstnike meistriteos. Foto: Getty Images
Inimesed
15. november 2013, 07:00

Koomik Jon Cryer: mul pole juukseid ollagi, need on mulle pähe pihustatud! (1)

Lahenes müsteerium, miks paljud meesnäitlejad on klantspiltidel tiheda juuksepahmakaga, paparatsofotodel aga peaaegu kiilakad. Sarja «Kaks ja pool meest» näitleja Jon Cryer tunnistas vestlussaates avameelselt, et tema pealael on alles vaid paar isiklikku karva, ja kõik muu on illusioon, mida saavad endale lubada ka teised kiilanevad mehed.

Näitleja Jon Cryer (48), kes on televaatajale tuntud kui komöödiasarja «Kaks ja pool meest» hädine kiropraktikust üksikisa Alan Harper, käis möödunud esmaspäeval Conan O’Brieni vestlussaates. Kui saatejuht tegi märkuse tema soengu kohta, tabas Cryerit pihtimistuhin. «Mu juuksed on puha läinud!» pahvatas ta. Staar tunnistas, et tal olevat pealael alles vaid mõned oma karvad, kõik ülejäänu on aga grimmikunstnike osava kätetöö vili.

Ka varem on Cryeri kord hõre, siis jälle üleöö maagiliselt tihenenud karvkate kõmumeediale hambu jäänud ning on oletatud, et staar kannab televisioonis ja punasel vaibal tupeed.

Ent Cryer avaldas hämmeldunult kuulavale O’Brienile, et parukaga ta siiski ei käi. Ta kirjeldas, et juukseid raputatakse talle pähe otsekui soolatoosist. «Lihtsalt uskumatu, mida nad ära teha suudavad,» kiitis Cryer grimeerijaid. Kui O’Brien huvitus, mis juhtub vihma kätte jäädes, ütles koomik: «Siis oled tõesti ebaõnnega koos.»

Internetis ringi vaadates leiabki imevahendi, millest Cryer värvikalt pajatas – pudelist pihustatavad või rullikuga pealaele kantavad fiiberkiud, millega mehed (ja ka naised) saavad hõrenevatele juustele kiirabi pakkuda. Valik on üsna lai ning promotekstides ei jäeta mainimata, et meetod on populaarne Hollywoodi staaride hulgas – enam ei vaevu keegi piinlema vaevarikka ja aeganõudva juustesiirdamisega, kui nüüdistehnoloogia annab sama tulemuse mõnekümne sekundiga. Ka ei maksa see ülearu palju. Olenevalt tootjast, materjalist (kiude valmistatakse mitut moodi, osa on looduslikud, osa kunstlikud) ja kogusest varieerub komplektide hind paarikümnest dollarist mõnesajani.

Tulemus on väga loomulik

Väidetakse, et tulemus tundub väga loomulik isegi lähedalt uurituna ning ereda valguse käes. Fiiberkiud kinnituvad staatilise elektri abil juuste külge, jättes mulje, et need on kümneid kordi tihedamad kui tegelikult. Fiiberkiudu on laias värvivalikus ning soovi korral võivat eri värvi kiude ka omavahel segada.

Seda, et kunstkarvakesed hakkavad pealaelt pintsakuõlgadele pudisema, polevat tarvis karta – neist ei saavat lahti enne järgmist peapesu. Kuigi Cryer muigas, et vihma käes voolavad võltskarvad pealaelt alla, lubavad tootjad, et pihustatud juuksed kannatavad välja nii higistamise, tuule kui ka vihmasabina.

Peale oma saladusega kapist välja astunud Cryeri kahtlustatakse, et samal viisil moondavad oma pealage John Travolta, Nicholas Cage ja paljud teised, kelle juuksed müstilisel moel kord hõrenevad, siis jälle tihenevad.

Vello Orumets loobus lõpuks parukast

Eesti kuulsaim parukakandja oli arvatavasti laulja Vello Orumets . Tema lopsakate lokkidega hall peakate oli vaat et sama kuulus kui ta ise. Alles 1990ndatel ilmus ta lavale kiila peaga. Eesti Päevaleht on kirjutanud, et parukast loobuma ajendas Orumetsa sõbranna Ines Aru hüüatus: «Viska see nuustik nurka!» Orumets ise on oletanud, et kaotas noore mehena juuksed tuumasaaste tõttu – ta olevat enne kiilaks jäämist Venemaal kahtlases piirkonnas esinemas käinud.