Inimesed

Hingedepäeval meenutame lugusid inimestega, kes on rääkinud oma läbikäimisest hingedega

ÕL ARHIIVIST | „Hinged toetavad meid, toovad olulisi sõnumeid.“ (51)

LISA KOMMENTAAR

Teoloogia: siiani ootavad hinged hingede ülestõusmist. Jeesuse taastulekut ja viimset kohut!3. november 2017, 12:04
Arvo2. november 2017, 11:07
Ma ei saa midagi aru, mine või hullumajja.
VAIM3. november 2013, 14:01
See kes eitab Jumalat, see eitab ka iseennast.
Vaim ule2. november 2017, 11:34
Kuidas ma saan ise ennast eitada kui ma ennast näen aga jumalat ei näe ja jumalat ei ole olemas. Kurat on küll olemas sest kuradit ma olen näinud.
Mida Juku ei õpi- seda Juhan ei tea...3. november 2017, 12:05
Kuidas sa ennast näed -peeglist? Vaata siis Peeglisse- Piibel on hinge peegel!
3. november 2013, 11:45
Tema täpselt teadis, kes on ristud, ja kes mitte. Kas tal oli mingi andmebaas?
nuia3. november 2013, 02:56
http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html
täitke aga application ja saategi võimaluse 1m taala. kui sellest väheks jääb siis http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_prizes_for_evidence_of_the_paranormal. Millegipärast ükski neist ei sobi ühelegi selgeltnägijale maailmas, raske arvata miks.
01:093. november 2013, 01:44
Ja jälle sa tead kõike - millised rahad seal liiguvad, kes on need inimesed, nagu oleksid produtsent ise. Sinu sõnadega- tõesta nüüd oma väiteid faktidega.
ja muidu ...3. november 2013, 01:36
... fakti, et Jumala ei ole olemas, sa tõeti pead tõestama, sest usku tõestama ei pea.
3. november 2013, 01:32
"seda saab väita ainult hing - see on umbes sama nagu aga tõestage mulle et jumalat ei ole olemas." Sa ju pole aru saanud kõige lihtsamast irooniast, darling;D Kui elus inimene väidab, et HINGEL on ükskõik, siis kust see isik teab, mida HING mõtleb ja soovib? Seega nii väita saab ainult HING ISE, mite inimene, eks ju:DDDDD
3. november 2013, 01:27
"et ma tean asjadest järjest vähem. aga kui te tunnete minu mõtteid lugedes end rünnatuna siis ma arvan et tegelikult te saate isegi väga hästi aru milliseid tobedusi te kaitsete!" Kui sa iga päevaga tead järjest vähem, kust selline kindel veendumus, et sinu arvamus on ainuõige ja teiste arvamus on tobeduse kaitmine??
nuia3. november 2013, 01:09
kulla karin, sinu tõestus on selgeltnägijate telesaade? kahjuks pean sind kurvastama sest see on just täpselt see, telesaade, ei midagi enamat. selgeltnägijad julgevad telesaates oma "võimeid" näidata aga miljonid dollarideid mis on saadaval nad ei taha sest siis nad peavad ka tegelikult suutma neid asju teha mis telesaates produtsentide abiga tehakse. selgeltnägijad on soolapuhujad kes elavad sinusuguste kergeusklike peal. olgem tolerantsemad ja laskem pettustel jätkuda jah?
jõulud samasugune religioosne püha nagu iga teine, kui üldse midagi tähistada sel ajal siis talvist pööripäeva sest päevad hakkavad taas pikenema ja kõige pimedam aeg on möödas.
