Foto: TAIRO LUTTER
Inimesed
9. november 2013, 07:00

Tomi Rahula pani jalgpalliliidu aastagalaks kokku Unistuste Bändi (5)

«Kõik bändiliikmed on seotud jalgpalliga – sinna kuuluvad praegused ja endised tegevmängijad, kohtunik ja jalgpallidu asepresident,» räägib muusik Tomi Rahula , kes pani 24. novembril peetavaks jalgpalliliidu aastalõpugalaks kokku Unistuste Bändi.

«Vihjena ütlen, et nende hulgas on ka kaks päris kuulsat muusikut ja ennast ma kuulsaks muusikuks ei pea,» muigab Tomi ja jätab esialgu bändiliikmete nimed saladuseks. «Igal aastal on jalgpalliliidu traditsioonilisel aastalõpugalal esinenud mõni muusikakollektiiv. Idee panna jalgpalliinimestest üheks lõpupeoks kokku Unistuste Bänd on juba paar aastat vana,» räägib Tomi. «Kuna sellist asja aga üleöö ei tee, sai projekt lavaküpseks alles nüüd.»

Selleks, et bänd kokku panna, korraldati konkurss. «Jalgpallurid käisid siis nii-öelda castingul. Jalgpalliringkond on äärmiselt mitmekülgne ja kultuurne. Tase oli üllatavalt hea ja kahjuks jäi bändist välja mitu väga asjalikku pillimeest-jalgpallurit,» ütleb Tomi ja avaldab lootust, et projekt ei ole vaid üks katsetus. Proovide tegemine käib Tomi sõnul muusikutele omaselt. «Kõigepealt tehakse kodus lugu selgeks, siis teeme koos paar proovi ja siis tuleb kontsert. Õnneks ongi liikmetel peale jalgpallikire ka huvi pillimängu vastu ja seepärast on antud seltskonnaga musitseerimine väga lõbus.»

Koos veel proovi teha pole jõutud. «Praegu käib bändiliikmetel omal käel kõva harjutamine, ühised proovid algavad järgmisel nädalal.» Jalgpallitegelaste Unistuste Bändi repertuaaris on viis eesti- ja ingliskeelset pala. «Astume lavale nii vanemate kui ka kahe täiesti uue looga,» paljastab Tomi.