JÄRG FILMILE: «»Hukkunud alpinisti» hotelli müsteeriumi» kirjutamisel olid Tõnu Trubetskyle abiks lapsed. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
11. november 2013, 07:00

Trubetsky kirjutas järje ««Hukkunud Alpinisti» hotellile» (3)

«Oled sa näinud filmi ««Hukkunud Alpinisti» hotell»?» küsib Tõnu Trubetsky. «See raamat on justkui selle filmi jätk. Neljapäeva õhtul esitles Tõnu Trubetsky Von Krahli teatris oma uut raamatut ««Hukkunud Alpinisti» hotelli müsteerium». Selle kirjutamisel olid tal abiks lapsed: Tõnu Trubetsky juunior (22) ja Tom Claude Trubetsky (6).

Kuidas kuueaastane Tom Claude siis raamatu kirjutamisel abiks oli?

«Tal oli palju huvitavaid mõtteid ja ideid. Ta andis need edasi küll suulises vormis ja ma kirjutasin need ise üles, kuid ta oli mulle kirjutamisel abiks,» räägib Tõnu Trubetsky.

««Hukkunud Alpinisti» hotelli müsteerium» on kaheteistkümnes raamat, mille Tõnu Trubetsky on kirjutanud. Muusik on suur ulmeraamatute ja -filmide fänn ja seegi teos on ulmeteemaline.

Kui raamatu kirjutamist Trubetsky väga nautis, siis kirjastamine oli tüütu protsess. Ta otsis küll Eestis kirjastajat, kuid ükski firma polnud valmis maksma raamatu väljaandmise eest summat, mida ta soovis.

«Küsisin raamatu eest nende meelest utoopilist summat – 5000 eurot, mida keegi ei olnud nõus välja käima,» nendib Trubetsky ning lisab, et kuna raamatuga oli ta suurt vaeva näinud, siis ei soovinud ta vähemaga leppida.

Lõpuks soostus raamatu üllitama Läti kirjastus.

«Neile polnud see summa üldse mitte nii suur ja nad olid meeleldi nõus raamatu välja andma,» ütleb Trubetsky.

«Kindlasti kirjutan ma ka tulevikus,» lubab ta oma fännidele ja ütleb, et kuigi meedias pole tema varasematest raamatutest palju räägitud, on need peaaegu alati ära ostetud ning tal on välja kujunenud lausa oma lugejatering.

«Jah, need raamatud on olnud populaarsed ka ilma suurema meediakisata,» ütleb Trubetsky naeratades.