on3. november 2017, 21:02
mõnel ikka väärad kujutlused elust siin ja elust sealpool- teadlased on poolteist sajandit teadnud , et hinge kaal on 21 grammi, 70. aastal noorte hääle kaudu on 20-40 grammi, kuid egas hinged paigal pole kogu aeg, neil ju tarvis tööd teha ja vastavalt Jumala käsule kas päästavad kedagi ära või viivad sinnapoole- teise dimensiooni kaasa. Keha juures on hing 40 päeva ja selle aja jooksul saavad hinged oma koha. Teise dimensiooni aeg on aegluubis- kuni ma vanematel külas käisin, jõudis isa teha pool sammu aga nad elavad sealpool täpselt samas kohas kui eluajal, ainult maja on õhuline, ilma vaheseinteta ja valgust täis. Mis sa siinilmas korda saadad, seda kasutad sealpool ja religioon ei puutu teise kuni kuuenda dimensiooni asja kuna hinge kiirus on suur ja jälitamatu- sa võid moskvas ära käia sekundiga, kahjuks teadlaste võimed veel peale ei hakka, kuigi tänu footonosakestele saavad nad juba mõõta mingeid parameetreid.Mul enda kinnitus ka olemas peegli ees seistes, kui avanes teise dimensiooni aken ja nägin meid naisega siinsamas kodus elamas- kas sealpool on minu teisik või on need ajanihked meie dimensioonist pärit olemusega, see jääb tulevikus teadlastele uurida, seni lihtsalt usun seda mida tunnetan ja mida olen kogenud- äiapapa hing oli kõige kõrgemal, kuna ta oli ka pikk mees ja ristiisa hing oli ka kõrgel kui naabrimees tuli pea aasta peale tema surma õuele temast rääkima, ristiisa kuulas ja vaatas tema poole kuni naabrimees rääkis, nii, et teisest ilmas on võimalik siiapoole kõike näha aga meilt sinnapoole näevad vaid vähesed, nii on.
Karin3. november 2013, 00:35
Praegu oleks hea hetk tõestust saada, kui pöörduda TV3-s kaiva saate Selgeltnägijate poole.
Ma olin ka aastaid seda meelt, et mida silmaga ei näe, seda pole olemas, aga see saade tõestab vastupidist ja ma olen hakanud uskuma seda, mida seal räägitakse. See kõik on väga huvitav, mis meie ümber toimub. Olgem tolerantsemad!
To jah3. november 2013, 00:13
Ja mis need jõulud siis ka on. Samasugused päevad nagu teisedki. Need hingede ja jõuluaja päevad on kõik usklike pühad ja las tähistavad. Usku pole olemas ja usklike ja kirikupühasid ei tähista ja tunnista.
jah,2. november 2013, 22:59
arstionu peaks küll vastavas haiglas olema ja kinnises osakonnas.Novembri kuu ongi mõtiskluste aeg,sest tihti kiires elu tempos meie ainult tormame kuhugi.Seda nimetatakse Hingedeajaks,et vaatata oma hingesse ja meenutada meile kallid lahkunud.Kui mõni arvab ,et Hingetepäev pole oluline,siis pole oluline ka Jõulude aeg.
nuia2. november 2013, 20:41
absoluutselt vastupidi, iga päev mis ma elan süveneb arvamus et ma tean asjadest järjest vähem. aga kui te tunnete minu mõtteid lugedes end rünnatuna siis ma arvan et tegelikult te saate isegi väga hästi aru milliseid tobedusi te kaitsete. seda saab väita ainult hing - see on umbes sama nagu aga tõestage mulle et jumalat ei ole olemas. see on just vastupidi, kui keegi midagi väidab siis on nende kohustus tõestada et nende väited on tõesed. siiamaani ei ole aastakümnete jooksul ühtegi tõestust et nn teistpoolsus on olemas, et eksisteerivad hinged jms. ei ma ei tea kõike, kui aus olla siis ma tean väga vähe aga üks milles ma kindel olen on see et ma ei võta ühtegi asja tõena enne kui ei ole tõestust mida aga väga paljud inimesed teevad sest nad on liiga laisad et küsida väga lihtne küsimus - miks?
Kami2. november 2013, 20:30
"jah ja lisaks on beebijeesus taevaserval meie elu juhtimas " Nii piiratud mõtlemisega inimest annab otsima, täielik blondiin
Anu2. november 2013, 20:28
Valgust ja armastust kõigile uskumatutele ja sapipritsijatele.
Hea lugu,Kaja,jõudu ka edaspidiseks!
2. november 2013, 20:21
""hingedel on igasugusest tseremoniaalsusest(hingedepäev) sügavalt kama." väita saab ainult osaline isiklikult ehk hing, kel on ükskõik, mitte mingisugune nuianimeline isik, kes peab ennast eksimatuks kõigeteadjaks.
Jah!3. november 2017, 12:19
Helloween on ameeriklaste viimane import Euroopasse.
Ja äpusid leidub alati miljonites kogustes...
2. november 2013, 20:14
surnu hing ju elab edasi, my darling nuia;D
---------2. november 2013, 19:26
Tulin just surnuaialt,oi kui palju küünlaid oli.Aga mina panen ikka küünla ka aknale.Meenutuseks minu armasle isale ja äiale.Kallid olite minu perele.
