Inimesed

Leegitsedes teise ilma: Tutanhamon lahvatas oma sarkofaagis põlema (13)

LISA KOMMENTAAR

mädchen10. november 2013, 19:48
Olles asjaga natuke kursis sii kutil oli kehv tervis ja tagatipuks korjas kuskilt omale malaaria ka. Ega ta just mingi kobe inimene polnud ja sai kogu aeg viga, sellest ka need igasugu katkised kondid. Miks muumia söestunud oli? Balsameerijad läksid oma möksiga natuke nihu ja see "põletas" surnukeha veidi, leekidest oli asi kaugel. Kaariku õnnetus kindlasti toimus, kuid ei usu, et ta just selle tagajärjel suri. Pigem liiga palju traumasi nii nõrga tervisega inimesel. Tal oli raudselt palju piinarikkaid tunde, kuid ei imesta üldse, kui ta lihtsalt une pealt suri!
värdi9. november 2013, 20:07
kuidas see nüüd siis oli...et sai 10 aastaselt troonile,valitses mingi tühised 9 aastat riiki ja siis suri teismelise poisikesena???..liiklusõnnetuses tollel ajastul????ok..õnnetus on veel kuidagi arusaadav-keeras oma sõjakaariku kummuli.aga 19 aastane teismeline...arvestades et tol ajal oli40 aastane tänapäeva mõistes vanur.kummaline artikkel
Sae pekki, 7. november 2013, 20:01
Tuleb välja, etTutanhamon oli paras rullnokk, nurmaalne.
Popol Vuh6. november 2013, 20:10
Eks selle vana aja Egiptusega on üldse ühed kummalised lood. Paljud tänasel päeval käibel olevad nn. "põhitõed", on otseses vastuolus loogikaga, loodusseadustega, matemaatikaga, füüsikast-keemiast rääkimata. Uusi, julgeid hüpoteese ei saa aga töösse võtta, kuna sellisel juhul kukub kogu tänane konservatiivne ajalookäsitlus kaardimajakesena kokku. Ja hoidku jumal selle eest. Ja nagu nõiaväel tulevadki mängu sellised nn. "teadlased", veelgi totramad, veelgi lollakamad järeldused. Prioriteet ikka sama, et kogu teema mahuks konservatiivse ajaloo raamidesse.
Eks targutame siis . . .6. november 2013, 19:20
Ei usu pooli asjugi mis ette söödetakse, et vanu ja unustussekippuvaid "legende" uues ja huvitavas valguses näidata. Enamasti on tegu sellega, et vanad asjad "midagi sisse tooma" panna, ei enamat.
Muumia lõi leegitsema? Sellise etteantud temperatuuri juures pidi toimuma oksüdatsioonireaktsioon ja ilma "tuld näitamata" ei saa olla, et muumia leegina põlema hakkaks. Kes sarkofaagis "tikku tõmbas"? Võimalik on, et keemiliste reaktsioonide toimel tõusis muumia temperatuur aga mitte nii kõrgele, et rasvaloik vaaraole külje alla tekkinuks. Muumiat kattev kangas oli nagu ajas muutunud kangas ikka, nägu kattev kuldmask oli tulest puutumata, vähemalt pole midagi sellist väidetud. Jutt käib arvatavasti sidemetest millesse muumia mähitud ja kehast endast. Võib olla oli temperatuuri taetavas ulatuses tõstmine taotluslik, et keha paremini säiliks? See muumia pole ainus mille sidemed "põlemismärke", st, kuumuse käes olemist näitavad.
B16. november 2013, 17:20
Kihutava kaariku rataste alla?
Kus tolleaegse liikluspolitsei silmad oli?
Varaan I6. november 2013, 15:23
Bullshit! Ta kukkus plaaneriga alla. Ise vaatasin pealt. See oli kuyll ammu!
muruvesi6. november 2013, 11:57
Poisssõber, poisskuningas, poiss...jne. - kuulge mis sõnavärdid need on??? Eesti keeles on lihtsalt: sõber, noor kuningas ja nii edasi.
vaat kui tore6. november 2013, 11:30
et teadus areneb. järjest vähem hakkavad inimesed igasugu teooriaid välja mõtlema.
ohoo6. november 2013, 09:08
Pikalt valitses see poisike,kuni 1920- nendateni....
norija / 08:27, 6. nov 2013 -le6. november 2013, 09:02
Või loevadki Õhtulehte ainult kooliõpilased? ---küsid sa. No otse loomulikult1 Kes seda kollast siis vanemate hulgas nii väga armastab,kui midagi muud võtta on!
kol6. november 2013, 08:34
on ikka sõnavara``rängas liiklusõnnetuses```karta on et sõitis 3 seeria BMW-ga
norija6. november 2013, 08:27
Mulle ei meeldinud tekstis esinevate pealkirjade sõnastus. "Miks muumia kärssama läks?" , "... käpardlike palsameerijate ..." - selliseid sõnu kasutavad teismelised kui nad omavahel räägivad. Aga üle Eesti ilmuvas ajalehes ...! Või loevadki Õhtulehte ainult kooliõpilased? Minu meelest oleks võinud natuke soliidsemalt väljenduda. Muidu jääb kuidagi kollase bulvariajalehe mulje.