Inimesed

Maarja Jakobson: mõni 20aastane on parem isa kui 40ndates oma egoga kimpus mees (24)

LISA KOMMENTAAR

Dr. Eino Tammisaari-Pajukepp-Präänik8. november 2013, 02:52
No aga mis see EGO'ke siis ka ära ei ole, kas tuleks ta suisa ää tappa siis ? Ega siis ilma EGO'ta ka päris hakkama ei saa, siis ju inimloomad aevad sust teerulliga üle ja sõimavad veel pehmoks ka takkapihta! Niiet, kulla inimesed, hoidke ja hooldage ikka oma EGO'kest ka nagu oma IHU!
8. november 2013, 00:48
arstiabi oli tasuta -. Aga kui tõesti oli vaja abi. maksid ümbrikuga (10 rubla visiit)
bussid, rong, lennukud viis igale poole- ainult tingimusega- kui said pileti ja kassas oli tutvused
haridus anti tasuta- aga millegipärast tudengid käis öösel vaguneid laadimas ja maalt tassiti toitu suurte kottidega
andis üürikortereid- tegelikult neid pidi ootama aastaid- tavaliselt sai siis kui lapsed oli kodust lakkumas. Aga kui lahkusid töölt sina, korteri pidi vabastada.
laste riided, jalatsid, lastetoit oli defitsiit, igal pool järjekorrad
to Valeri8. november 2013, 00:28
Tõsi või, aga millegipärast mu vanaemal ja vanaisal pension oli 38 rubla, kuigi nad mõlemad oli raskelt töötanud kolhoosis ja enne seda (kuni 45 a-ni) oma talus. Joodikuid oli kõik põõsad täis, sai ju endale lubada- töölt lahti lasta ei tohtinud, aga tööle minna tihti ei viitsinud. Kuldsed ajad, eks ju. Ja nende 80-90 rublade eest, mida sai keskmine tööline, rikaks mitte keegi ei saanud ja varastati kõik, mis oli halvasti valvatud, päise päeva ajal. Auto endale sai ainult rikad ja ilusad, korteri järjekorras pidi ootama 20-25 aastat, nendest tasuta korteritest mida, kohe sai, sa ära luuleta. Neid sai ainult sisserändajad Venemaalt, mitte kohalikud. Kohalikud pidi elama kommunaalkorterites ja väga kitsates tingimustes. Kahetoalises korteris läbikäivate tubadega, kus elavad ka vanavanemad, lapsi kasvatada on eriti soodne väimalus.
to ... to ohh Valeri / 22:25, 7. nov 20137. november 2013, 23:25
No parteikomitee tegelaste palk oli ikka 800+ ja pralled ning erisoodustused ja muidu soodustused, mis palgast kordades suuremad, egas nad ise endale maju ja suvilaid ehitanud ega lõuna eest tasunud. Kui professor sai 400, nagu ütled, siis madalapalgaline kaubandustöötaja sai, kaubanduse reguleerimisega ise enda tasku, kordades rohkem.
valeri7. november 2013, 22:36
lopuks joudis ka uks targem mees toolt koju . aitah , Sulle !
to ohh Valeri7. november 2013, 22:25
Ütles see Valeri mida ta ütles, aga seda küll ei maksa rääkida, et tavaline poemüüja oli jumal taevas, aga silmapaistev teadlane vaat, et paadialune.... Pigem on see teadlane praegu paadialune, inimene, kas Sa üldse tead mis teaduse rahastamisega praegu toimub!? Oli see nõukogude aeg mis ta oli, aga ülikooli professori palk oli üle 400 rubla, mäletamist mööda parteikomitee suurte ülemustega võrdne, tavainimese omast oluliselt kõrgem. Praegu aga peaks professor saama nooremleitnandi palka...
Valeri7. november 2013, 22:06
utle mulle millal eestlane ilma piitsata pingutanud on .
Ohh Valeri7. november 2013, 21:18
Vaata nüüd ajas tagasi, kaua kestis NSVL ja kaua on kestnud inimkond??? See NSVL moodustab ajaloost 0,0000000...%! On ju nii??? Või pole?
Teiseks, pole ma aru saanud, kes seda jaburust finantseeris, kui iga joodik oli "töö", kodu ja palgaga kindlustatud; kui õigel töömehel taskud sama tühjad kui joodikul; kui tavaline poemüüja oli jumal taevas, aga silmapaistev teadlane vaat, et paadialune.... Ma ei saa aru, kuidas on võimalik, et üldse keegi oli NÕUS tööd tegema, kui tööd tegemata oli tulemus sama??? Jumalast hea, et jäid ja kestsid andekad inimesed, no et nad välja ei surnud!
