MILJONIDOLLARITÜDRUK: Eile poseeris vastne Miss Universum Gabriela Isler spetsiaalselt iludusvõistluseks valmistatud miljonidollaritrikoos – briljantide, rubiinide ja smaragdidega üle külvatud valges ujumiskostüümis. Finaalšõul oli kallist pesueset demonstreerinud eelmine Miss Universum.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. november 2013, 07:00

Miss Universumi kroon läks taas Venezuelasse (6)

Ei mingit kahtlust, universumi kauneimad naised elavad Venezuelas. 25aastane Gabriela Isler krooniti kuue aasta jooksul juba kolmanda venetsueellannana «Miss Universumi» võistluse võitjaks.

Järjekorras juba 67. «Miss Universumi» iludusvõistluse finaal peeti laupäeva õhtul, esimest korda Moskvas. Komsomolskaja Pravda teatel maksid istekohad Crocus City Halli parteris 70 000 rubla ehk 1600 eurot. Korraldajamaa esindaja, 19aastane tumedapäine vamp Elmira Abdrazakova 16 finalisti sekka ei mahtunud. Žürii, kelle koosseisus olid Aerosmithi rokkar Steven Tyler, olümpiauisutaja Tara Lipinski ja Venemaa estraadituus Filipp Kirkorov, tunnistas 2,5 miljardi televaatajani jõudnud kahetunnise šõu lõpuks kauneimaks Venezuela telesaatejuhi Gabriela Isleri, kes on tuntud ka võimeka flamenkotantsijana.

Venezuela näitsikuid on suurtel rahvusvahelistel missivõistlustel saatnud fenomenaalne menu: «Miss Universumi» on nad võitnud seitsmel korral. People’i teatel ongi iludusvõistlused pesapalli kõrval Venezuela populaarseim meelelahutusvorm. Igal aastal korraldatakse selles Lõuna-Ameerika riigis tuhandeid missivõistlusi – nii koolides, sõjaväekasarmutes kui ka vanglates. Seetõttu on modellikoolidel, kosmeetikasalongidel ja ilukirurgiakliinikutel ohtralt tööd.

Homost õhtujuht ei julgenud Venemaale sõita

Kogu esikolmiku moodustasid tumedat verd iludused – esimeseks printsessiks kuulutati hispaanlanna Patricia Rodriguez ja teiseks printsessiks Ecuadorist pärit Constanza Baez. Kokku võttis võistlusest osa 86 neiut kuuest maailmajaost. Today.comi teatel oli iluduste seas inspireerivaid juhtumeid – Miss Bulgaaria Veneta Krasteva oli seljatanud rinnavähi, Iisraeli aga esindas

Etioopiast pärit orb Titi Yitayish Ayanaw, kes oma uuel kodumaal oli teinud sõjaväekarjääri. Esimest korda 53 aasta jooksul osales «Miss Universumil» sõjast räsitud Myanmari esindaja.

Võistlust juhtisid endine Spice Girlsi lauljatar Melanie Brown ja Ameerika teleajakirjanik Thomas Roberts. Tavapärane konferansjee, avalikult homoseksuaalne Andy Cohen, oli juunist peale kehtiva homopropagandakeelu-seaduse tõttu keeldunud Venemaale sõitmast, kartes oma turvalisuse pärast. Samuti geina tuntud Roberts kasutas Moskvas viibimist Venemaa geipoliitika sarjamiseks. «Vene seadused on ilmselgelt sünge aeg ja sünge peatükk siinse LGBT (lesbid, geid, bi- ja transseksuaalid) ajaloos,» ütles Roberts koos oma seadusliku abikaasaga Moskvasse saabudes uudisteagentuurile AFP.

«Nad otsivad lahendust probleemile, mis ei eksisteeri ning samal ajal põhjustab uusi probleeme, võimaldades inimestel mingi naeruväärse propagandaseaduse varjus LGBT kogukonda sõimata ja haavata ja laimata.»