Nimi2. november 2013, 19:00
Õhtuleht on leidnud jälle teema, mille ümber heietada ja endale nii tähelepanu kui ka raha sisse kasseerida.
nuia2. november 2013, 18:06
eks me kõik teeme vigu, aga sellegipoolest surnud hing vs surnu hing ei tekita vähem küsimusi - surnu hing eeldab et inimene on surnud, aga siiski on tal õnnestunud kuidagi oma mõtted õhtulehe kommentaariumi kirja panna. minul kui harimatul tekib kohe küsimus, et kuidas on see võimalik? kas tõesti internet on meie ühendustee "surnute maailmaga" ja kui jah siis miks ei ole õhtulehe ajakirjanikud sellest juba uudist teinud? milline reklaam, milline võimalus korjata klikke, milline suurepärane avastus ja seda kõike õhtulehe internetileheküljel.
on3. november 2017, 21:21
meie maisest teekonnast väsinud keha vaja mulda sängitada ja hing on keha juures 40 päeva kuni lõpuks leiab oma koha omas kodus teises dimensioonis kus puhkab kuni talle avaneb võimalus uuesti sündida uues kehas. Kui pole mõrtsukas, siis saab hing puhata 300-500 aastat, kui oled elus kurja teinud, siis karma võlga tuled tasuma 20-40 aasta jooksul juba.Need hinged, kes meie ümber on, saavad väga hästi elektroonikaga hakkama- kas paneb süntesaatori käima või lülitab arvutis laulu sisse, see on neile käkitegu, minu kogemustest.Kui neile miski ei meeldi, siis hakkavad kolistama asjadega andes märku ja juhatades sind su teel.Uskmatuid on ka olnud igal ajajärgul aga see asendub usuga, nagu stalin lasi surma eel kõiki kirikukelli kõlada olles ise veendunud ateist, nii on.
selgitus2. november 2013, 17:26
Oi kui palju rõõmu, võtsid lohakalt kirjutatud sõnaspaarist kinni, Surnu hingest mitte surnud hingest on jutt.
nuia2. november 2013, 17:10
ei sunnigi keegi kohustuslikus korras kalmistule küünalt panema, aga jutt hingedeajast ja minu vähesest austusest lahkunute vastu ajab ausalt öeldes naerma. Ja minu eelnev küünlajutt oli pigem minu vanemate komme läita küünal kodus hingedepäeval, lähedase sünni- surma aastapäeval. miks meenutada üldse sellist kurba päeva kui on surma päev? Palju tähtsam on hoida meeles inimesi igapäevaselt mitte ainult kolmel päeval aastas.
"hingedel on igasugusest tseremoniaalsusest(hingedepäev) sügavalt kama." Paistab, et surnud hing ise on võtnud sõna. - oot oot palun selgistust. surnud hing? mismoodi see võimalik on veel, kas surevad ainult uskmatud hinged või on ka neil mingi eluperiood? ja mis juhtub veel peale hinge surma? kas tõesti põrgu?? ja kas tõesti on võimalik et surnud hing otse põrgust on siin kommenteerimas?
2. november 2013, 16:55
" Teaduslikult võttes on meie hing lihtsalt elektriimpulsid." Sa teadlane seleta ka, mis ajast elektriimpulsidel on ilmunud kaal, ja kuidas elektrimpuldid muutuvad tagasi inimesteks - kas lapse eostamise ajal on vaja pista näpud pistikusse?
2. november 2013, 16:51
"hingedel on igasugusest tseremoniaalsusest(hingedepäev) sügavalt kama." Paistab, et surnud hing ise on võtnud sõna.
mina2. november 2013, 16:50
+3 -692. november 2013, 16:48
"Normaalne inimene ei aja sellist lolli juttu suust välja." Seega ebanormaalsed on enamuses, lepi sellega.
to nuia2. november 2013, 16:31
kas keegi sunnib sind kohustuslikus korras kalmistule küünalt panema, ütle, kes sunnib?
hundu 2. november 2013, 16:17
ka mina pean oma surnud õe raasu ja vanavanemaid igapäev meeles nad on alati mõttetes minuga
koopainimese tase2. november 2013, 15:23
hingedel on igasugusest tseremoniaalsusest(hingedepäev) sügavalt kama.
kõik sellised kollektiivsed kombed on tekkinud hirmust surnute ees.elavad otsivad lepitust oma südametunnistusega.
uskumatu2. november 2013, 14:59
..kui küünilised võivad mõned inimesed olla. Aga anname neile andeks, nad ei tea mida nad suust välja ajavad ja ilmselgelt pole nad leinanud elus mitte ühtegi oma lähedast. Kas ikka hingedeaeg on kõige õigem aeg sellisteks kommentaarideks nagu on teinud näiteks nuia ja Arstionu. Austagem lahkunuid, nad on olnud osake meie elust.
