MIS LAHTI ON? Renée Zellweger oli tuntud oma trullakate põskede poolest, aga nüüd on tema nägu hoopis lohku vajunud ja nahk kahtlaselt pingul. Foto: Getty Images/AFP
Inimesed
8. november 2013, 07:00

Renée Zellwegeri uus elu: botoksist halvatud palged ja rokkarist peigmees (3)

Ka Bridget Jonesi seikluste kolmanda järjefilmi tulevik on hämar.

Millest säärane nälginud ja räsitud välimus, kõrgele kerkinud kulmud ja ehmunud moega suured silmad? Mis küll on kuulsa Bridget Jonesi osatäitjaga vahepeal juhtunud? Sellised küsimused tekkisid seltskonnaajakirjanikel, kui filmitäht Renée Zellweger ilmus lagedale tundmatuseni muutunud välimusega.

Möödunud laupäeval saabus Oscari võitja Renée Zellweger (44) filmiüritusele sassis pikkade juuste, katki rebitud teksaste, esiletungivate põsesarnade ning ebaloomulikult pärani silmadega. Tema kaubamärk, trullakad hamstripõsed ja trotslikult pruntis suu olid jäljetult haihtunud. Näitleja näonahk oli põskedel ja laubal kummaliselt pingul ja läikiv, kulmukaar joonistas kõrge ja terava nurga. Kui kõmupress tema pressitiimilt selgitust nõudis, ei saadud mingit vastust.

Ilulõikuste asjatundjad väidavad, et niisugust muutust ei põhjusta miski muu kui populaarne rakumürk botoks, mida kasutatakse näolihaste halvamiseks. Paljud näitlejad väldivad seda, sest kortsud küll silenevad, aga nägu otsekui jäätuks ja emotsionaalsest miimikast pole enam juttugi. «Ilmselt on ta saanud süste kulmudesse ja otsaette,» väidab plastikakirurg Anthony Youn kõmusaidile Radar.

Tohter ei usu, et staar skalpelli all käis. Youni sõnul kestab botoksi mõju kolm-neli kuud. Kuigi arsti arvates pole Renée välimus põrmugi kehv, ei ole sotsiaalmeedias märatsevad fännid sellega nõus. «Miks kõik tahavad endast plastmassnukke teha?» nõuab Twitteris üks pettunud naine.

«Ta on oma unikaalse välimuse täielikult hävitanud!» põrutab teine.

Kõmulehed on siiski kindlad, et Zellweger pole välimust muutnud südamevalust – ka eelmainitud üritusel saatis teda kitarristist peigmees Doyle Bramhall, kellega Renée on kurameerinud aasta aega. Renée ja Doyle tutvusid juba ülikoolipäevil. Näitleja lähiringist on meediasse lekkinud, et Renée on pika ja tumedapäise Doyle’iga õnnelik ning loodab, et just selle mehega loob ta viimaks perekonna. Kuulduste kohaselt soovivat ta last adopteerida, sest vanuse tõttu ei pruugi ta loomulikul teel enam rasestuda. «Tema meelest oli see saatuse tahe, mis neid pärast kõiki aastaid uuesti kokku tõi!» õhkas Renée tuttav Daily Maili reporterile.

Kui Renée on puhta mainega, siis Doyle’i minevik on hämar – ta on endine heroiinisõltlane ja alkohoolik.

Varem pole Renéel armastuses vedanud. Ta on kohtamas käinud lugematute kuulsate meestega, kelle hulka kuuluvad Beatlesi täht Paul McCartney, hotelliomanik Andre Balazs, näitlejad Jim Carrey ja Bradley Cooper, koomik John Krasinski ning muusik Jack White. Põrmustava hoobi andis Renée südamele 2005. aastal tühistamisega lõppenud abielu kantristaar Kenny Chesneyga. Tühistamist taotles paar kuud pärast pulmi näitleja ise. Mis nende vahel tegelikult juhtus ja miks nad ülepea abiellusid, on tänini mõistatus. Chesney sõnul olevat teda pärast impulsiivset pulmapidu Neitsisaartel tabanud äkiline paanikahoog. «Tegin elu suurima vea. Tundsin end täieliku läbipõrujana,» kõlavad Renée sõnad. Kui üks intervjueerija tema enda heitlikku armuelu tema kuulsaima tegelaskuju Bridget Jonesi omaga võrdles, nähvas Renée: «Ma pole vallaline, vaid mul on lihtsalt väga kiire.»

Daily Mail kirjutab, et Renée on näitlemisele nüüd selja keeranud ja teeb ainult üksikuid rolle, tulevikus nägevat ta end produtsendi ja režissöörina. Renée on tunnistanud, et suured filmiosad võtsid ta nii läbi, et ta oli kokkuvarisemise äärel.

Briti kirjaniku Helen Fieldingi loodud saamatu ja naljaka vanatüdruku Bridget Jonesi kehastamine on Renéele kaks korda toonud Oscari nominatsiooni (kuldmehikese võitis ta 2003. aastal osatäitmise eest draamas «Külmale mäele»). Mõlemal korral võttis ta pontsaka Bridgeti kehastamiseks kaalus juurde. Hollywood Reporter kirjutas oktoobri lõpul, et kolmas Bridgeti film

«Bridget Jonesi beebi», võivat jäädagi tulemata, ehkki selle võtted pidanuks algama juba eelmisel aastal.

Kuigi filmistuudio Working Title kinnitas väljaandele, et projekt on endiselt töös ja ka Zell­weger sellega seotud, turtsatas Colin Firth ajalehele Chicago Sun-Times, et enne jõuavad fännid osa saada Bridgeti tütretütre seiklustest, kui film tema lapseootusest ükskord valmis saab. Hollywood Reporter spekuleerib, et filmistuudio võibki beebiloo üldse vahele jätta ja teha uue filmi hoopis lesestunud Bridgetist, nimiosas võivat aga näha teist näitlejat, sest Zellwegeri täht olevat viimastel aastatel tuhmunud.

Fieldingi värskeim Bridgeti raamat «Mad About the Boy» vapustas fänne hingepõhjani – kuigi eelmiste romaanidega võrreldes suure ajahüppe teinud süžees on vahepeal 51 aastaseks saanud Bridgetil lõpuks õnnestunud saada laps, on tema unelmate mees Mark Darcy (keda filmis kehastas Firth) surnud.