Mart NoormaFoto: MARGUS ANSU / Postimees
Tehnika
6. november 2013, 18:57

Mart Noorma: inimene lendab Marsile tõenäoliselt 20 aasta pärast (5)

Tartu Observatooriumi kosmosetehnoloogia osakonna juhataja Mart Noorma ütles, et arvestades tehnoloogia väga kiiret arengut, näeme inimese lendu Marsile tõenäoliselt 20 aasta pärast.

Mart Noorma rääkis „Aktuaalsele kaamerale", et kogu inimkonna jaoks on suur väljakutse avastada uusi elukohti näiteks Marsil, vahendas ERR uudisteportaal.

Noorma lisas, et suurimad probleemid, nagu on öelnud ka NASA juht, on põhjendada oma kodumaa maksumaksjatele, miks inimkonnal on vaja kosmosesse minna.

"Põhiline põhjus minu isikliku arvamuse kohaselt ei ole see, et meid saja või tuhande aasta pärast võiks mõni asteroid tabada, aga arvan, et inimkonnal on vaja suuri eesmärke, sest ainult need motiveerivad meie noori pingutama rohkem, arenema rohkem ja tegema elus suuri tegusid," lausus kosmosetehnoloogia osakonna juhataja.

Eesti teadlased löövad aktiivselt kaasa protsessis, et Marss oleks esimeste inimkolonistide vastuvõtmiseks valmis, ning näiteks Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudis arendatakse koos Euroopa partneritega välja Marsi maja, rääkis Noorma.