Ouu.Foto: Renee Altrov
Saund
14. november 2013, 14:26

Ouu visati pärast Noortebändi eelvooru tänavale (3)

Kuna ansambel Ouu tuli kokku alles selle aasta septembris, on tegemist Noortebänd 2013 pesamunaga. Bändi käitumine pole aga kaugeltki pesamunalik, sest kohe pärast etteastet visati koosseis kontsertpaigast välja.

"Meid visati pärast Noortebändi eelvooru segastel põhjustel Von Krahlist tänavale. Meid tembeldati märtriteks ja me pidime lahkuma," rääkis bändi basskitarrist Jaan Sinka (20) naerdes. "Ei, ei! Me sattusime mürglisse. Ise me ei teinud midagi," parandas teda vokalist ja kitarrist Hyrr Innokent Vainola (22). Hyrri sõnul taheti nende tuttavaid välja visata ja kui turvamehed said teada, et tegu on Ouu fännidega, kästi ka neil endal pillid kotti panna.

"Avastasime, et Von Krahl ei tolereeri geisuudluseid," naeris Hyrr teistele bändiliikmetele otsa vaadates. Seda aspekti ta Õhtulehele rohkem selgitada ei tahtnud.

Peale Jaani ja Hyrr Innokenti kuuluvad bändi veel vokalist ja kitarrist Tiit Liblik (20), trummar Rihard Niinberg (21) ja vokalist Rahel Ollisaar (18). "Me teeme kevadiste alatoonidega baroksete mõjutustega kitarripopi, sest see žanr iseloomustab muusikat, mis iseloomustab kõige paremini meie muusikat," leidis Hyrr.

Poolfinaalis alles teine ühine kontsert

"Laupäevane poolfinaal moodustab 50% kogu Ouu kontsertide mahust," naersid bändiliikmed. Vaatamata sellele, et praeguse koosseisuga on antud ainult üks live, on Ouu liikmed ka varem erinevatesse ansamblitesse kuulunud. "Tegelikult ma kujutan ette, et meil on olnud 15 ansamblit, kus liikmed on pidevalt vahetunud. Need bändid on üldjuhul kestnud aga ainult ühe proovi," nentis Hyrr.

Ka praegu kuuluvad osad bändiliikmed teiste ansamblite koosseisu. Näiteks Rihard põristab trumme rokkbändis Gonni. Hyrr, Jaan ja Tiit annavad sel nädalavahetusel viimase kontserdi koosseisuga Nirg.

Ansambel Ouu nägi ilmavalgust alles selle aasta septembris. Mõte koosseisu loomiseks tuli sellest, kui Hyrr ja Tiit hakkasid koos pilli mängima ja kolme aasta jooksul tekkis neil terve kuhi erinevaid palasid. "Üks hetk muretsesime endale lindistustehnika, laulsime lood linti ja hakkasime inimesi sellesse kaasama," selgitas Hyrr seda, kuidas teised liikmed nende bändi sattusid.

Ouu nimi sai inspiratsiooni sellest, kui basskitarristi sõber Rasmus terve suvi teisi oma parasiitsõnaga tüütas. Nimelt ütles ta iga asja peale imestunud toonil "ouu".

Basskitarristi taheti beebina ära uputada

Bändiliikmete lapsepõlveunistused olid väga erinevad. Rihardile pakkus huvi see, kui tema tänavas ehitustööd käisid ning ta nägi inimesi kanalisatsiooniluugist sisse-välja käimas. "Ma tahtsin saada solgionuks, sest ma tahtsin ka rämedalt sinna alla minna."

Lisaks solgionuks saamisele mäletab noormees ka seda, kui käis väiksena vanematega rannas ning kajakad nende perekonda ründasid. "Linnud tulid meile kallale ja viisid mu kampsuni minema," meenutas Rihard. Teistele bändiliikmetele tegi selline mälestus muidugi palju nalja. "Loodame, et laupäeval poolfinaalis kajakaid pole," lõkerdasid nad.

Hyrr Innokent tahtis aga saada hoopiski leiutajaks. "Tahtsin leiutada rohelist vedelikku, mis prandaks kõik inimeste haavad ära," mõtiskles ta. Hyrr käis esimesed neli eluaastat Soome lasteaias, kus ta oli tüdrukute lemmik. "Mäletan, et kohe kui sisse astusin, tahtsid kõik tüdrukud minuga mängida."

Jaani lapsepõlv möödus traagiliselt, sest tema peretuttav viskas talle ohtliku vembu, mis oleks basskitarristi eluküünla peaaegu kustutanud. "Ta pani aiavooliku mulle vankrisse ja keeras vee tööle. Mina siis hulpisin seal ja oleksin peaaegu ära surnud." Jaani jutule järgnes natuke tõsist vaikust, kuni ta lisas: "Minu arust on see badass!"

"Me oleme suht normaalsed vennad," arvas Jaan, et just see neid teistest poolfinalistidest eristab. "Väljaviskamise kohapealt proovime see laupäev sama rada minna," naljatlesid bändiliikmed. "Tegelikult loodame, et läheb paremini."