JUUBILARIST ISA: Laval sekundeeris sünnipäevalapsele Emilile tema tütar Sofia, kes vähemalt tantsuoskuses isale silmad ette tegi. Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
11. november 2013, 07:00

Juubilar Rutiku vallutas võitluskaaslasetega Nokia Kontserdimaja (2)

«Pole juhus, et Emil Rutikust, kes on sündinud 7. novembril ehk siis Oktoobrirevolutsiooni aastapäeval, on saanud tänaseks tõeline revolutsionäär, sest eluaeg on ta revolutsioonimaiguline olnud,» juhatas muusiku ja meelelahutaja Emil Rutiku sünnipäevakontserdi Nokia Kontserdimajas sisse õhtu juht ja Emili sõber Artur Talvik.

Kontserdi esimene osa mööduski meenutuste ning Emili muusikutest sõprade musitseerimise tähe all. Õhtu teisel poolel säras laval ansambli Compromise Blue laulja ja sünnipäevalaps ise.

Peale Artur Talviku meenutasid õhtu peategelase suuremeelseid, aga ka valgustkartvaid eluseikasid Olavi Kõrre oma mandoliinide ansambliga, Marek Sadam, Siiri Sisask, Rain Simmul ja Jaan Sööt, ansambel Kuldsed Lindid, ansambel Zorbas ja mitmed teised.

Kuigi Emil kutsus publikut, keda saalis oli kahetsusväärselt vähe, lava ette tantsima ja laval toimuvale kaasa elama juba enne esimest esinejat, jõudsid julgemad sinna alles Compromise Blue viimaste lugude ajal. Ometi andis juubilari seitsmeaastane tütar Sofia selleks eeskuju hulga varem, kui ta isa kõrvale lavale joostes ja seal tõelise tantsija oskusi ilmutades vahepeal vaat et kogu tähelepanu endale tõmbas.

Kui ääretult sümpaatse, muusikaliselt mitmekesise ja samas kõige paremas mõttes koduse (ka enamiku publikust moodustasid Rutiku sõbrad ja tuttavad) kontserdi kavast kedagi esile tõsta, siis ehk ennekõike Marek Sadamat, kes juba kontserdi algul lava ja saali vahel vähimadki piirid kaotas, ning Kuldsed Lindid, kes viimati esinesid suurema publiku ees pea 20 aastat tagasi.

Kontsert oli sama kirev nagu Emili senine elu, mis algas niisuguste igihaljaste viisidega nagu «Õhtud Moskva lähistel» ja «Kalinka» mandoliinide ansamblilt ning lõppes Compromise Blue «Dr. Feelgood´iga». Tõepoolest, hinge jäi Emil Rutiku sünnipäevakontserdist väga hea tunne!