Foto: Mati Hiis
Saund
13. november 2013, 07:00

Vaata galeriid!

Scorpions: «Nii hea on taas Tallinnas olla!» (5)

«Tere õhtust! Nii hea on taas Tallinnas olla!» hüüdis eile õhtul Saku suurhallis megarokkbändi Scorpions solist Klaus Meine.

Scorpionse soojendas kodumaine kratimetalbänd HND, kes alustas publiku viimist kontserdimeeleollu juba kell seitse õhtul. Selleks ajaks oli Saku suurhallis juba arvestatav hulk rahvas, kuid tundus, et paljud eelistasid seista pigem vetsu- ja õllejärjekorras kui rokkida.

Kui pärast HND etteastet ja sellele järgnenud tunniajast pausi, nii mõni minut enne poolt üheksat tuled taas kustusid, teadsid kõik, mis juhtuma hakkab – Scorpions astub lavale. Vetsu- ja õllejärjekorrad hõrenesid silmanähtavalt ning rokisauruseid tervitas kõrvulukustav vile- ja huilgekoor.

Klaus Meine juhendamisel tehti koos publikuga ära nii mõnigi hääleharjutus. «Aaa-aaa,» laulis Meine ning rahvas saalis vastas, kuidas oskas: «Aaa-aaa». Lugu «Send Me An Angel» pani publiku kõva häälega kaasa laulma.

Kontserti vürtsitas võimas valgusmäng. Lisaks manati ekraanidele bändi taga seinal etteastet vürtsitavaid pilte.

Scorpionsi tuur «Now or Never», mille raames ansambel taas ka Eestisse tuli, on justkui bändi hüvastijätutuur, kuna mehed taanduvad tasapisi aktiivsest kontserditegevusest.

Mis sest, et juba 65aastane Meine kõlab laval paremini kui pooled temast nooremad rokkarid.

Nagu Meine märkis Õhtulehele antud intervjuus, on Scorpionsi muusika hakanud meeldima ka nooremale generatsioonile. Seda tõdemust illustreerisid ka Tallinnas antud kontserdi ajal lava ees huilgavad noored, kes laulsid kaasa lugusid, mis kirjutatud ammu enne nende sündi.

Soojale vastuvõtule andis oma panuse kindlasti ka fakt, et neljandat korda Eestis esineva bändi solist oli selgeks õppinud siinkeelsed tänusõnad ning ütles publikule korduvalt aitäh!