to jah2. november 2013, 13:36
no paned küünla aknale, aga ta reo võib ju vale akna valida, aknad ju küünlaid täis, peab ikka midagi kindlamat olema, et tuleks õigele aadressile.
no2. november 2017, 20:21
ma oma koju küll ühtegi lahkunud hinge ei taha. Hoopis rohkem meeldib uskuda, et surnuaias tuleb ka lahkunu hing haua juurde. Et ta näeb ja kuuleb mind.
jah2. november 2013, 13:22
Ka minule tekitab segadust,miks inimesed panevad küünlad kalmudel põlema,aga akendel näeb vähe.äkki olen ka mina valesti siiani teinud,et käin surnuaial ja küünla panen aknale põlema,et hinged näeks koju tulla.
to Kuidas on õige2. november 2013, 13:03
no kui sinu 100 aastane tädike juba ütles nii, siis see nii ka on ja teda peab uskuma, keda siis veel !!!
to jalkafänn2. november 2013, 12:58
ole nende tulnukahingedega ettevaatlik, need raiped juba nalja ei mõista.
Kuidas on õige.2. november 2013, 12:24
Minu kadunud vanavanatädi,kes elas 100 aastaseks,rääkis ikka,et hingedepäeval käiakse surnuaial,kuid küünal pannakse koduaknale põlema.Et hinged leiaks koduakna ja see hingede rändeaeg aeg oli kuni jõuludeni,mil viidi siis küünal surnuaed kalmule põlema.Siis said hinged nagu puhkama tagasi.
jalkafänn2. november 2013, 12:18
Hing on olemas- iseasi kas meie ettekujutus vastab tõele. Teaduslikult võttes on meie hing lihtsalt elektriimpulsid. Teoreetiliselt võttes on võimalik nende elektriimpulsside üle kontroll saada ka peale surma, mis tekitab potensiaali saada väga võimsaks olendiks. Reaalselt võttes on see hetkeseisuga peaaegu võimatu, aga teoorias täiesti võimalik.
Kõige lähedasem teostus sellele raamatutes/filmides on telesarjas Stargate SG-1, kus põhimõtteliselt sama teema toimub ka ühe tulnukrassi juures. Siiski ka seal on teoreetilises mõttes nii mõnigi viga, aga põhiidee on sama
stella 2. november 2013, 12:06
minul pole selleks erilist päeva vaja, et oma kadunuid mälestada, on inimesi, kes meeles pea igal päeval, teised harvem ja kolmandaid tahagi mäletada.
Midagi erilist2. november 2013, 11:49
Minu jaoks on hingedepäev väga eriline.Nii kurbuse kui ka rõõmu poolelt.Nimelt hingedepäerva esimesel tunnil suri minul vanaisa ja hommikul pool kümme sündis minul poeg.Mina ise olen sündinud samal päeval,mil mu vanaema suri.Saatus kuidagi kordus .Kahe surma vahe oli 28 aastat.Nüüd mul poeg juba suur mees ja täna põletame küünlaid mälestuseks kui ka sünnipäevaks.
hmm2. november 2013, 11:37
nuia: see kõik ongi elavatele, et oleks kergem eluga edasi minna. surnud on muidugi surnud, teda pole enam olemas. aga kui poleks surnuaedu, poleks kombeid ega traditsioone, siis muutuksid inimesed veelgi külmemaks ja kalgimaks. saad sellest alles siis aru kui väga oluline inimene on sinujaoks lahkunud.
nuia le2. november 2013, 10:29
Kõigil on hing, isegi sinul ja sinu kassil. See jääb ka peale surma nii.
Siim2. november 2013, 09:35
Kui tõesti mingi vaim kodus käib, siis see on kuri vaim.
vanaema2. november 2013, 09:21
Olen pea kõik sugulased matnud ja ikka Hingedepäeval neile küünlad süüdanud. Ka lastele selle teadmise edasi andnud ja nemad omakorda oma lastele. Hingi tuleb meeles pidada ja uskuge, nad ei tee halba kui kodus käivad. Nad ON olemas ja külastavad meid, karta neid pole tõesti vaja.
ei saa aru2. november 2013, 08:47
kui tuntakse, et lahkunu käib kodus ja temast lahtisaamiseks korjatakse ära tema armsad asjad selle asemel, et hinge eest eestpalvet lugeda
milleks karta lahkunud armsat pereliiget
JJ2. november 2013, 08:30
Väga head mõtisklused. Tänan, autor.