UUS ALGUS: Birgiti detsembris ilmuv plaat kannab nime «Uus algus» ja on paljutähenduslik. Plaadi nimi on saanud inspiratsiooni esiklapse sünnist ja sellest, et Birgit on muusikaga justkui tagasi alguses – stiili juures, mis on talle südamelähedasim.Foto: Kalle Veesaar
Inimesed
6. november 2013, 07:00

Birgit Õigemeel: tänavu olen detsembris enamasti kodune, kuna mu laps on veel väike (14)

«Esinen detsembris vaid mõnel üksikul üritusel ja oma plaadiesitlusel. Üldiselt olen siiski kodune, kuna laps on veel liialt väike. Enamiku muusikutööd teeb sel aastal meie peres Indrek,» räägib lauljatar Birgit Õigemeel, et lapse kõrvalt ei kavatse ta veel väga palju kontserte anda. 

Birgiti ja Indreku oktoobris sündinud pisipoeg Simeon saab sel reedel ühekuuseks. «Simeon on siiani üldiselt tubli ja rahulik laps, nii et natuke saame ikka öösiti magada,» räägib Birgit. «Aga nagu sellises vanuses lastele ikka, meeldib talle siiski süüa pisut rohkem kui magada,» naerab ta.

Miks aga sai poeg nimeks just Simeon? «Meil ei olnud kummalgi Indrekuga poisslapsele lemmiknime ja seepärast otsisime seda väga pühendunult. Simeonist sai kuidagi meie mõlema jaoks väga südamelähedane nimi,» räägib Birgit.

Muide, nimi Simeon pärineb heebrea keelest ja tähendab otsetõlkes «ta on kuulnud». «Mõjutajaks sai ka nime erilisus – see ei ole väga levinud, sellel on ilus tähendus ja hea sobivus perekonnanimega.»

Et Simeon on sündinud andekate muusikute perekonda, siis võib arvata, et ema laulab talle ka unelaulu. «Ikka laulan! Meil on välja kujunenud lemmikunelaul, vannilaul ja mu ema õpetas mulle ka väga toreda lapse massaažilaulu,» muigab Birgit.

Birgit on ikka jõulude paiku enamasti tuuritanud, kuid tänavu jääb ta pühade ajal koduseks. «Sel aastal jääb mul tõesti jõulutuur vahele. Vahel mõtlen, et on üsna kahju ja ka veidi imelik tunne, et sel aastal jääb minemata, kuna jõuluaeg on minu jaoks väga südamelähedane ja selle tähistamine koos publikuga üle Eesti oli minu jaoks saanud väga armsaks traditsiooniks,» räägib ta. «Indrek korraldab meie sõprade Tanja Mihhailova ja Mikk Saare jõulutuuri, seega saame ehk Simeoniga detsembris hoopiski nende kontserdile minna ja järgmisel aastal uue hooga lavale naasta,» on Birgit lootusrikas. 

Jalgu seinale visanud ei ole 

Päris jalgu seinale visanud meie tänavune eurolaulik siiski pole. Möödunud nädalal andis ta välja uue singli «Olen loodud rändama». «Salvestasime selle sügise alguses. Kuna laulule sündisid ka imeilusad sõnad, mis praeguse aastaajaga minu arvates imehästi kokku sobivad, valisingi selle oma esimeseks singliks,» räägib ta.

Detsembris annab ta aga välja plaadi, mida salvestati enamasti ajal, kui poeg oli veel kõhus. «Mõned üksikud kohad lauludes jäid küll veel laulda ka pärast lapse sündi,» räägib Birgit, kes pärast 8. oktoobril ilmavalgust näinud poja Simeoni sündi on stuudios käinud kahel korral. «Siis on isa lapsega kodus ilusti hakkama saanud.» 

Uus algus ka muusikas 

Plaat kannab nime «Uus algus» ja Birgit ei salga, et nimi on inspiratsiooni saanud esiklapse sünnist. «Kuid muusikaliselt on see plaat minu jaoks samuti uus algus, sest olen justkui oma kuue aasta tagusesse karjääri algusesse tagasi jõudnud.» Siis ilmus Birgiti esimene album ja «Uus algus» sarnaneb tema sõnul stiililiselt esimesele plaadile kõige enam.

«Olengi justkui alguses tagasi – leidnud enda jaoks muusika, mis on mulle kõige südamelähedasem. Samuti olen leidnud tõeliselt toredad ja andekad inimesed, kellega koos seda muusikat teha,» on naine uhke.

Olgugi et albumi ilmumine kattub jõuluajaga, ei ole see pühadeplaat. «Jõuluplaat ilmus mul aastal 2008 koos Uku Suvistega. «Uus algus» on minu kolmas sooloalbum – seal on kõik uued lood, samuti «Eesti laul 2013» võidulugu «Et uus saaks alguse»,» selgitab Birgit.