UHKE SUUR ÕDE: Muusik Kaido Põldma ja tema naine Ille said 17. septembril teise pisitütre – Ariya – vanemateks. Peres kasvab 8aastane preili, kel nimeks Thalia, kes Kaido sõnul on suure õe rolli üle väga uhke. Foto: STANISLAV MOŠKOV
Inimesed
5. november 2013, 07:00

Kaido Põldma sai teise tütre: lapse sünd võttis silma niiskeks küll

«Teine laps sai nimeks Ariya. Meile lihtsalt meeldis see nimi – ilus, kõlav, meloodiline, nagu esimesegi lapse nimi: Thalia. Ariya juured on päris sügaval – see on sanskritikeelne sõna, mis peaks tähendama õilsat inimest,» räägib muusik Kaido Põldma oma teise tütre nimevalikust.

17. septembril sündis Kaido ja tema abikaasa Ille perre teine laps – 4240 grammi kaalunud ja 52 sentimeetrit pikk tüdruk. «Päris jurakas oli ühesõnaga,» naerab Kaido.

Peres kasvab ka 8aastane Thalia. «Esimese lapse puhul oli nimeotsingut isegi rohkem. Soovisime nime, mis ei oleks väga tavaline, vaid meie eesti kultuuriruumis natuke eriline. Nimi ei riku inimest.»

Thalia sai nime ühe Mehhiko lauljatari järgi, Ariya nimeks saadi aga inspiratsiooni Taist pärit naisgolfimängijalt. «Ma vaatasin ükskord golfi, see nimi jäi lihtsalt silma ja hakkas mulle meeldima,» selgitab Kaido.

Mees tõdeb, et isemoodi nimede panekuga on tükk tegemist. «Pidime kõigepealt vallavalitsuse nimekomisjonist uurima, kas sellist nime saab üldse panna. Tegelikult läks see üsna valutult, kuna nemad uurisid ise kõik välja ja ütlesid, et selline nimi on tõesti olemas,» räägib Kaido.

Komisjonile tuleb ju tõestada, et vanemad ei ole ise nime välja mõelnud. «Tuli välja, et Soomeski on seda nime pandud.»

Sünnitus sujus kenasti

Sünnitus läks Kaido naisel kenasti. «Pärast haiglasse jõudmist läks kaks ja pool tundi ja laps oligi meil käes. Läks kiiremini kui esimese lapsega. Räägitakse ju ka, et teine laps sünnib kiiremini,» ütleb uhke isa, kes oli algusest lõpuni kallima kõrval.

«Aitasin teda, andsin vett, hoidsin kätt, masseerisin selga – kõike, mida ikka tehakse. Mina olin muidugi statisti rollis, naine tegi ikka põhitöö ära,» naerab ta. «Tore tunne oli muidugi,» kirjeldab Kaido. «Mul oli juba esimese lapse kogemus, aga lapse sünd on alati väga emotsionaalne hetk. Tõmbas silma korra niiskeks küll, mis seal parata,» ütleb ta.

Teatavasti osales Kaido maikuus Malmös Eurovisioni lauluvõistlusel Birgit Õigemeele taustalauljana. Toona räägiti pikalt ja laialt, et tänavune eurotiim on väga viljakas – oli ju Birgit Õigemeel võistluse ajal lapseootel, isaks saamist ootas Mihkel Mattisen ning tuli välja, et ka Kaido pere saab peagi täiendust. «Mis ma ikka seda pasundan. See on päris isiklik asi. Mingi hetk ütlesime kaasaga oma vanematele lihtsalt. Väga vara ei tahtnud sellest rääkida ka, sest mine tea, mis võib juhtuda, aga nii ta tõesti on ja me oleme väga põnevil,» jäi Kaido toona üsna tagasihoidlikuks.

«Soost on räägitud, aga eelmise lapsega nägime, et asi pole üldse kindel. Meil pidi poiss tulema, aga sündis hoopis tüdruk,» vastas ta ajakirjaniku pärimisele.

«Seekord pandi täppi, tuli tüdruk, nagu algul öeldi,» ütleb Kaido. Küsimusele, kas uus pereliige saab vanemast õest allesjäänud riided endale, naerab Kaido vastuseks, et pere upub lasteasjadesse.

«Mõlemad lapsed on paremini riides kui meie naisega. Pidime lasteasjade jaoks lausa uue kummuti ostma, lastel millestki puudust ei ole.»

Pisitütar vanemaid öösiti üleval ei hoia

Nüüd, kui kõik eurovisionilapsed käes, lubab Kaido kindlasti ka Birgiti ja Mihkli peredele külla minna. «Meil käisid esimesed külalised juba üleeile. Vanavanemad nägid kohe last, aga teised polnud näinud veel.»

Suure õe staatusesse tõusnud Thalia on Kaido sõnul väga uhke. «Käib ja musitab pisikest kogu aeg ja hoiab süles. Aga eks tal on nii, et natuke aega hoiab ja siis juba tuleb jutuga, et võtke ta ära,» muigab Kaido.

Suurt armukadedust ta veel õnneks täheldanud ei ole. «Me oleme üritanud Thaliale ikka ka tähelepanu pöörata ja temaga rääkida. Õnneks on ta juba sellises vanuses, et mõistab. Natuke muidugi on armukade, näiteks ühel päeval tekkis tal huvi oma titevideote vastu, vaatas neid siis nädal aega jutti iga päev ning kutsus meid ka vaatama,» räägib Kaido.

«Räägime talle, et tema oli ka väiksena väga armas ja tubli ning õde on täpselt tema moodi. Ikka on ju vaja suuremat last ka kiita.»

Poolteisekuune pisitütar vanemaid öösiti üleval ei hoia. «Laps on meil väga rahulik. Praegu on selline aeg ka, et ei ole igasuguseid gaasiasju veel tunda, aga loodan, et see aeg läheb ka valutult.»

Kaido ütleb, et tema öösiti naljalt üles ei ärka, siis tegeleb lapsega naine. «Ma tegelen mitmel rindel ja siis on ikka rohkem öösiti und vaja,» ütleb Kaido, kes peale muusikategemise ajab ettevõtlust ja teeb helidisaineri tööd.

«Praegu on igatahes küll superluks!»