JÄRGMINE PROJEKT ON HELI LÄÄTS: Jaan Pehk ehk Orelipoiss (vasakul) ja Bonzo Kõrsikutest varakevadisel «Eesti laulu» finaalvõistlusel. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
2. november 2013, 07:00

Heli Lääts: olen rahul, et Kõrsikud mu laule laulavad (5)

«Tegu on Kõrsikute omapoolse tõlgendusega Heli Läätse loomingust,» ütleb tänavusel «Eesti laulu» konkursil neljandaks jäänud ansambli vokalist Andrus Albrecht ehk Bonzo talve hakul ilmuva albumi kohta.

Parasjagu Sulev Keeduse uue mängufilmi võtetel viibiv muusik seletab, et idee teha austusavaldus Läätse muusikale tekkis juba 4–5 aasta eest ning määravaks said osaliselt ka nostalgilised põhjused. «Meenub lapsepõlv, ukse vahelt tuleb praemuna- ja kohvilõhna ning Vikerraadios laulab Heli Lääts,» räägib Albrecht.

«Läätsele meeldib see mõte väga, ta on väga tänulik tähelepanu eest,» on vanameister Albrechti sõnul meelitatud.

Salvestamise kallale asuvad Kõrsikud järgmisel esmaspäeval, tööle loodetakse punkt panna novembri lõpuks või detsembri alguseks. Kas plaadi ilmumise ajastuse taga võib tunda läheneva pühade- ja kingihooaja mõju? «Nii ja naa, võite võtta seda asja, nagu tahate,» naerab Albrecht.

Heli Lääts ütleb, et Albrecht pöördus plaadimõttega tema poole umbes kümme päeva tagasi ja pikka mõtisklemist ettepaneku üle polnud: lauljanna jäi kohe nõusse. «Need laulud on seda väärt, et neid ellu äratada. Ükskõik millises uues kuues,» lausub ta.

«Nad on väga mõnusad mehed ja oma interpretatsioonis delikaatsed, paistavad silma oma pretensioonitusega,» on Lääts partnerlusega rahul.

Suurem osa ajast kulunud hoopistükkis arutamisele, milline tuleb plaadiümbris.

Enne ilmumist lauljanna teost üle ei kuula, sest ta usaldab Kõrsikuid. «See tuleb ilma minu heakskiitmiseta. Iga ansambel on omamoodi üksus, kes teeb nii, nagu ise kõige õigemaks peab.»

Veel valmimisel olev album saab nimeks «Heli jälgedes».