Selline ühiskond ei motiveeri ju tööd tegema. Oleks see asi varem otsa saanud, poleks Vene ehk nii plindris nagu ta praegu on, põhilised ja maksvad maavarad olid ju ikkagi sealt pärit. Sellist asja ei saa korduda, sest motivatsiooni puudumisel lõpetavad elusolendid töötamise ning asi päädib sellega, et tarbijaid on liiga palju, aga tootjaid-teenindajaid üldse mitte.
Pensioniga saab nagu saab, ehk siis nagu ise juhin või ei juhi, ja eks õnne-edu ka tarvis.
Selge see, et pingutamata kukub õnn ikka väga vähestele sülle:)
random7. november 2013, 19:25
mm Maarja uus alfa,Kati ei ole enam.
*_*7. november 2013, 18:21
No seda ütles ta küll ilmaaegu. Täiesti böööö
Valeri7. november 2013, 18:09
kuidas riik aitas ? raagime NSVLiidu aiast . riik andis igale inimesele too , voisid valida paljude ametite vahel . andis uurikorterid , mille uur oli naeruvaarselt vaike . arstiabi oli tasuta . bussilliklus viis sind igale poole . haridus anti tasuta . elad ka 60 - aastaseks , saad ise aru , mida sulle raakisin . mina elan tana ka , mul on pension , aga mille eest sina pensioni hakkad saamaa .
7. november 2013, 16:56
meie lapsed isadepäeval kooli ei tule.
to pureva7. november 2013, 15:25
Pureva7. november 2013, 15:02
AGA EGOGA KIMPUS NAISED???
ilmar7. november 2013, 14:50
ühesõnaga hakkasid juba noorematele pilku heitma?
Valerile7. november 2013, 14:36
Mis tähendab vanasti? 100, 200 või 5000 aastat tagasi? Milline riik siis aina toetas ja sinu eest sinu elu ära elas? Ikka ja alati on pidanud elusolend ise rabama, mitte almust ootama.
Tänapäeval asi ikka nii popiks kätte läinud, et juba paljud 20-ne aastased (vanematest ei räägigi), kes pole lillelõhnagi liigutanud, virisevad, et riik neid sõrmenipsust rikkaks teinud pole ja seetõttu pole mõtet elada ega töötada.
No kes sind ikka toetab, kui sa elada ja töötada ei jaksa ning oled sünnistsaati apaatne, keda tesed tõmbama ja lükkama peavad? Selge see, et invaliidid vajavad abi, aga tervetel inimestel oleks patt viriseda. Pole ju kergemat aega olnudki ajaloo vältel, raskemat aga küllaga.
To Valeri7. november 2013, 14:22
millal see aeg siis oli, kui ise midagi tegema ei pidanud, sest riik aina aitas?
Ei saa riik sinu elu sinu eest elada, ikka ise pead pingutama!
valeri7. november 2013, 14:16
sa to 20 . a . isa ei saa asjale phta , mida esimene kommenteerija meile utelda tahtis . tema ise ei olegi isa ja teab , et isaks hakkamisel on peale seimise ka midagi muud vaja . vanasti kaisid asjad tagurpidi , riik kedagi hatta ei jatnud , aga tana ei aita sind keegi ja paljasjalgseid lapsi pole meile vaja .
xx7. november 2013, 14:15
to 20.a.isa7. november 2013, 13:52
Aga, kes emadust finantseerib? Kes lapsendust finantseerib?
Juba aegade algusest kombeks, et toidu ja peavarju eest peab kõvasti tööd tegema ja oma lõbud ikka ise kinni maksma. Nüüd äkki töö tegemisest nii suur number tehtud, nagu poleks keegi enne meid kunagi tööd teinud ning söök-jook senini tasuta olnud.
Nüüd siis elu nii mugavaks kätte läinud, et meestele peab isadust kompenseerima ja finantseerima!
Ole tänulik, et joogivesi kraanist tuleb, ei pea sina mingit lisapingutust tegema! Ammuks see vesi sealt kraanist tuleb? Egas ta sealt niisama tule, inimesed teevad tööd ja tahavad ka tasu selle eest.
A sinu heaks peaksid kõik siis tasuta tööd rügama või?
Tule taevas appi!
vvv7. november 2013, 13:37
Valeri7. november 2013, 13:25
Maarja on joudnud ikka , kus veel viimane aeg end 20 - stega roomustada .
7. november 2013, 12:50
tea, miks naiste kohta ei räägita "egoga kimpus", vaid ikka leitakse sõnu - ta otsib end või midagi veel luulelisemat...?
20.a. isa7. november 2013, 12:31
Kes tema isadust finantseerib? Kust raha tuleb?
Elame ju materialistlikus maailmas, kraanist ei tule vettki kui arved maksmata...
Mis sest, et headust ja armastust sees küllaga.