EESTI ESINDAJANA «MISS UNIVERSUMIL»: Kristina Karjalainen esitlemas kaasa võetud õhtukleiti.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. november 2013, 07:00

Miss Estonia: muidugi olin pettunud (12)

«Loomulikult oli see pettumus kõigi jaoks, kes ei saanud 16 parema hulka. Nii ka minu. Aga elu on selline. Kõik juhtub põhjusega,» ütleb Eestit laupäeva õhtul «Miss Universumi» võistlusel esindanud Kristina Karjalainen.

Siiski kinnitab Kristina, et tema jaoks oli väga suur vedamine olla nii olulisel iludusvõistlusel Eesti esindaja.

«Ma tunnen, et mind on õnnistatud ja mina andsin endast parima. Mul on au,» ütleb Kristina. Ta toonitab, et andis endast kõik ja ebakindlust laupäevasel lõppvõistlusel ei olnud: «Ma tundsin end kindlalt kogu aja. Mis siis, et ei saanud 16 parema hulka, naeratasin ma ikka.»

Missivõistlusel osalenud tüdrukud olid nii head sõbrad kui ka rivaalid, arvab Kristina. «Saime hästi läbi, aga samas mõtlesin alati ka võistlus­momendi peale. 50:50, nii peaks alati olema,» ütleb ta. Eesti missi parimad sõbrad võistlusel olid Kasahstani, Aserbaidžaani, Etioopia, Soome, Norra, Rootsi ja Leedu missid.

Võitjaks kroonitud Venezuela tüdruku kohta ütleb Krisina: «Tal on jalad tugevalt maapinnal, ta hoolitseb kõigi eest ja pole üldse isekas. Väga intelligentne inimene ja särab alati silmanähtavalt.»

Kui lõppvoorus seisid laval viis viimast missi, arvas Kristina, et võitjaks osutub kas Venezuela või Hispaania neiu. Tal oli õigus: võitis Venezuela ja teise koha sai Hispaania.

«Tegelikult on mul kõigi võitjate üle hea meel. Nad olid väga ilusad nii seest kui ka väljast,» lausub ta.

Viimase 12 aasta jooksul pole Miss Universumi tiitel Euroopasse tulnud. Mis võiks selle põhjuseks olla? «Ma ei teagi, miks nii. Eks seal Ladina-Ameerikas on ilusad tüdrukud. Aga seda küsimust peab vist pigem žüriilt küsima,» ütleb Kristina naerdes.

Pühapäeva õhtul jõuab ta Moskvast koju ning lubab esimese asjana magama minna. «Aga üldiselt pöördun tagasi tavapärase elu juurde. Järgmisel nädalal on mul ka üks fotosessioon,» sõnab Kristina.