LIIS LEMSALU kaunistab Allan Keiani raamatut "Kuidas rikkaks jääda?"Foto: Keian Publishing
Inimesed
4. november 2013, 15:31

Vaata videot kuidas Liis raamatukaanele sattus!

PILDID JA VIDEO: Liis Lemsalu jõudis poelettidele (11)

Noor menukirjanik Allan Keian pani oma viimase raamatu kaanele Liis Lemsalu, keda võib nüüd raamatupoodide riiulitel verise mokaga näha.

Varasemalt on Allani raamatukaantel olnud lauljatar Janne Saar, modellid Diana Arno ja Madli Vilsar. Nüüd oli aeg lauljatar Liis Lemsalu käes. Kes on järgmisel kaanel? "Kui ma seda isegi teaks!" naerab mees.

Värske krimiromaani hulljulge meespeategelase kõrval kehastab naiskangelannat alati võluv Liis Lemsalu. „See on minu jaoks erakordne au ja suur väljakutse," kommenteerib kirjaniku esimeseks ja ainsaks valikuks saanud ning seeläbi täiesti uude rolli asetatud neiu õhinal.

Seni maheda hääle ja ennekõike malbe imidži poolest tuntud Liis andis näo ebatavaliselt hästi arenenud empaatiavõimega, koguni inimese sügavaimaidki hingesoppe kombata suutvale, 20-aastasele psühholoogiatudengile, kellel on värskes teoses kahtlemata võtmetähtsus.

Allan Keian tunnistas ise Õhtulehele, et 80% raamatu sisust on dokumentaalne ja elust maha kirjutatud. „Kõik see pole loomulikult minuga juhtunud, kuid palju on raamatus ka mind ennast."

Verd tarretama panevalt toob värske teos meieni mõtlemapaneva loo ühe noore mehe meeletust elujanust ja kinnisideeks kasvanud enesekehtestamiskirest. Tõelisele krimitthrillerile kohaselt rullub lugejate ees lahti koguni külmavärinaid tekitavalt avameelselt kirjeldatud sündmuste jada, mis kõneleb üliohtlikest eluseikadest, ühiskonna tegelikust julmusest, halastamatust allmaailmast ning viimasest napilt põgenemisest.

„Uus raamat sai väga filmilik. Minu kindel nägemus kaasaegsest kirjandusest on, et üks väärt põnevusromaan peab suutma mistahes hea märulifilmiga täiesti võrdväärselt konkureerida," avaldab juba neljanda raamatuga maha saanud noor autor enda kindla seisukoha.

Paljutähenduslikku pealkirja „Kuidas rikkaks jääda?" kandev kriminaalromaan on triloogia teine osa ning ühtlasi järg möödunud aastal raamatumüügi edetabelite tippu tõusnud hittromaanile „Kuidas rikkaks saada?", mille kaasautoriks oli teatavasti suurärimees Urmas Sõõrumaa.

Vaata, kuidas Liis ja Allan raamatu kaant pildistasid: