Inimesed

«Oma haigust talus Kaika Laine vapralt. Ta tahtis väga paraneda.» (40)

LISA KOMMENTAAR

Mhh16. detsember 2013, 18:40
Just lõpetasin eile raamatu lugemise. Ja kaks asja- kahju, et ei olnud juhust Kaika Lainet tunda ega tema ravi saanud tunda ( äkki oleks ka mind aidanud) ja teine - panin raamatu kinni ja tekkis tahtmine olla parem, kui olen olnud! Ma arvan, et sellega see raamat on oma eesmärgi juba saavutanud, vähemalt minu jaoks! Aitäh kirjutajatele!
5. november 2013, 08:52
Eks paljusid paneb mõtlema, kas on ikka vaja enne pärandada oma maja mõnele sugulasele et loota vanadusepäevil hoolitsust. Vastutasuks aga saad üksinduse, väljaspoolt lukustatud kodu, elekter väljalülitatud, külmkapp tühi ning toaooja 14 kraadi. Isegi heade tuttvate poolt trepile pandud toidukott varastatakse ära. Selliste Sirjede karma saab karm olema.
Hea tuttav4. november 2013, 14:12
Olin tädi Laine hea tuttav väga palju aastaid. Väga tihe side temaga oli eriti tema viimastel eluaastatel. Helistasin talle tihti ja ka mulle valmistasid rõõmu need päevad, kui tädi Laine hääl oli rõõmus. Palju oli ka väga kurbi hetki, kui mõtlesin, et sõidan kohe kohale- kuid pole mõtet minna, nagunii temaga kohtuda polnud võimalik. ....ta oleks väärinud kõige paremat elu, suhtumist, austust. Kodu oli talle kõige kallim, ei oleks olnud nõus ka mujale minema.....Tal oli raske....ta ei virisenud ega näidanud kellegi peale näpuga ega ütelnud paha sõna. Tädi laine oli SAJANDI NAINE- imeline, kes väärib maani kummardust väga, väga paljude inimeste poolt- sealhulgas minu ja mu pere poolt. Teispoolsuses jätkub elu ja ka praegu on tädi Laine meie jaoks olemas, kes mis moel seda usub või tajub. Jumalikku rahu Sulle armas tädi Laine.
to 14:20 ja 17:333. november 2013, 15:50
Lugege raamat läbi ja te mõistate, miks see nii oli.
Aga nii on see alati olnud:1. november 2013, 13:50
RÄTSEP KÄIB PALJA PEEGA JA KINGSEPP PALJAJALU...
Ka Laine oli surelik! KAHJUKS!!!
murr31. oktoober 2013, 17:33
mul sama lugu,et sirje viis meid sinna.laine kõndis õuest tuppa ja läks teisest uksest teise tuppa,meist välja tegematta,olime kolmekesi.sirje võttis rasva, mee, viina, viis minema ja tõi kohe tagasi öeldes,et kui nõud tühjaks saavad matke maha,võite minema minna,raha pange raamatu vahele, mis laual on.kogu lugu.ei paranenud küll kusagilt otsast. jama mis jama,raha raiskamine.ootasime veel mitu tundi enne väljas ja külmetasime.pärast oli kurk kinni
31. oktoober 2013, 14:20
Umbes 6-7 aastat tagasi helistas ema Laine tädi telefoni numbrile, tõenäoliselt võttis Sirje selle kõne vastu. Kõnele vastaja kutsus ühel kindlal päeval ema Kaikale. Läksin emaga kaasa Sirje ei lasknud Lainega üldse kohtuda väitis et Laine tädi on haige. Aga Sirje tegeles ise mu ema ravitsemisega ja tõi rohud ning kasseris ravitsemis tasu. Ema mul abi ei saanud eks kõik ei saagi. Aga mulle tundus et Sirje käitumine oli imelik. Aga Laine tädi puhaku rahus.
to 13:22, 30. okt 2013 31. oktoober 2013, 11:35
Hei, humorist, tead, et vahet pole - ka mitme pere pidamine või sarisigimine ei päästa kedagi vaklade toidulauale sattumast. Irw
31. oktoober 2013, 08:18
Sellistel "georgi" taolistel ongi esimene reaktsioon a la ristiusk pole eestlaste usk. Usku ei saa kellegi omaks pidada, nii palju peaks ikka inimestel mõtlemisvõimet olema.
Kaika Laine ei olnud ei nõid ega posija, vaid ravitseja ning kuulus meie esikolmikusse. Peale esikolmiku tuleb tükk tühja maad ja alles siis järgnevad meie kodukootud sensitiivikesed.
Olen tähele pannud et juba Kaika Laine nimes on mingi vägi sees, sest ebapuhastel hingedel muutub olek koheselt ärritavaks.:) Ütle siis veel, et vanapagan kardab välku ja ebapuhtad kardavad puhta hingega usklikku.
Endal pole vaja olnud tema abi, kuid tänud raamatu autoritele et jäädvustasite järeltulevatele põlvedele tema elutöö.
eit31. oktoober 2013, 00:55
mis te nüüd vaidlete , arendage usku iseendasse ja ravige end kõhutunde järgi . igaüks on iseenda jumal , kui ta pole aru poolest rumal . päikest !
georgi30. oktoober 2013, 21:57
ristiusk pole sugugi eestlaste usk, see on siia väevõimuga toodud ja see on ainult hämamine!
kahetuhande aasta jooksul pole leitud ühtegi tõendit, et jeesus kristus oleks tõesti eksisteerinud!
30. oktoober 2013, 21:39
Vihased kommenteerijad on siin ilmselt kristluse vihkajad. Pole ka ime, Kaika Lainele nad ei saa isegi varju ligi, püüdku palju tahavad.
Golg Ata30. oktoober 2013, 20:47
miks haigused üldse tekivad? Jeesus ju ka ei ravinud kedagi, vaid sisendas inimestele usku tervenemise võimalusse. Peamiselt olid kõik need hädad tulnud vanatestamentlikest tabudest ja dogmadest, mida pimesi ja hirmunult usuti. Nt. leepra. Tänapäeval ju sama lugu. Tõbesid lihtsalt rohkem ja mitmekülgsemaid.
Jutik30. oktoober 2013, 20:29
Sirjel ei ole selle raamatuga mingit tegemist,ta oli üks paljudest kes rääkis oma loo.
Jutik30. oktoober 2013, 20:29
Sirjel ei ole selle raamatuga mingit tegemist,ta oli üks paljudest kes rääkis oma loo.
Jutik30. oktoober 2013, 20:29
Sirjel ei ole selle raamatuga mingit tegemist,ta oli üks paljudest kes rääkis oma loo.
Golg Ata30. oktoober 2013, 19:57
...ravis ainult ristitud inimesi... ekseeme ja langetõbe pole üldse võimalik ilma ristimata ravida... tundub nii, et ka need haigused on tingitud ristimisest ehk piibli jumala uskumisest... langetõbi ehk langenud inimese fenomen...
to Veis Puuk30. oktoober 2013, 19:07
Raamatus on kirjas, et ta ei saanud ravida geneetilisi haigusi, vähihaigeid ja kellel oli vaja kirurgilist sekkumist. Samas tegi ta arstide tihedat koostööd: arstid saatsid oma patsiendid tema juurde ja tema saatis kirurgilisi vahelesegamist vajavad inimesed arstide juurde. Samuti oli juhus, kus ülevalt poolt ei antud luba ühele kurja miilitsa ravimiseks. Ta ravis vaid ristitud inimesi, kuna see aitas ravile kaasa, sest ristitud inimesel säras pea kohal "taevatäht". Ristimata inimesele aga tema loitsud ei mõjunud, ekseeme ja langetõbe polnud üldse võimalik ilma ristimata ravida. Need, kes arvavad et see on kõik vale, ja et ristimine on päh, ristiusu igand, siis küsiksin miks te ise selle KRISTUSteadvuse poole pürgite? Sellest sõnas on ju RIST sees. Laine ütles, et neid võimeid ei saa pärandada, need peavad olema kaasasündinud ja praegu rohke selliste võimetega inimesi meil ei ole. Nii et need, kes arvavad, et nad ajavad näpuga järge ja kipuvad ravima, on egotripid. Tema loitsitud ravimit võis juua vaid haige ise, mitte teised. Raamatus on itu juhtumit, kus seda jõid ka haige tuttavad/sugulased ja võtsid selle haiguse omale, haige aga vabanes haigusest.
to Veis Puuk30. oktoober 2013, 18:19
Ega milleks siis arste üldse vaja on, kas nemad siis ravivad terveks kui tõsisem häda? Oleks vaja rohkem psühholooge.
Veis Puuk30. oktoober 2013, 15:26
see tema aitamine oli ainult psühholoogiline, kellel tõesti viga küljes, seda ei aidanud isegi kaigas!
lähedane30. oktoober 2013, 14:26
Raamatu ilmumine on märk sellest, et Lainet ei ole unustatud ega unustata. Suur tänu autoritele ja kõigile, kes on selleks oma panuse andnud. Saame teada ka üht-teist Laine eluõhtust. Elulugu peabki tõene olema, kas see meile meeldib või ei. Veelkord, olge te kõik tänatud!
hmm30. oktoober 2013, 14:12
Kahjuks pole Lainet kunagi kohanud ja kuulnudki olen temast vaid juttude järgi: sügav, sügav austus inimese vastu, kes aitas ja ravis. Mina soovin küll lugeda suure südamega inimesest! Kuidas küll saab positiivne raamat kellegi hauarahu segada? See on vaid pisike tilk merre, mida saab Kaika Laine mälestamiseks teha aga siiski midagi.
Kiskumist vähem eestlased ,sallivust rohkem!
TO: / 13:22, 30. okt 2013 kommijale
NO OLE ESIMENE INIMENE KES EI SURE! Mis puutub ravimisse lapsed ja pere? Väga segane arusaam elust sul. Kahju kohe teisest. Kõik nii pahad....Päikest sulle!
njaa30. oktoober 2013, 13:26
kui ravitseja võtab teenuse eest raha, see talle endale head ei too
30. oktoober 2013, 13:22
no mida ravitsejat, kes ise lõpuks sureb ikkagi maha...
ei perekonda, ei lapsi, siis peabki midagi segast suust välja ajama, et raha saada......võttis see ravitseja raha, tahavad teised temast raamatu kirjutamise eest raha, pidage meeles, ilmas ei sünni mitte miskit ilma rahata.
naine6630. oktoober 2013, 12:48
Laine põhitõde oli, et ära tasu kurja kurjaga, seega jätke nääklemine ja las iga inimene avaldab oma arvamust nii, nagu tema õigeks peab. Ja veel, ära mõista teise üle kohut, kui sa ei taha, et sinu üle kohut mõistetakse.
to naine 6430. oktoober 2013, 12:17
Ah et miks sulle kallale? Mitte keegi siin ei lähe kallale, vaid juhib tähelepanu sinu väärarusaamadele asjadest. Sina olid see, kes hakkas kedagi, ilmselt autoreid ja ka Sirjet, süüdistama selles, et nad tahavad raamatuga rikkaks saada. Sina olid see, kes ütles, et on ainut väljamõeldised. Ütled, et oled Lainelt abi saanud. Seda enam panen ma imeks, et nõnda lahmid. Kas sa raamatut oled juba lugenud, et saad kõike seda väita, mida oled väitnud?
naine 6430. oktoober 2013, 11:50
No miks siis kohe mulle kallale..........mul on ka oma arvamus.Minule on Laine omamoodi südamesse jäänud ja ta on ka mind aidanud . Aga et ma nüüd lähen raamatusse leelotama , see on ikkagi kahe inimese omavaheline side.Eks me terveks saanud ja valudele leevendust saanud patsiendid mälestame Lainet omamoodi.Puhka rahus Laine.
to Kõik on ilus30. oktoober 2013, 11:20
Aga raamatus räägivadki ju inimesed, kes Lainet tundsid ja temaga kohtunud olid. Milles probleem?
to: naine 6430. oktoober 2013, 10:51
Miks sa ei ole teadlik Laine 6-st lihtsast tõest? Kui oled, miks siis neile vastupidiselt käitud: oled õel, karm, kuri, rumal ja mitte millestki/kellesti hooliv. Mis selle põhjused on? Mine ja arene ja maga välja!
Koik on ilus30. oktoober 2013, 10:40
aga minu arvates oleks pidanud raamatu kirjutama inimene kes teda tundis voi oli oma ihusilmaga näinud. Aga see on ainult minu arvamus.
austusega30. oktoober 2013, 10:15
Olgu muld talle kerge, olgu tal hea seal, kus ta on. Ravida võib ka vaid ära kuulates, vaid hea sõnaga, Meis igaühes on olemas üks kaika laine, aga enamuses meist ei ole ega saa kunagi Kaika Laine vääriliseks, sest paistab, et head sõna öelda on eestlastele väga raske, lausa üle jõu käiv katsumus. Eriti neil eriti headel , kes inimestest ainult halba usuvad ja isegi siin mürki pritsivad.
5430. oktoober 2013, 09:49
ma mõtsin, et ta on ellu ärgand, et jälle jahute, no miskit uut ju pole!!!
to naine 6430. oktoober 2013, 09:28
Millest sa järeldad et kui mälestused ajalooliselt tugevast ravitsejast jäädvustatakse raamatusse, on see momentaalselt raha tegemine? Kust saab järeltulev põlvkond sellest teada, kui nende mälu on nõrk? Või võivad raamatud olla vaid meie kaardimooridest, kristallkuuli uurijatest ning pendlikeerutajatest?
inge30. oktoober 2013, 09:26
See raamat on väike mälestumärk Laine elutööle. Selle raamatuga ei saa keegi rikkaks, sest raamatu kirjutamisega ei olegi Eestis võimalik rikkaks saada, ning Sirje ei saa selle avaldamisest sentigi, kommenteerija naine 64! Jah, ka Lainele oleks meeldinud, et temast raamat kirjutatakse. Ja kõigile neile, kes kritiseerima asuvad, palun lugege enne raamatut, ja alles siis võtke sõna. Tänan tähelepanu eest.
naine 6430. oktoober 2013, 09:05
Ehk jätaks need raamatud ,kus pole tõde ja ainult väljamõeldised (keegi ihub endale rahataskusse järjekordselt raha) --ja kas Laine seda oleks üldse soovinud . Kui ta oleks endast raamatut tahtnud ,oleks ta selle ise kirjutanud aga ta oli tagasihoidlikus ise.Mälestame Lainet ,nii nagu ta oli ---abivalmis ja soe inimene. .............ja laske tal rahus puhata , ta on selle ära teeninud.
Midagi pole meil püha! 30. oktoober 2013, 08:32
Kaika Laine väärib rahu inimesena, kui palju on vaja südant, et neid paljusi inimesi abistada, keda Laine ravis. Laine ei olnud nõid, pättravitseja või ebamäärane "sentsitiiv", keda huvitab ainult raha ja oma personaalse lolluse reklaamimine.
Midagi pole meil püha!
30. oktoober 2013, 08:14
"sest siis saavad rohkemad inimesed julgust enda ümber nõidu näha ja hoida. "
Hoitakse neid, kes on midagi väärt. Mitte kaasaegseid kivikarlasid, kelle rahaahnus on suurem kui ajumaht. Kaika Lainele ei saa tänapäeva ravitsejad isegi lähedale.
...30. oktoober 2013, 08:01
Raha või mitte raha, aga kuidas inimesed ta mälestust muidu hoida saavad, kui keegi raamatut ei kirjuta?
Las see raamat olla ja müügu hästi, sest siis saavad rohkemad inimesed julgust enda ümber nõidu näha ja hoida.
naine 6430. oktoober 2013, 07:26
Püha taevas ,jätke surnu rahule ,kui teil veel midagi püha on Virve Kirs ja Kaja Roomets. Kuuldavasti oli Laine hooldaja --"imeravitseja " eriti raha peale maias ja nüüd siis pärast Laine surma tahab veel lisa teenida.Kuidas küll maamuna neid kannab ?!
naine 6430. oktoober 2013, 07:26
Püha taevas ,jätke surnu rahule ,kui teil veel midagi püha on Virve Kirs ja Kaja Roomets. Kuuldavasti oli Laine hooldaja --"imeravitseja " eriti raha peale maias ja nüüd siis pärast Laine surma tahab veel lisa teenida.Kuidas küll maamuna neid kannab ?!